SAAB News: BMW är inte intresserad ... säger TTELA

Trollhättans lokala tidning är en av de tillförlitliga informationskällorna. Reportrarna strävar efter god och rättvis information om Saab. I går talade de med BMW och Magna om Saab-köp. Men vad ska en presschef säga när han tar emot ett samtal från Sverige?

Speciellt hos BMW skulle det vara svårt att ge information om pågående förhandlingar till pressen. Särskilt eftersom inget resultat utan möjlig köpare är etablerad och allt är spekulativt. Eventuellt slarvigt uttalande kan påverka aktiekursen. Utan att diskutera ämnet för BMW och Saab här, naturligtvis, förnekade München återigen. Naturligtvis Magna också.

Den nuvarande situationen är inte lätt. Det finns ingen tillförlitlig information från någon sida och särskilt i "insidercirklar" har galna spekulationer blommat de senaste dagarna. Eftersom Saab-världen är liten kan du till och med höra den i Tyskland. Det som återstår är vila. Håll dig cool, administratörens schema är inställt.

I 14-dagar är mars månad historia. Jag tror att vi i den första veckan i april kommer att ha tillförlitlig information. Förmodligen i tid för ettårsjubileet av produktionsstoppet. Vi varade så länge, två, tre eller fyra veckor spelar ingen roll längre.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “SAAB News: BMW är inte intresserad ... säger TTELA"

 • wulff kom till kranen med en cadillac ja, om jag såg det rätt: -0

  • blank

   Ej uthyrd med de bästa förutsättningarna Skoda Yeti * gggg *

 • blank

  Å ena sidan skulle BMW för närvarande vara en kraftfull investerare när det gäller ekonomiska möjligheter - å andra sidan skulle jag ha ansett att vårt älskade varumärke bara skulle vara en bihang hos BMW och på något sätt skulle vissna bort. Jag litar inte riktigt på cheferna där.

  Till exempel skulle jag vilja ha det bättre som ägare av Mahindra + Mahindra från Indien - SAAB kan förmodligen utvecklas bättre här och mogna till en ny blomning. Under tiden ser jag till och med de kinesiska sökande (till exempel Youngman-Lotus) som de mer lämpliga företagen före BMW - även här skulle SAAB ha bättre möjligheter att utvecklas fullt ut i mina ögon.

  Jag är rädd att under BMW eller andra stora västerländska företag kan SAAB igen drabbas av ett så fruktansvärt öde som under GM - förutom att jag personligen inte gillar Quandt-företagets historia alls på BMW. Detta skulle faktiskt inte vara förenligt med SAAB-Automobile allvar! Det faktum att den svenska premiärministern har valt en BMW som sitt officiella fordon borde antagligen tillåta att vissa slutsatser dras om hans syn på saker - detta beteende verkar också mycket tveksamt för mig och ger en 6 för en svensk statsman.

  • blank

   När det gäller premiärministern: Ja, tyvärr finns det Wulffs överallt 😉 I Österrike var dessa killar också ministrar ...

Kommentarer är stängda.