SAAB News: Saab administratörs presskonferens

Många frågor, få svar. Så låt oss sammanfatta det kortfattat. Förhandlingarna i Sverige pågår och den goda nyheten är att alla berörda parter fortfarande är ombord. Medvetet förblir administratörerna emellertid oklara med många uttalanden. Det faktum att det befinner sig i hetfasen är tydligt, men dörren för ytterligare intressenter är fortfarande inte stängd.

BAIC visade intresse för Saab-delar för några veckor sedan och vill bygga elbilar i Trollhättan. På fredag ​​sägs en delegation från biltillverkaren ha besökt fabriken i Sverige. Saabsunited rapporterar att denna information varken bekräftades eller nekades av konkursförvaltarna.

Finansieringen av insolvensförfarandet förefaller inte vara ett problem för närvarande. Frågan om löner och pengar, som ofta diskuterades igen, var inte toppad den här gången. Försäljningen av Saab lagringsfordon verkar emellertid vara ett problem. Även om konkursförvaltarna inte ser det så betyder den ogynnsamma valutakursen att försäljningen stannar i euroområdet. Bra, det går dock i Skandinavien.

Att du letar efter en viss biltillverkare kom igenom om och om igen. Det skulle också vara svårt att använda arbetet för andra intressen. Ett svenskt konsortium planerade att göra Trollhättan till ett logistikcentrum. Fabrikslokalerna i stablebacken skulle bli centrum för detta företag. Dessa planer är uppenbarligen av bordet. Bra är också rankat att Saab kunskap har kvar i regionen hittills. Den nya ägaren skulle ha tillgång till ingenjörerna eftersom många tidigare anställda anställdes av tjänsteleverantörer.

Går det bra för Saab? Svenska vänner bekräftar detta. Anbudsgivare som inte längre skulle vara intresserade av Saab-paketet skulle ha avslutat samtalen de senaste dagarna, skulle inte vara några utsikter till framgång. Vi skulle då ha kunnat spåra utgången i svensk press med en positiv inverkan på allmänheten. Förhandlingarna kostar tid och framför allt mycket pengar. Över 100 advokater är involverade i Saab-ärendet. Dessutom många revisorer och investeringsbanker.

Nästa presskonferens kommer att äga rum i april om två veckor. En annan indikation på att det är allvarligt och förmodligen kommer att bekräftas för första gången namn. Så vi har två veckor kvar att vänta. Fler nyheter kommer när mitt skrivbord är lite tomt.

Text: tom@saabblog.net