SAAB-köp - från en BMW-återförsäljare ...

Utsikten över Saab-glasögonen är intressant. Jag har en delad relation med lyxmärket från München. Vilket inte beror på bilarna. Vi hade en BMW 3-serie och en 5-serie Touring i vårt företag, som vi var nöjda med. Det faktum att det inte längre finns en BMW med oss ​​- 3-serien lämnade oss för några veckor sedan - beror inte på bilens kvalitet, utan till den lokala återförsäljaren. Jag fick veta att det finns ett annat sätt när jag köpte Saab Turbo X.

Saab Turbo X
Saab Turbo X

Jag köper bilar, om de är mina privata, ur min mage. Min dröm var i Weilheim, nära sjön Starnberg. Köpet är en lektion, som i manualen för bilförsäljare, om det finns en.

Efter att ha letat efter en Turbo X hittade jag en av de populära portalerna. På ett kort brev kom omedelbart ett telefonsamtal, en kort prisförhandling och försäljningskontraktet per fax. Pickupen kom en vecka senare. Så få överföringsnummer och bokat Intercity till München.

Därifrån fortsätt med det regionala tåget till Weilheim. Widmann + Winterholler är representerad i regionen med flera bilhandlare, och återförsäljaren är inte stor för en BMW-återförsäljare, men modern.

Försäljningskonsulten Florian Seiverth, en sympatisk anställd som säkert kunde sälja Saabs, hade förberett allting. Ingen väntetid, en (BMW) -mapp med dokument, garanti och inköpsavtal var klart, liksom fordonsnyckeln. Självklart var han upptagen med bilen. Eftersom en Saab alltid är något speciell och inte kommer till gården varje dag.

Han vet att det är en begränsad serie, och han gjorde en liten jakten med Saab också. Vanligtvis tar han inte tid. Men med en Saab! En Turbo X på toppen av det, som har överklagande. Det finns bara rosord för den svenska makeen. Att köpa en bil är en känslomässig sak. Ja, ljudet och hanteringen av Turbo X appellerar till alla med bensin i deras blod. Jämförbart med BMW M-modellerna.

Saab 9-3 Turbo X stod tvättad och blank i trädgården, och - jag erkänner det - vid den här punkten ville jag bara köra in i bilen och Saab trots förstklassig service. Därför avvisades också den erbjudna espresson.

Så dokumenten fyllda ut, betalades i kassan för att ta bilen i besittning. En punkt när jag köper en bil är alltid frågan om hur full tanken är ... För år sedan kom jag hos Saab-återförsäljaren i Würzburg till stadens gränser med en helt ny Saab Cabriolet. Förra året i Hamburg med vår nya 9-3 precis runt hörnet, till nästa bensinpump. Hos Widmann + Winterholler har du tänkt med. Svaret på min fråga är lätt att komma till Starnberg. Höll inte med. Det skulle ha varit lätt att komma till Ingolstadt.

Det kunde förväntas att BMW-verksamheten skulle fungera på en hög nivå, med undantag för min lokala återförsäljare. Hur bra du förstår ditt företag visas av de små detaljerna. I passagerarfoten var självklart originalemballage, en isskrapahandske. Tyvärr med BMW-logotyp, inte med Saab-emblem. Tja, det finns utrymme för förbättring ;-). Roligt åt sidan Det är kallt, det är vinter. Återförsäljaren tycker med dig. Egentligen en fråga självklart.

Jag skulle vilja köpa Saabs från Saab-återförsäljare igen i framtiden, ingen tvekan om det! Men om jag hade varit testköpare hade återförsäljaren i Weilheim fått 10 av 10 möjliga poäng.

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om “SAAB-köp - från en BMW-återförsäljare ..."

 • TX 9393 - En skurk som tänker dåligt 😉

 • blank

  Ja, smärtan med div. Dealers jag vet också.

  Trots någon ganska dålig verkstad eller dålig återförsäljare har ingen lyckats förstöra oss Saab.
  Men även "vår" VW-filial (för vår Golf) har en mycket bättre och vänligare service än någon Saab-filial som vi hittills har känt. 🙁

  Men du måste också ha råd med bra service (för det kostar också tid / pengar).

  @ Tom
  Som ni vet är jag inte så stort fan av 9-3 'baksidan ...
  Men speciellt din bil är verkligen något mycket trevligt - det ser alltid riktigt bra ut och "smidigt" på bilderna!
  Jag skulle gärna köra det också! 😉

 • blank

  Funnily, jag har samma erfarenhet när jag köper ett främmande märke som Tom gjord vid en depandans av den tidigare nämnda BMW-återförsäljaren i Iffeldorf på Lake Starnberg!
  Precis som Tom hittade jag vår eftertraktade familjebil (en Cadillac SRX V15.000 med 8km) på internet hos den lokala BMW-återförsäljaren. Prisförhandling per telefon. Inköpsavtal per fax. Flyg Hamburg-München. Min fru och jag togs upp av den extremt sympatiska säljaren (en ung dam med bensin i blodet!) Även i München på flygplatsen. Vår bil inspekterades, perfekt rengjordes, tankades fullständigt och var redan försedd med överpassmarkeringar redo för vår körning hem till HH. Perfect.

  Finns det ”sådana och sådana” återförsäljare:
  Å ena sidan hämtade SAAB-återförsäljaren från Kiel min fars bilar från Hamburg i flera år för inspektion; å andra sidan måste du ge din SAAB till andra återförsäljare på den uttråkade kontorsliknande Daewoo-Opel-något-disken. Men speciellt hos SAAB finns det en “hård” kärna av lojala återförsäljare som tyvärr inte har känts igen korrekt av SAAB själv på många år.

 • blank

  Jag skulle också ha en fantastisk historia från Schweiz. Jag har varit Saab-förare sedan 1973, haft 2 9000 och sedan 95 och 93. När jag ville köpa en ny 95 Kombi bioPower lämnade jag min vanliga auktoriserade verkstad och knackade på en annan. Efter att vi kommit överens om specifikationerna skrev återförsäljaren ut kontraktet. På frågan om jag skulle skriva under det (vilket egentligen borde vara för givet) svarade han: Jag behöver inte det här! Så köp en bil med ett handslag! Hur trevligt att detta fortfarande är möjligt. Idag kör jag en 9-3X 1.9 TTiD Griffin. Det var på produktionslinjen när det första produktionsstoppet försenade leveransen. Efter det korta mellanliggande av produktionsstarten avslutade han "mycket" från bandet ...

 • blank

  Låter väldigt, väldigt bra ... så känner jag det från MobilForum ... 😉

  och sedan finns det återförsäljare i ”stenkast nära” som inte ens hälsar när en SAAB kommer mot ... ;-(

  • blank

   "Det är så jag vet det från MobilForum" ... Jag håller med om det. 😉

Kommentarer är stängda.