SAAB News: Obligatoriska bud för Saab efter påsk

Uppdatering: 10: 50

Saab-administratörernas presskonferens är klar, nästa kommer endast att följas under 14-dagar. Den slutliga inventeringen och tillgångsförteckningen över Saab Automobile AB är nästan färdig och kommer att släppas tisdag efter påsk.

Samma dag borde de sista bindande erbjudandenen för bilgruppen vara tillgängliga. Då är dörren stängd för möjliga köpare. Förlängningen var nödvändig på grund av procedurens komplexitet, men är nu slutgiltigt. Det är redan klart att Saab-skulderna uppgår till en uppskattad 13-miljard kronor, medan tillgångarna bara är en bråkdel av dem.

Alla mer eller mindre kända budgivare borde fortfarande vara ombord. Hans Berqvist, Saab-administratören, talade idag om en handfull potentiella köpare. Detta sammanfaller med den kända informationen. Alla intresserade som fortfarande är ombord, vill mer eller mindre fortsätta bilindustrin i Trollhättan.

Huruvida de nya ägarna direkt till Saab-traditionen, så byggandet av Saab 9-3 Griffin-modeller vill återupptas, det fanns inget uttalande. De senaste dagarna har spekulerat på uppbyggnaden av elbilar i Trollhättan. En spekulation som bara är en spekulation. Eftersom inte bara de två möjliga elektriska konsortierna, men alla budgivare är i kontakt med regeringen i Stockholm. Alla var försäkrade om hjälp inom möjligheterna.

Ett annat ämne är GM. Alla Saab-köpare är i kontakt med den tidigare Saab-ägaren. Det finns förhandlingar pågår, men det finns inga detaljer. Först och främst handlar det om användningen av produktionsanläggningar som körs med GMs egen programvara. Användningen av Saab Automobile AB var licensierad endast under en viss tid, genom konkursen av kontrakten har löpt ut. En annan av de många gruvor som GM har byggt in i Saab-försäljningen.

För det andra handlar det om leverans av komponenter för att ta 9-3 tillbaka på vägen. Men du behöver inte riktigt GM, andra lösningar är också möjliga. Eftersom Saab 9-3 är lyckligtvis en riktig Saab med DNA som ägs av Trollhättan.

På sommaren ska Saab-försäljningen, som en komplett grupp, slutföras. En bra svenska vän som är involverad i frågan blev mer konkret de senaste dagarna. Han förväntar sig ett torrt bläck på kontrakten i juni månad.

Kritisk kommer att bli de kommande 14-dagarna. Om bindande budorden är närvarande bestämmer ödet. Om buden är för låg eller koncepten ohållbar kommer företaget att bli krossat. Det här är osannolikt. Eftersom all information bakom gardinen är positiv och det goda resultatet av processen är mer sannolikt från vecka till vecka.

Mer bakgrundsinformation om Trollhättan och Saab följer i en av följande artiklar.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “SAAB News: Obligatoriska bud för Saab efter påsk"

 • Om alla kända budgivare fortfarande är ombord, skulle den mystiska västeuropeiska bilproducenten fortfarande vara där.
  Hur är det med det? Du hör bara från indianer och kineser!

 • blank

  ... Jag vill inte ens veta vad som händer hos Adam Opel AGs bilfabriker och medarbetare i den här historien ... Framtiden kommer snart att visa det ... Bara brutal, den här bilindustrin ,,,,,

 • blank

  ”Ett annat ämne är GM. Alla möjliga Saab -köpare har kontakt med den tidigare Saab -ägaren. Förhandlingar pågår men inga detaljer finns tillgängliga. Först och främst handlar det om användningen av produktionsanläggningarna som körs med GM: s egen programvara. Saab Automobile AB har endast licensierats att använda den under en viss tid; konkursen har löpt ut avtalen. En annan av de många gruvor som GM har installerat i Saabs försäljning. "

  Dumma är GM så och ni. (

  • blank

   Nej, på minfältets ämne är pojkarna ojämförliga.

  • blank

   Jag vet inte om du får säga något offentligt alls.
   Men GM är faktiskt bara en mellanhand av dessa tillgångar.
   Det finns i Bayern ne små, i privy cirklar, känt företag som heter Grob.
   Där borde du ställa frågor.

   Mfg
   Ps Ibland verkar saker annorlunda än du är.

Kommentarer är stängda.