SAAB News: Beslut i Sverige

Det är dags igen för affärssektionen. Det skulle vara trevligt att skriva om bilar, kanske även om nya Saab. Men det är inte så igen blicken mot Sverige när det gäller ekonomin. Domstolen i Vänersborg kommer att göra i dag en lista över skulder Saab Automobile AB, Saab Tools AB och Saab Powertrain AB offentligt. Sverige är också ett land för insyn i dessa frågor. Saab är därför nu visas i rubrikerna för de vanliga publikationer.

Skulder på 13 miljarder kronor orsakade spekulation i förra veckan, detaljerna kan eventuellt vara intressanta. Nästa måndag, Guy Lofalk, Victor Muller och andra tidigare tjänstemän i Vänersborg anländer för att vittna i domstol enligt sitt bästa. Men allt detta är kakofonin från det förflutna, vilket säkert medför bränsle.

Viktigare är vad som händer med administratörerna. Där går det i framtiden. Idag slutar tidsfristen för inlämning av bindande erbjudanden. Det skulle vara trevligt att veta något om det, men nästa presskonferens när det gäller Saab kommer endast ske i en vecka. Kanske en av de möjliga köpare outs till pressen eller våra svenska vänner veta mer.

Vi kommer att se. Låt oss hålla oss lugna och vänta.

Text: tom@saabblog.net

 

 

Man tänkte på “SAAB News: Beslut i Sverige"

  • Mina SAAB-vänner i Hamburg och omgivningen har kommit till enhälligt slutsatsen att det äntligen skulle vara dags för svenskarna att upphöra med sekretessen och efter det att budgivningsperiodens slut har ringt de nya ägarna till SAAB-bilar aktuella.

    Vi är glada över att återkomma till överklagandet om donationer (museum) - vi vill också påpeka för den nya ägaren att fortsättningen av museet också skulle medföra fördelar för honom och att ett litet ekonomiskt åtagande i detta avseende skulle vara pengar som användes bra för honom.

    Hälsningar från Hansestaden

Kommentarer är stängda.