SAAB News: Tydlig start för Saab-museet

Nästa lördag har tiden kommit. Efter en dramatisk räddningsaktion, Saab fans runt om i världen darrade för bevarandet av samlingen, Saab Museum i Trollhättan öppnar sina dörrar för allmänheten. Museet drivs av Innovatum. Årliga driftskostnader uppskattas till 1.5 miljoner kronor.

Saab Museum Trollhättan
Saab Museum Trollhättan

Kommunen Trollhättan och regionen Västragötland delar dessa kostnader. Dessutom finns hyreskostnaderna för fastigheten på Göta Älvsom ägs av kommunen Trollhättans Tomt AB. Varje år ackumuleras 1.4 miljoner kronor igen. Gamla och nya musechef är Peter Backström, som övervakar den historiska samlingen i många år. Museet stöds av Saab veteraner, som gör sitt arbete heders.

Trollhättan är alltid värt ett besök, inte bara på grund av museet! Eftersom den lilla svenska staden är en av de vackraste platserna inom bilproduktionen - som vi hoppas se snart igen.

Om du vill uppleva Saab i helgen men inte komma till Trollhättan, har du flera alternativ i Tyskland också. I Essen presenterar den första tyska Saabklubben historiska Saabs på Techno Classica, i Frankfurt träffas Saab-vännerna i den klassiska staden. Alla datum i mars finns i vår schemaläggare.

Text: tom

Man tänkte på “SAAB News: Tydlig start för Saab-museet"

  • Hur som helst, vackrare än Wolfsburg ... och vad gäller München är åsikterna delade.

Kommentarer är stängda.