SAAB News: Bra Saab-nyheter för Tyskland

Allt var grått i grått i december och det var en dålig tid för oss Saab fans. Sedan dess har det blivit ljusare, och just i tid för våren börjar situationen i ett vänligare ljus. Saab är på rätt väg, och det finns fortfarande positiva nyheter för Saabs kommun idag.

Saab 9 3 Turbo X
Saab 9 3 Turbo X

Det handlar om garanti och goodwill, särskilt för tre månader sedan vågade vi inte ens drömma om det senare ämnet. I Tyskland finns en lösning för öppna garantiproblem. Detta omfattar inte bara den nya fordonsanslutningsgarantin under det tredje året utan även den återstående terminen för den suspenderade tillverkarens garanti.

Genom att lämna in konkurs på 19. December 2012 upphävdes tillverkarens garanti och inte animerad av Saab-administratörerna. Saab-partner har nu möjlighet att ta ut garantisäkring för sina kunder via bilgarantin. Många Saab-partner har redan gjort detta.

Saab Parts AB uppstår, även på grund av de ekonomiska möjligheterna, inte i den tidigare tillverkarens garanti utan stöder aktivt Saab-återförsäljaren. Alla Saab-partner får en extra bonus på Parts-försäljningen under en begränsad tid och därmed en ekonomisk ersättning. Detta stöd kan användas för att ta ut en garantiförsäkring.

Saab Tyskland landsdirektör Jan-Philipp Schuhmacher har nått detta i förhandlingar med Bilgarantin, ett specialhandelspaket, vars godkännandeperiod redan hade löpt ut, till och med till 31. Att återuppliva mars.

Tema för goodwill. Det faktum att vi inte kan prata om goodwill även tre månader efter den "svarta december" talar för sig själv. Egentligen galenskap. Det visar hur intensivt arbete gjordes bakom kulisserna i Frankfurt. På begäran av Jan-Philipp Schuhmacher bekräftade han för mig att den tyska filialen i Saab Parts AB i händelse av svårigheter nu har möjlighet att stödja återförsäljare på Kulanzweg. "Naturligtvis är våra medel väldigt begränsade, men vi lämnar ingen sten omvänd för att stödja våra återförsäljare och kunder och erbjuda en lösning", säger Jan-Philipp Schuhmacher. Det här är väldigt bra nyheter för Saab-förarna!

I januari hade Saab Parts AB kortsiktiga leveransavtal med tyska återförsäljare till 31. Stängde i mars. Målet att erbjuda öppna kontrakt från och med detta datum kunde inte uppfyllas. För närvarande utarbetas nya kontrakt som tydligt tar mer tid, särskilt mot bakgrunden att frågan om hur man ska gå vidare med Saab som helhet kommer att lösas på kort sikt. Den tyska filialen reagerade på detta och utvidgade nuvarande leveransavtal till alla Saab-återförsäljare upp till 30. September erbjuds.

Försäljningen av bilbolaget kommer att slutföras på hösten, och vi kommer alla att se tydligare i framtiden. Från oktober tror jag att det kommer att finnas permanenta kontrakt.

En lösning för den öppna garantifrågan, ett bra erbjudande för oss Saab-förare. Klass!

Det finns mer att rapportera. För Saab-förare i Frankfurt-området uppstår en lösning. Saab Zentrum Frankfurt, den enda fabriken i Sverige i Tyskland, går igenom konkursfasen fram till slutet av månaden. Det skiljer sig i en sömlös anslutningslösning, i de kända lokalerna och med den beprövade och kompetenta verkstadspersonalen.

En bra dag för varumärket och massor av bra Saab-nyheter. ... om du frågar mig kan det gå vidare!

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om "SAAB News: Bra Saab-nyheter för Tyskland"

 • Du hade nog otur med din återförsäljare, som förmodligen sa farväl till varumärket. Här i Franken har både jag och en vän haft olika erfarenheter. Båda SAAB-återförsäljarna har slutfört restgarantin för år 2 och eftermarknadsgarantin över bilgarantin. Vet inte om du kan namnge namn? Lower Franconia och Upper Franconia - som en indikation
  När jag frågade var min åsikt självklart. För en, är återförsäljaren under garanti, å andra sidan vill han behålla mig som kund. Han ser stödet från Saab Parts som ett symboliskt bidrag som gjort honom glad. Han skulle ha slutfört försäkringen också.
  I slutändan är det upp till återförsäljaren, vad han gör av det.

 • Jag var nog för glad över denna till synes goda nyheter. Jag kontaktade omedelbart min Saab-återförsäljare, där jag köpte en ny 2011-9 II i 5 i juli, med hänvisning till meddelandet som publicerades här och idag fick denna otillfredsställande information:
  Tillverkarens garanti och - Ej längre betald av Saab-anslutningsgarantin för 3. År är föråldrade. Efter samråd med bilgaranti ger det högst ett försäkringsbudget från det tredje året men ingen försäkring som ersättning för tillverkarens garanti. Dessutom är subventionen via Saab-Parts AB till sist för honom som återförsäljare ointressant, eftersom detta beräknas endast från ett orealistiskt högt köp av reservdelar.

  Så jag är självklart fortfarande där utan någon garanti eller finns det annars annars positiva resultat i bloggen?

 • Riktigt bra nyheter. En stor framgång - Bara tre månader efter konkursen finns det återigen godvilja och en garantilösning. Tack till Herr Schuhmacher och var ett lag!

 • Det här är goda nyheter från den norra grannen och en silverfodring på SAAB-horisonten. Naturligtvis skulle det vara bra om representationen i Tyskland stöder andra länder. I Schweiz och tydligen även i Österrike finns det inte mer SAAB-representation. (?) Men det förstör inte min njutning av produkten alls.
  Många hälsningar från Schweiz och förtroende
  Walter

 • ... och i Österrike?

 • Tack vare Saab Germany & JP Schuhmacher!
  Den som gavs före konkursavtalet för min defekta ECU respekterades - efter konkursen, tänker du!

Kommentarer är stängda.