Hirsch Performance: Touring och Performance Package för Saab 9-5

För den exklusiva klubben av Saab 9-5-ryttare erbjuder Hirsch Performance ett begränsat antal turnerings- och prestationspaket. Om du är intresserad bör du vara snabb. På grund av prestandapaketet finns endast 5-stycken tillgängliga.

Hirsch Performance Touring Package
Hirsch Performance Touring Package

Hirsch Performance Touring Package för Saab 9-5:

Paketets innehåll:
- Prestationsökning
- Sportavgas i rostfritt stål inklusive diffusor
- bakspoiler

Njut av en märkbar prestandahöjning med vår uppgradering till 260 PS / 400 Nm (Turbo4, 2.0T, 2.0T BP) eller 330 PS / 430 Nm (Turbo6, 2.8T). Naturligtvis, i enlighet med principen om "ansvarsfull prestanda", behålls emissionsklasserna för det ursprungliga fordonet.

Med sportutblåsningssystemet Hirsch Performance i rostfritt stål är sporten också implementerad akustiskt. Samtidigt ger det sportiga, jordiska ljudet som utvecklas under belastning vägen till ett behagligt sonoröst ljud medan du försiktigt glider längs. Störande bråka var nästan helt eliminerad under det komplicerade utvecklingsarbetet. Synlig funktion är de två dubbla avgasluckorna i borstat rostfritt stål.

För att avrunda det sportiga utseendet som betonas av avgas och diffusor, innehåller detta paket också bakspoilern. Designen är avsiktligt diskret och samtidigt mycket effektiv. Den uppnådda minskningen av Auftiebs på bakaxeln representerar en säkerhet plus särskilt vid högre hastigheter.

Detta paket erbjuder en attraktiv kombination av delar till priset på ett avgassystem och är endast tillgängligt i begränsade kvantiteter.

Hirsch Prestanda Prestationspaket Saab 9-5
Hirsch Prestanda Prestationspaket Saab 9-5

Hirsch Performance "Prestandapaket Saab 9-5":

Paketets innehåll:
- Prestationsökning
- Komplett aerodynamiskt paket bestående av sidokjolar, främre och bakre spoilrar
- Sportavgas i rostfritt stål inklusive diffusor
- sportupphängning
- Smidda fälgar 9 × 20 ″

Detta paket representerar kärnan i utvecklingsarbetet som Hirsch Performance har gjort för 9-5. Utgångspunkten är ökningen av prestanda till 260 PS / 400 Nm (Turbo4, 2.0T, 2.0T BP) eller 330 PS / 430 Nm (Turbo6, 2.8T). För att förbättra Saab 9-5 redan redan utmärkta köregenskaper har Hirsch Performance utvecklat en fjäderuppsättning optimerad för interaktion med DriveSense (endast tillgänglig för Turbo6, 2.8T).

Genom att sänka med 20 mm fram och 10 mm bakåt sänks bilens fokus och kördynamiken drabbar märkbart.

Det aerodynamiska paketet består av en främre spoiler med optimerat luftintag för förbättrad kylning, sidokjolar, diffusor och en spoilerkant för bagageutrymmet. Det ger Saab 9-5 ett sportigt utseende utan att bryta med fordonets originaldesign. Men den funktionella sidan i kombination med sportupphängningen är också imponerande: dragkoefficienten minskas med nästan 5%, lyft på framaxeln har minskats med 70% och på bakaxeln med 40%. Detta innebär en betydande förbättring av körstabiliteten vid höga hastigheter.

Ytterligare ett bidrag till förbättrad hantering och samtidigt en visuell höjdpunkt är de 11 kg ljusa, smidda 20 ims fälgarna i exklusiva Liquid Titanium-målningar.

Paketet är avrundat av det rostfria sportutblåsningssystemet. Genom ett omfattande utvecklingsarbete våra ljuddesigners har komponerat ett ljud som är smart pithy under belastning, men förändrar avslappnad cruising till en trevlig, klangfull ljud. Utanför utstrålar de två dubbla avgaserna i borstat rostfritt stål elegant sportighet.

Eftersom föreställningen tyvärr aldrig officiellt gick i produktion har du nu den unika chansen att köra en av tio Saab 9-5 Hirsch Performance. Endast fem enheter av detta paket är fortfarande tillgängliga.

Text & bilder: Hirsch Performance

7 tankar om “Hirsch Performance: Touring och Performance Package för Saab 9-5"

 • Jag tänker på att behandla min Turbo4 automatisk med 40 extra Hirsch PS.
  Har någon erfarenhet av hållbarhet, känslighet och bränsleförbrukning?
  Min skönhet är alltid runt 14/15 liter i övervägande stadstrafik, mer behöver inte vara mer ... och utan en fabriksgaranti borde tekniken inte drabbas mer än nödvändigt.

  Vackra påskdagen
  Klaus

  PS: snart är 10.04. och snart kommer vi veta mer om den utlovade staden Trollhättan

 • Jag vill inte ens störa diskussionen om smak, men jag tror att hjort 9-5 bara är bra. Jag har haft möjlighet att köra vit flera gånger och funktionaliteten hos delarna är överväldigande. Även vid 270 km / h är bilen fortfarande som ett bräde på vägen, utan att vara obekväma.

 • Jag skulle få den här saken från alla garage om jag visste var den är! Mycket chic…
  Jag får alltid en riktig hals när man tänker på att det verkligen skulle börja med produktionen ...

  PS: Vad har du att göra med Manta och Co ???? Som är väl då en Monte Carlo 900 också något mycket dåligt eftersom det är gult som min Inca cabriolet bara för att det 9-3 / 3 är en djupare och 19Zoll Dotz är på det ???
  Det är riktigt dåligt ... så snygga silvermetall- och stålfälgar med en keps på ... ha en bra resa ...

 • Hemlagad brist är också det magiska ordet här igen. Det råder ingen tvekan om smak. Det faktum att dessa 10 9-5er är helt unika och rariteter i den redan sorberade 9-5II-närvaron är obestridd faktum. Super bild och marknadsföringsstrategi för att hålla fansen på hyllan och speciellt med intresse. I alla fall skulle jag avundsjuk ta hand om alla glada ägare till en sådan bil. Top!

 • Spridare och fyrkantiga avgasrör kan vara "trendiga". Personligen hittar jag dem såväl som Proll-fälgarna, som den förra talaren sa groten-hat!

 • Jag har inget mot fälgarna, där har du sommar och vinter alu! Åh, det ser cool ut !!

 • Ingenting mot rådjur prestanda,
  och det är välkänt att det finns mycket att tvista om smak,
  men de vilda 80-talet är över ...
  ... 1987 hade jag en gång en Ford Sierra 2,8i med en liknande "Ford RS -konvertering"
  Och vem, om du vill, byta sina vackra "rotor" eller "turbin" fälgar mot de fula Manta tillbehörsfälgen?

Kommentarer är stängda.