SAAB 95 Bilder: Sjön i Trollhättan är fortfarande ...

Vi väntar på goda nyheter från Sverige. Det kommer förmodligen att vara april tills vi hör konkreta nyheter. Saab Fan Götz skickade oss lämpliga bilder från Trollhättan i ämnet "Sjön är fortfarande." Han tillbringade sin sista sommarlov i "Saab-City" och bilderna har antagligen tagits någonstans på Göta-Älv. (Götz ..?)

Stilla fortfarande sjön .... Saab 95 i Trollhättan
Stilla fortfarande sjön .... Saab 95 i Trollhättan

I vilket fall som helst är 95 med svensk registrering hans "semesterrum" som han kan köra när han är i Trollhättan. Utan att veta detaljerna nu skulle jag också vilja ha en semesterbastu. Jag kommer tillbaka i Trollhättan nästa månad, men jag är rädd att ingen kommer att låna ut mig 95 ...

Saab 95, 7 platser, konstruktionstid nästan 20 år
Saab 95, 7 platser, konstruktionstid nästan 20 år

95 är en Saab-ikon och han är ett flygbarn. Med denna bil är det inte marknadsföringsprat, den här bilen är verkligen "Born from the Jets". Intelligent användning av rymden, 7 passagerare med kompakta dimensioner uppfyller en smart konstruktion. Om du inte tror på det, bör du titta på versionen "D-pelare". Den gamla moster Ju52 och lättviktigt välkommen.

Saab 95 - den första godsbilen från Saab
Saab 95 - den första godsbilen från Saab

Saab 95 hade, ganska Saab typisk, en väldigt lång konstruktionstid. Från 1959 till 1978 har nästan otroliga 20-år byggts. Han gick igenom metamorfosen av 2-kontakt till Saab 95 V4. 95, jag har skrivit den förut, ligger på listan över Saabs som jag skulle vilja äga.

Kvällstämning med Saab 95
Kvällstämning med Saab 95

Men en dröm som inte blir verklighet. Vår flotta är full, för den ena är att äga bilar. Den andra är att hålla dessa arter lämpliga, det vill säga att flytta regelbundet. Vi är välutrustade med våra 4 Saabs.

Men vem vet kanske han slår mig i Trollhättan.

Text: tom@saabblog.net

 

2 tankar om “SAAB 95 Bilder: Sjön i Trollhättan är fortfarande ..."

  • blank

    ... samma modell i grönt arbetar för närvarande intensivt av mig med sliphäxan. Jag hoppas att jag kan göra ett varv i år. Men jag saknar fortfarande sjön ...
    Hälsningar Momix

  • blank

    En mycket fin gammal svenskare. Komplimang!

Kommentarer är stängda.