SAAB Day: svenska noter och donationer till museet

Vi ser fram emot Sverige, men nästan ingenting händer. Försäljningen av fastigheter är churning och administratörerna verkar fast beslutna att få Saab-fabriken tillbaka. Byggnaderna i Stallbacka såldes långt under 50.1% förra sommaren. En klausul föreskriver att vid olycksfall faller den osålda delen av fastighetskonsortiet.

Ursprungligen gavs fastighetsvärdet på sommaren med 800 miljoner kronor. En ny rapport bekräftade värdet, GM gånger en högre summa för området kallades. Hemfosa-konsortiet betalade endast 330 miljoner kronor för 50.1% av fastigheten, och även det beloppet kom endast i trancher på kontona. Bibehåller en skillnad på 70 miljoner kronor och en konstig klausul.

Vad vill administratörerna ha? Återköp av inköpet ska verkställas om det bara finns något för domstolen. Det kommer att ta tid. En svensk vän med mer insikt än vi ser i uppbyggnaden av ett hotande bakgrund. Hemfosa är att sälja fastigheten till den nya ägaren till ett rimligt pris. Kanske med viss vinst, men snälla inte så mycket och snabbt.

Detta skulle vara den "dummaste affären" i Muller-era, uttrycket kommer från svensk press och inte mitt, för alla parter.

Att hantera det förflutna med ett speciellt slag är ex-minister Maud Olofsson. Jörgen Hellman och Peter Jonsson, Socialdemokraternas ledamöter, citerar damen inför en undersökningskommitté. På 23. April i Stockholm klargör huruvida det var rätt i saker Vladimir Antonov. Posten från den ryska exbankisten misslyckades hos den svenska regeringen och vid EIB.

Under tiden har mycket tid gått och Antonov har förlorat mycket. Hans banker är upplösta eller under statsförvaltningen. Hans fotbollsklubb, Portsmouth FC är inte längre hans och drömmen i England att bygga super sportbilar är över. Vän Victor Muller har haft maskiner upptagna vid den nya CPP-fabriken i Coventry och ombyggd i Holland för att bygga Spykers. Vilket förstår naturligtvis inte vänskapen mellan männen. Eftersom holländaren fortfarande sitter som VD i några (ex) företag av ryska. I Coventry borde Zagato Italienarna hörde också till Antonovs imperium som CPP Milan under en kort tid. CPP i Coventry säljs och därmed kan 120-jobben sparas. Och i hjärtat av Antonovs imperium, har Convers Sports Initiatives, 2011 varit under mottagning sedan november.

Sad, ledsen, man kan säga. Men Antonov kan ha gått av just nu, han kommer säkert tillbaka. Hårda killar som han som har överlevt mördare förekommer alltid någonstans. Garanterat.

Det är därför vi inte behöver donera för den tidigare investeraren. Saab-museet i Trollhättan behöver det. Vi har för närvarande 295,00 € i donationspottet. Det här är förstklassigt, men det kan vara lite mer. Fortsätt att donera. Samlingen är dyr att underhålla. Varje euro hjälper.

För dem som inte har fått tillräckligt med Saab-temat finns det en liten artikel om Saab 99 Turbo i slutet av dagen. "Inte bara Volvo kom från Sverige”Är rubriken. Nästan rätt. Borde vara bättre "... inte bara Volvo". Kanske snart och i framtiden ...

Text: tom@saabblog.net

 

2 tankar om “SAAB Day: svenska noter och donationer till museet"

 • Nu är det 300.
  Hälsning

  Ulrich

  • blank

   Tack för donationen Ulrich och till alla andra givare.
   Den 300 € vi har knäckt (Toll

Kommentarer är stängda.