SAAB News: Saab UK expanderar nätverk - kul med Saab BioPower

Calpam bensinstation
Calpam bensinstation

Att köra en Saab är kul, ingen fråga om det. Speciellt om du äger en Saab 9-3 eller 9-5 BioPower. Etanol och svensk turboteknik passar särskilt bra. Medan Spritprise klättrade till astronomiska höjder de senaste dagarna stannade E85 på den vanliga nivån. Om du kör en Saab 9-5 av första generationen med den legendariska Saab Trionic, är etanoldrift dubbelt så roligt.

E85 kostar för närvarande 1.05 €, Super 1.72 € per liter. Att fråga ? Eftersom du inte bara sparar pengar när du tankar, får Trionic 10 hästkrafter till av våra "gehirschten”Saab 9-5 BioPower. Om du inte äger en Saab med "Uppgradering av hjortens prestanda”, Men en serieversion, då är vinsten i kul och prestanda ännu större.

Med alternativt bränsle förbättras svaret, fungerar Saab smidigt än vid bensinoperation. Biobränslen har alltid skrivits ned tidigare. Press- och lobbyföreningar har gjort ett bra jobb. Eftersom i Tyskland är utbudet av E85-fordon mycket lågt.

I Sverige är situationen annorlunda. Det Wolfsburg-baserade företaget erbjuder attraktiva turbomotorer för E85-operationer. Ett erbjudande som i stor utsträckning hålls kvar av oss i Tyskland. För här vill du fortsätta skapa beroenden med fossil energi och tjäna pengar.

Vi ville faktiskt sälja 9-5 på vintern, men då stannade han i vår svenska flotta. För närvarande är vi glada över det. Hur mycket kul är det i Saab BioPower-konceptet, du kan i vår drivande rapporter läsa.

Saab 9-5 2.3t Vector Biopower "Jubileum"
Saab 9-5 2.3t Vector Biopower "Jubileum"

På tisdag gick nyheterna om Saabs höga skulder genom pressen. Man talade om 12 till 13 miljarder kronor och media gick genast in på detta ämne. Victor Muller intervjuades, Maud Olofsson gav sitt yttrande. Jag tror att vi hade tillräckligt med ekonomiska nyheter. Skulderna är skuggor från det förflutna och vissa av dem kommer att hanteras lagligt. Vissa transaktioner är tveksamma och är i fokus för aktuella recensioner. Men att driva ekonomisk filosofi om det är nonsens.

Vi borde vara intresserade av framtiden. Viktigt kommer att vara nästa vecka. Tisdag är deadline Bindande erbjudanden måste göras inom denna tidsfrist, då beslutar gruppens öde. Sant pris och koncept, så säljs Saab helt. Om varken priset är berättigat eller strategin passande följer avbrottet. Vem praktiseras i tummen, som bör trycka hårt på tisdag igen. Även om våra vänner i Stockholm är mer än optimistiska, vet du aldrig.

I Storbritannien utökar Saab UK sitt återförsäljarnätverk - eller mycket mer servicenätverk. Corin Richards från Saab Parts UK vill radera de vita fläckarna på kartan och syftar till 100 partnerföretag. Innan konkursen i december hade ön 102 Saab-återförsäljare.

I Tyskland hör jag om liknande ambitioner. Ingenting är officiellt och jag känner inte till några namn. Men Saab-laget i Frankfurt jobbar med en expansion av nätverket och kanske kommer även goda nyheter från den här webbplatsen till oss snart.

Text: tom@saabblog.net

15 tankar om “SAAB News: Saab UK expanderar nätverk - kul med Saab BioPower"

 • blank

  Tyvärr är E85 fortfarande inte värt den rena ekonomiska aspekten.
  Till ett pris på 1,14 € med oss ​​kör jag med en diesel och om 7 l konsumtion billigare.
  Man bör inte försumma uppföljningskostnaderna under inspektionen. (kortare intervall, mer utbyte av delar)

  men:

  Det finns inget bättre än E85 DRIVING (och en diesel är utesluten)

 • blank

  Jag tänker: precis tvärtom är BioPower kvar på långa resor på grund av det tunna E85-bränslenätet. Min 9-5 2,3t BP (med Hirsch) -omkopplare behöver cirka 12,5-13 l / 100 km i den vardagliga blandningen av tredjedelar och i närheten av min dagliga pendling mellan kontor och hem kan jag köpa E99,9 för 85 ct / l tanka. Enligt min mening är Saabs ändå inte avsedda för korta sträckor (och diesel är i allmänhet inte lämplig heller) ...

 • blank

  BioPower låter bra så länge som långa avstånd drivs. Jag körde en 9.5 BioPower-automat. 3 år huvudsakligen korta avstånd. Bränsleförbrukningen avgick vid över 15 liter / 100 km. Det här är klart för mycket jämfört med min tidigare 9.5 Aero-modell. med 9.5 liter / 100 km. Jag blev ganska besviken och kör nu en av de första / sista 9.3 X Diesel autom. och få till 7.1 liter / 100 km (igen kort avstånd)

 • blank

  Förutom pluggarna är problemet förmodligen fler slangar och tätningar ... och glöm inte, fyra (eller sex) tändstift är billiga och snabba att installera själv, medan delar av insprutningssystemet är mer ett fall för verkstaden och kan snabbt generera höga räkningar .

  Tack till Saabisti förresten - men informationen hjälper mig inte. Jag kör 2.3 t (med liten t och 170 hk), byggd 1999. Om jag anger parametrarna i Hirsch-sökmask kommer ingenting tillbaka - synd.

  Tja, jag fortsätter att göra bränsleindustrin glad.

 • blank

  Toll skulle faktiskt vara innehav av ett E85-fordon (se färre priser).

  Rena E.-fordon kan möjligen köras ännu billigare - tekniken är dock ännu inte helt utvecklad (rapporterades till oss av DEKRA-personer).

  I detta sammanhang verkar konsortiets bud, som förmodligen bara vill tillverka elbilar i Trollhättan, vara helt oklart för oss - detta skulle förmodligen bara kräva en liten del av den tidigare personalen. Efterfrågan på sådana fordon verkar verkligen extremt begränsad.

  Varför lovar dessa företag till och med en framgång i budtävlingen? Finns det mer information här?

  • blank

   Tack för länken.

 • blank

  För mig och dem kanske jag inte är den enda som inte är tekniskt kunnig, jag har en förfrågan:

  Kan du lägga en lista över typer och år i blocket som E 85 kan tolerera?

  Tack så mycket och alla Saablern Happy Easter. På något sätt tror vi alla på uppståndelsen.

 • blank

  Alternativ: Saab Diesel-körning t.ex. 9-5 2,2 TiD med 120 hk, behöver cirka 6 liter per 100 km, om du vill ha kul, lite mer. Det var först under de senaste åren som de tyska premiumvarumärkena har kommit nära dessa konsumtionsnivåer. Endast Saab kan göra detta utan farligt start-stop och komplex teknik ...

  Glad Påsk!

  • blank

   Vår 9-3 sport wagon TTiD med 180 PS klunkar mellan 4,8 och 5,5 l. För att 100 KM (stadstrafik 75% och mark 25%). BAB i flygningen är möjlig med strax över 6 Ltr. År 2008!
   Konkurrenterna från München och Ingolstadt drömmer bara om detta! Och hanterar inte ens dessa konsumtionsnivåer 4 år senare!
   Så också av miljöskäl SAAB måste återvända igen!
   Glad Påsk!

 • blank

  Mellanfråga - är detta kit också tillgängligt för 9-5 2.3t, byggt 1999? Det gick inte att hitta något på Hirschs webbplats för i år.

 • blank

  Finns det bara en sak att säga. SAAB måste bygga bilar igen så det finns nya BioPowers från Sverige!

 • blank

  Tack för att du är avundsjuk :-p

Kommentarer är stängda.