SAAB News: Saab Viggen Design och Saab 9-5 Reborn

Varumärket Saab lämnar dig inte kallt! Saab är unik och nu i den situation där Saab hotar att försvinna, inser vi vad vi skulle förlora. Ett liv utan Saab borde vara ganska möjligt, men är det värt att sträva? Förmodligen inte, tänkte designern Feliciano Ruy-Díaz och skapade sin nya Saab Viggen-studie.

Saab Viggen studie av Feliciano Ruy-Díaz
Saab Viggen studie av Feliciano Ruy-Díaz

En varm coupe vars design polariserar på ett eller annat sätt. 2015 kan springa i Sverige från banden ... eller inte. Med Saab 9-3 Viggen har Saab redan orsakat en känsla i slutet av 90er-åren. Välbevarad Viggen är knappast tillgänglig idag. Ursprungliga, oförkortade kopior är i samlarens hand och byter händer till höga priser.

Saab har sympatier över hela världen. Skaparna av Top Gear, den ultimata brittiska kultprogrammet, har min! James May, medarbetare av tidningen, talade i en intervju om Saab och den förestående tabellen av vårt varumärke. Saab är unikt och Saab är värd att spara, sade maj. Den fullständiga Top Gear-intervjun på Volvo och Saab har släppts av The Local.

Victor Muller återfödd! Den tidigare Saab-chefen startar om och tecknar tillbaka med Spyker i bilbranschen. Ämnet Saab är klart, Muller bryter mot nya stränder, skriver autoguiden. Vi kommer att hålla ett öga på Muller och Spyker. Låt oss se vad som kommer ut ur Spyks fabriker i Holland snart. Visionärer med syn kan eventuellt beställa de aktier som fortfarande finns till priset av en cent.

Viktigare är vad andra skriver. Möjligen ...! Vän Max skickade mig en länk igår som är intressant. Enligt en Opel Manager planeras ett stort fordon baserat på Saab i den nya amerikanska franska alliansen. Det borde vara en Saab, som inte gjorde det i serien. Frågan uppstår, vad GM verkligen planerar? Max säger att Saab 9-5 skulle kunna fira en Reborn Festival, möjligen som en stor Citroen. Kanske är det också Saab 9-4x, eftersom alla inblandade, Opel, Peugeot och Citroen saknar en rimlig SUV. Att GM med 9-4x provkörningar vet vi.

Saab 9-5 sportdräkt gick dock inte in i serieproduktion. Förmodligen kommer på grundval av en stor crossover-modell. Hmm. Naturligtvis uppstår frågan om hur underbyggt uttalandet till tidningen "Bilproduktion"Det är verkligen.

Det är fortfarande spännande. Vi kommer att se.

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om "SAAB News: Saab Viggen Design och Saab 9-5 Reborn"

 • Tyvärr, men jag kan inte föreställa mig att en SAAB-bil till och med tar antydan från en fransk tillverkare eller vice versa. Det här är helt olika bilvärldar ... ..

 • Självklart har Citroen en C5 Tourer, men en transponerad 9-5 skulle vara en fordonsklass ovanför C5. Många Citroënists hade gillat en kombination från C6, bara för att den alltid har fått en paus från de "stora" Citroens: DS, CX och XM. Huruvida en 9-5 SC, men smaken av Citroen (C6) föraren skulle hända, återstår att se. Om 9-5 kom på marknaden om ett eller två år, tekniskt moderniserad, med dubbelvinkel istället för att gripa ... Jag skulle inte ha något emot det. Tro inte på det.

 • GM 9 5-stationsvagnen omdesignad / återupptagen sätter in på marknaden, jag tror inte riktigt. Och äntligen har du Insignia Sportstourer och C5. Snarare anser jag att det är möjligt att ursprungligen avsedd av GM för 9-5 crossover-varianten menas. I GM-ögonen kan detta vara grunden för en ny Citroen C6 och / eller en Opel Senator.

  9-5 crossover ??? (Planering för 2013)
  http://www.saabapedia.org/saab-plans-through-2017-are-leaked

  Viktigt: Det låter inte begripligt, för det skulle vara överväganden som har sitt ursprung i Detroit !!!

 • Vad tolkade han? En SAAB som inte gjorde det till serien längre. Bara 9-5 förblir med Insig .... plattformen delar.

 • Då kan vi hoppas att de möjliga Käuferues konstaterade också: Ruy-Díaz designar för framtiden ... TTA med SAAB 9-3 racerbil ... GM återhämtning Sveriges kunnande ...
  Om GM släpper 9-4X som Opel eller Franzwagen, kan vi hoppas på Hirsch!
  Vem vet .... en raffinerad och restaurerad GM / Opel / Frenchman till 9-4xDeer ...

  alla de bästa
  Timmy från nordväst

 • Å ena sidan griper min ilska när jag hör en gång från GM: s "återvinningsplaner." kommer Saab att dödas till varje pris, men om plötsligt Citroën kurvor runt en rebadged th 9-4x eller 9-5 Combi, plötsligt verkar det ingen att blanda sig i Detroit, tvärtom - är redan fullt utvecklad och kan utan större ansträngning kastas på marknaden. Det här är nu bara möjligheten, men du vill bandage med PSA.
  Detta 0-ansträngningsnummer kommer en dag att gå till helvete - bara synd om faktiskt stora märken som Citroën i slutändan också måste bita in i gräset.
  Å andra sidan kan det vara dags att säga adjö till de tillkännagivna nya Saab-modellerna - trots all sorg. Jag tror att det är dags att grundläggande implementera nya idéer, lätt konstruktion i kombination med säkerhet, till exempel revolutionerande, unik design. Kanske borde Saab polarisera mer i framtiden och därmed väcka känslor.
  På sikt kommer kunderna att komma tillbaka om paketet är rätt, även om det finns en oundviklig torka.
  För min del ser jag fram emot nya (Castriota) design, GM-fria Saabs och slutligen insåg revolutionerande teknik. Hur många intressanta projekt (t.ex. rörlig komprimering) i sista hand avtogs av Detroit?
  Nu saknar vi (bara) rätt investerare, men förhoppningsvis kommer vi att vara nära!

 • Tom, du har verkligen läst mycket om AP-artikeln.
  Han talar tydligt om den välkända Epsilon II-plattformen och säger bara att man någonsin har byggt en större bil än insignierna ur den.
  Varför han inte säga att Cady XLS, Buick LaCrosse och Chevy Impala baserat på dessa Eps II LVF förblir ett mysterium för mig. En sak är klar GM försökte att de sista 2 Saab glömda år, på grund av 9-5 inte kamma utan från bandet stannar i Rüsselsheim.

Kommentarer är stängda.