saabblog.net på turné, insamling av Saab-museet

Vi har upplevt en slags chockstivhet här och i olika andra forum och informationskällor de senaste månaderna efter produktionsstoppet. Mycket ofta var det bara negativa nyheter. Veckorna på Saab-återförsäljarturen i Tyskland i oktober och november var nästan det enda undantaget. Saab-andan, som bodde här av teamet från Saab Tyskland runt JPS och dess anställda, Saab-återförsäljarna och inte minst av DIG, var fantastisk. Alla såg fram emot sitt första dejt med den nya 9-5 sportdräkten och 9-4X. Själv kunde jag göra två presentationer (i Mobile Forum Dresden och i Mohler i Bremen) och har sett entusiasmen och eufori i ansikten.

Våra förväntningar och våra förhoppningar var emellertid från händelserna på 19. December avbröts plötsligt.
Men vi är Saab-förare. Vi är tuffa. Vi kommer inte att ge upp. Vi fortsätter slåss. Till vårt varumärke. De senaste veckorna har inte lämnat någon av oss utan spår. De senaste veckornas hårda, obevekliga kamp har säkerställt att batterierna är tomma. Så det är dags att ladda dem. Och var är det bästa stället för en Saab-förare? Naturligtvis hemma !! - I Trollhättan!
Så vi (min vän Tom och jag) kör från 19.-22. April till thn !!!!
Nyheten om Saab -museets räddning av staden Trollhättan (ledd av Paul Akerlund), av Innovatum och Wallenbergstiftelsen, men också av direktören för museet Peter Bäckström i januari i år, ligger fortfarande på allas läppar. Så varför inte besöka det återöppnade museet när du besöker Sverige? Vid detta tillfälle vill vi lämna en donation till museet för att stödja finansieringen av de årliga fasta kostnaderna. Tro mot mottot för årets vårmöte ”Vi är många. Vi är Saab ”vi hoppas att vi med ert stöd kan föregå med gott exempel i Sverige med en liten insamlingskampanj här på bloggen.
Vi kontaktade förvaltningen av museet i förväg och informerade oss om vår ansökan om donationer. Målet är att presentera donationen personligen till Peter Backstrom och naturligtvis att rapportera det här på bloggen. Självklart, med hoppet om att vi då, några dagar efter konkursfasen på 16.04. föra positiva nyheter om fortsatt vårt existerande bilmärke och fortsättning av produktionen från Sverige.
Idén till denna fundraiser för Saab eller museet kom till oss för en tid sedan och nu är det dags att sätta denna plan i aktion.
Därav överklagandet till ALLA (Saab-förare, Saab-galna människor, Saab-entusiaster, Saab-återförsäljare och och och ...):
Om du vill hjälpa, skicka oss en donation till Saab-museet fram till 18.April. Transaktionen går helt okomplicerad över Paypal. Du har en låda på den här sidan i övre högra hörnet där du kan skriva in din donation till Saab-museet. Förresten: De fem euro är bara förinställda av Paypal. Naturligtvis skulle vi vara glada över högre belopp.

Text: mark@saabblog.net