SAAB News: Saab 9-3 TTA i Swedish Racing Elite League

Andan i Sierra Alpha Alpha Bravo kommer att fortsätta att leva, även om det kanske inte är tillverkaren. Domen kommer inte från mig, men från Motorward.com. Historien är helt galen, men den visar den sanna Saab-andan. Saab fans från hela världen igår och idag skickade mig länkar till ämnet, vilket visar hur mycket Saab berör varandra. Tack så mycket för det!

SAAB 9-3 TTA
SAAB 9-3 TTA

Saab har en rik motorsport förbi. Men Saab får aldrig bygga fler bilar. Precis som vi inte vill acceptera denna möjlighet i Tyskland, så verkar det gå till några svenskar. Saab kan inte och får inte försvinna.

Andra tillverkare investerar stora budgetar för offentliga framträdanden, medan i Saab fortsätter motorsportsengagemanget genom privata initiativ. Den evige duellen Saab vs Volvo kommer att fortsätta på svenska racerbanor i år.

För närvarande är utvecklingen fortfarande på gång och de första testerna på hemlig plats väntar. På sommaren ser vi 9-3 på linjen och kanske är det Flash engineering då något som det inofficiella fabrikslaget.

Vi håller ögonen på besättningen. Fler Saab 9-3 TTA-bilder finns tillgängliga här. Fler nyheter kommer att följa.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “SAAB News: Saab 9-3 TTA i Swedish Racing Elite League"

 • blank

  Ledsen att jag säger så men den här 9-3 är bara super cool !!!!
  Synd att bilen ska resa endast i Sverige.

  Jag skulle vilja se det vid 24-tävlingen vid Nürburgring och på en eller annan VLN-tävling.
  Men det kommer tyvärr att vara en dröm.

 • blank

  Cool sak! SAAB 9-3 vinner svenska mästerskapet och i Trollhättan är banden tillbaka på hösten! 🙂

  Hälsningar Frank

Kommentarer är stängda.