SAAB News: Vi välkomnar Saab-Service-Frankfurt

Saab Center Frankfurt är förbi och samtidigt slutet på en lång tradition i bankmetropolen. Men det finns också goda nyheter! Det fortsätter på det långvariga läget i Frankfurt-Fechenheim, med mycket Saab-kompetens. Den nystiftade Ratzmann Automobil GmbH erbjuder service för Saab-förare under namnet “Saab-Service-Frankfurt”.

Saab Service Frankfurt
Saab Service Frankfurt

Saab Service för nuvarande och klassiska Saabs erbjuds i den bakre verkstadsdelen av de omfattande grunderna. 6-jobb har blivit räddade från Saabs konkurs, vilket garanterar en viss grad av kontinuitet bland kontaktpersoner och verkstadspersonal.

Gerard Ratzmann, grundaren av Saab-start och långvarig verkställande chef vid Saab Center, ser tillbaka på mer än 20 års Saab-erfarenhet och Saab-passion. Som chef för det tidigare Saab Competence Center i Frankfurt är han en slags ”högsta myndighet” när det gäller tekniska problem med fordon från Trollhättan.

Jag hade en väldigt personlig intervju med honom förra veckan, pratade om hans kärlek till det svenska varumärket och modet att vara egenföretagare. Intervjun kommer att publiceras på bloggen under de närmaste dagarna.

Ratzmann Automobil GmbH har övertagit verkstadsutrustningen och det omfattande reservdelslagret samt kundregistret för Saab-centret. I serviceområdet finns en annan långvarig och kompetent kontaktperson med Hartung.

De vanliga telefonnumren, förlängningen till servicekonsulten och verkstaden har behållits, servicegodkännandet och kundzonen migreras till baksidan av byggnaden.

”Saab Service Frankfurt” har varit en officiell servicepartner för Saab Parts AB från första dagen, ett viktigt faktum. Saab Country Director Jan-Philipp Schuhmacher och Saab After Sales Manager Michael Helfer åtog sig tidigt ett motsvarande kontrakt för uppstarten. För oss som kunder innebär detta: tillgång till originalreservdelar, hjälpbord, uppdateringar och online diagnostik för servern i Trollhättan.

Ett nytt företag byggs på en traditionell plats. Saab-expertis från Saab-klassiker till de senaste modellerna.

Med Saab steget till egenföretagande - i den nuvarande situationen? Saab Center har en kunddatabas med 2.500 Saab-drivrutiner, en solid grund som borde stödja. I en intervju frågade jag Gerard Ratzmann hur modigt det egentligen är att starta ditt eget företag. Svaret kommer i ett av de nästa inläggen.

I Frankfurt går det vidare, vilket är bra. Vi önskar Gerard Ratzmann och hans team det bästa med det nya företaget!

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “SAAB News: Vi välkomnar Saab-Service-Frankfurt"

  • Det är trevligt att det nu finns så små meddelanden som gör oss SAAB-fans positiva! Så länge vi har den typ av stöd vi har i Frankfurt och Halstenbek kommer sakerna att fortsätta på något sätt - TACK!

  • För någon som bara kände till den vänliga och kompetenta Saab-personalen under de senaste 40-åren är det en solstråle i de lite dystra månaderna av den nuvarande Saab-berättelsen. Förhoppningsvis en signal att stå fast vid vårt kultmärke.
    Lycka till och framgång för Mr Ratzmann, Hartung och hela Saab-Service-Frankfurt

    Achim naumann

Kommentarer är stängda.