SAAB News: Bra Saab-nyheter för Tyskland

I december var allt grått på grått och det var en dålig tid för oss Saab-fans. Mycket har lysat upp sedan dess, och precis i tid för vårens början framstår situationen i ett vänligare ljus. Saab är på rätt väg och det finns positiva nyheter för Saab-samhället idag.

Saab 9 3 Turbo X
Saab 9 3 Turbo X

Det handlar om garanti och goodwill, för tre månader sedan vågade vi inte ens drömma om den senare frågan. I Tyskland finns en lösning för utestående garantifrågor. Detta inkluderar inte bara den nya fordonsgarantin under det tredje året, utan även återstående löptid för den avstängda tillverkargarantin.

Genom att lämna in konkurs på 19. December 2012 upphävdes tillverkarens garanti och inte animerad av Saab-administratörerna. Saab-partner har nu möjlighet att ta ut garantisäkring för sina kunder via bilgarantin. Många Saab-partner har redan gjort detta.

Saab Parts AB går inte in på den tidigare tillverkarens garanti, inte bara på grund av de ekonomiska möjligheterna, utan stöder aktivt Saabs återförsäljare. Alla Saab-partners får en extra bonus på reservdelsförsäljningen under en begränsad tid och därmed en ekonomisk ersättning. Denna support kan användas för att teckna garantiförsäkring.

Saab Tyskland landsdirektör Jan-Philipp Schuhmacher har nått detta i förhandlingar med Bilgarantin, ett specialhandelspaket, vars godkännandeperiod redan hade löpt ut, till och med till 31. Att återuppliva mars.

Ämne goodwill. Det faktum att vi inte kan prata om goodwill igen inte ens tre månader efter ”svarta december” talar för sig själv. Egentligen galenskap. Det visar hur intensivt människor arbetade bakom kulisserna i Frankfurt. När jag frågade Jan-Philipp Schuhmacher bekräftade han att den tyska filialen till Saab Parts AB nu har möjlighet att stödja återförsäljarna i svårigheter. "Naturligtvis är våra resurser väldigt begränsade, men vi kommer inte att lämna någon sten utan att stötta våra återförsäljare och kunder och erbjuda en lösning", säger Jan-Philipp Schuhmacher. Detta är mycket goda nyheter för Saab -förare!

I januari hade Saab Parts AB kortsiktiga leveransavtal med tyska återförsäljare till 31. Stängde i mars. Målet att erbjuda öppna kontrakt från och med detta datum kunde inte uppfyllas. För närvarande utarbetas nya kontrakt som tydligt tar mer tid, särskilt mot bakgrunden att frågan om hur man ska gå vidare med Saab som helhet kommer att lösas på kort sikt. Den tyska filialen reagerade på detta och utvidgade nuvarande leveransavtal till alla Saab-återförsäljare upp till 30. September erbjuds.

Försäljningen av bilbolaget kommer att slutföras på hösten, och vi kommer alla att se tydligare i framtiden. Från oktober tror jag att det kommer att finnas permanenta kontrakt.

En lösning för den öppna garantifrågan, ett bra erbjudande för oss Saab-förare. Klass!

Det finns mer att rapportera. En lösning växer fram för Saab-förare i Frankfurt-området. Saab Center Frankfurt, den enda fabriksgrenen för svenskarna i Tyskland, kommer att gå igenom insolvensfasen i slutet av månaden. Det sticker ut i en sömlös anslutningslösning, i kända lokaler och med de beprövade kompetenta verkstadsanställda.

En bra dag för varumärket och alla goda Saab-nyheter. ... om du frågar mig, kan det fortsätta!

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om “SAAB News: Bra Saab-nyheter för Tyskland"

 • Jag var nog för glad över denna till synes goda nyheter. Jag kontaktade omedelbart min Saab-återförsäljare, där jag köpte en ny 2011-9 II i 5 i juli, med hänvisning till meddelandet som publicerades här och idag fick denna otillfredsställande information:
  Tillverkarens garanti och även uppföljningsgarantin för det tredje året - som Saab inte längre betalade för - är ogiltiga. Efter samråd med Car Garantie finns ett försäkringserbjudande från tredje året, men ingen försäkring som ersättning för tillverkarens garanti. Dessutom är subventioneringen via Saab-Parts AB i slutändan inte intressant för honom som återförsäljare, eftersom det bara lönar sig när inköp av reservdelar är orealistiskt högt.

  Så jag är självklart fortfarande där utan någon garanti eller finns det annars annars positiva resultat i bloggen?

  • blank

   Du hade förmodligen otur med din återförsäljare, som antagligen har sagt adjö till varumärket. Här i Franconia har både jag och en vän haft olika upplevelser. Båda SAAB-återförsäljarna har tagit ut återstående garanti för år 2 och anslutningsgarantin via bilgaranti. Vet inte om du kan ge namn? Lower Franconia och Upper Franconia - som ett tips h
   När jag frågade var min åsikt självklart. För en, är återförsäljaren under garanti, å andra sidan vill han behålla mig som kund. Han ser stödet från Saab Parts som ett symboliskt bidrag som gjort honom glad. Han skulle ha slutfört försäkringen också.
   I slutändan är det upp till återförsäljaren, vad han gör av det.

 • blank

  Riktigt goda nyheter. En stor prestation - bara tre månader efter konkursen finns det goodwill och en garantilösning igen. Tack till Mr. Schuhmacher och var ett team!

 • blank

  Det här är goda nyheter från den norra grannen och en silverfodring på SAAB-horisonten. Naturligtvis skulle det vara bra om representationen i Tyskland stöder andra länder. I Schweiz och tydligen även i Österrike finns det inte mer SAAB-representation. (?) Men det förstör inte min njutning av produkten alls.
  Många hälsningar från Schweiz och förtroende
  Walter

 • blank

  ... och i Österrike?

 • blank

  Tack till Saab Germany & JP Schuhmacher!
  Goodwillloftet som givits före konkursen för min defekta kontrollenhet hölls - efter konkursen, kom ihåg!

Kommentarer är stängda.