SAAB News: Vi ska bygga Youngman Lotus i Trollhättan

Affärsnyheterna. Pang Qingnian, grundare av Lotus Youngman, gav en intervju till den lokala tidningen på lördag, vilket gav gott om utrymme för feltolkning och feltolkning. Därför borde vi stanna lugna när vi läser dessa linjer och väntar. I det är vi nu världsmästare.

Youngman-Lotus, snart "Made in Sweden"?
Youngman-Lotus, snart "Made in Sweden"?

"Vi kommer att bygga Lotus i Trollhättan medan vi väntar på den nya PhoeniX-plattformenVar nyckelmeddelandet i helgens intervju med TTELA. Med detta betyder Pang Quingnian förmodligen (tyvärr) inte bilarna Youngman importerar till Kina. Han menar dessa produkter, som designades med teknisk hjälp från Lotus. Hmm.

Vid första anblicken finns det produkter som varken sverige eller europa snabbt väntar på. Emotionslos, någon, en bil från Folkrepubliken just. Naturligtvis uppstår frågan om vilka marknadsmöjligheter för dessa produkter i Europa är. Utvecklad med hjälp från England, byggd i Sverige, ett okänt varumärke. Youngman skulle definitivt ha en produktionsbas i hjärtat av kontinenten som invaderar. Om jag var medlem i ett europeiskt bilföretag skulle jag inte vilja ha det.

På något sätt är jag delad om detta. Youngman har lyft upp gardinen lite. Det handlar inte bara om Saab, det handlar också om en kinesisk varumärkesfabrik i Sverige. Allt som gynnar Trollhättans läge, säkerställer jobb och behåller lokal kompetens är bra. Globaliseringen är på väg och stannar inte vid vårt kultmärke. Men dessa bilar från Saab Bänder - är min personliga mardröm.

Hur som helst, vi är inte ekonomi och så är det en annan fråga som berör oss. Vad sägs om Saab 9-3 som Youngman ville hiberna med. Inget ord, inget antydan i dagens intervju. Det lämnar två möjligheter.

A: Saab 9-3 kommer, befriad från GM DNA, och går ihop med Youngman Lotus-typerna i bandets arbete. Fabriken i Stallbacka anses vara mycket flexibel, tekniskt skulle det vara möjligt. Saab-återförsäljarnätverket och kunderna övervintrar för 24 till 36 månader med 9-3 och kommer därefter efterföljaren.

B: 9-3 kommer inte av licensskäl. Det är kanske inte så enkelt med GM-DNA, kanske är det för dyrt att konvertera 9-3. Små mängder på kort sikt. För att behålla kompetenser kör fabriken i "Lotus Youngman-läget”Tills 9-3 efterträdaren visas. Frågan är hur varumärket kommer att pågå i 24 månader. Vad sägs om återförsäljarnätverket?

Saabs värde ligger också framför allt i de befintliga strukturerna. Ett globalt återförsäljarnätverk som fortfarande är i drift anses vara en tillgång. Nätverket kunde inte överleva en väntetid på 24 till 36 månader. Cheferna på Youngman vet det. GM anses inte "stort hinder”Sa Youngman advokat Johan Nylèn idag. "När transaktionen kommer att slutföras vet vi inte. Men konkursförvaltarna arbetar snabbt och bra".

Vi väntar, som alltid. Som jag sa kan intervjun missförstås. Det kan finnas översättningsfel, eftersom det hämtades på Goteborgs station strax innan de lämnade till Stockholm. Viktiga detaljer kan inte ha nämnts inom en snar framtid. Och det kan vara så att en annan part vinner kontraktet.

Text: tom@saabblog.net

31 tankar om “SAAB News: Vi ska bygga Youngman Lotus i Trollhättan"

 • blank

  Sedan gårdagens TATA-meddelande gick runt om i världen, har diskussionen i SAAB-kretsarna hämtat fart igen. Ljuset i slutet av tunneln blev en strålkastare. Humöret var utmärkt. Du kan nästan säga att min TATA var investeraren som alla väntade på.

  Och då i morse, inget inlägg på Saabblog.net.

  Nightingale I trapsen dig ....

  Vad vi har lärt oss: Om det inte är på Saablog.net, det är förmodligen en anka ... och sedan i morse detta meddelande i Wall Street Journal:

  I går kväll rapporterade den indiska tidningen Indian Express att Tata Motors of Indian hade lagt ett bud på Saab med 350 miljoner dollar. Nu förnekar Tata budet. ”Nej, vi har inte gjort det”, sa ordförande i styrelsen för Tata Ratan Tata till Wall Street Journal. Ordförande Ratan Tata är för närvarande på Geneva Auto Show där Wall Street Journal frågade honom om den påstådda Tata bud. "Men jag känner till ett annat indiskt företag som har lagt ett bud: Mahindra", fortsatte Ratan Tata. Enligt Tata informationschef, Debasis Ray, har Tata inte ens varit på Saab i Trollhättan och snurrat. Och de är inte intresserad av ytterligare varumärken. Så det verkar som om den indiska tidningen The Indian Express har blandat samman de två indiska företagen när den rapporterade om budet på Saab.

  AJ!

 • blank

  hie,
  TATA-Motors skulle naturligtvis vara en helt annan husnummer. Om det var den anonyma budgivare från Europa (... via sina döttrar Jaguar, Land Rover ...), wow!
  Det skulle se ganska bra ut tillsammans - Jaguar, Land Rover, Saab. Skulle verkligen konsekvent matcha Anglophile orientering indianerna, särskilt som Saab Storbritannien alltid något bättre / annorlunda ställning. Ljud av orientering framåt autentiska. Om det är sant, så är jag nyfiken på hur Mahindra svarat. Då snappade de Jaguar och Land Rover under näsan. Nu kommer yeah right musik i ärendet.
  Hälsningar från Koblenz.
  Peter

  • blank

   hie,
   det går av. Focus-Online har också rapporterat.
   Hälsningar från koblenz.
   Peter

 • blank

  Jämförelser med Dacia, Kia etc. inte är effektiva. Lönenivån i Sverige är förmodligen lite annorlunda från Rumänien eller Asien. I detta avseende borde egentligen inte vara möjligt att "låg produktion" i Saab Hausen. Dessutom bör världen knappt vänta på dessa Youngman Lotus produkter .... Tyvärr är jag nu också rädd för att SAAB som produkt inte nödvändigtvis är i fokus för denna budgivares överväganden.

 • blank

  Vi får se om vi inte avsiktligt "vår" Tom (med vackra Viertopfzerknalltreiblingturmfoto etc.) med företag - har lett till `s ice - X.
  JLR är också tre bokstäver!
  Och södra Europa är, alltifrån svenskt perspektiv, allt möjligt.

 • blank

  Saab har tidigare lidit av den ”för stora” anläggningen i Trollhausen. Det fanns alltid talar om 100.000 - 120.000 bilar per år för att vara lönsamma. Dessa siffror uppnåddes senast 2006, men utan motsvarande vinst.
  Det "överdimensionerade" arbetet noterades av GM säkert motsvarande positivt i Saab-balansen ... Motstridigt här var alltid produktionen av 9-3 Cab på Magna Steyr.

  Hur som helst tror jag att varje investerare måste hitta ett sätt att göra det mesta av anläggningen. Jag antar därför att det på något sätt kommer att vara en gemensam plattform där Saab och andra fordon kommer att byggas. Annars kommer jag inte att nå kapaciteten. På medellång sikt är 9-bilar realistiska varje år för en ren 3-50.000 II-serie.
  Personligen hoppas jag på den stora, okända budgivaren, som ensam eller som en del av ett joint venture (M&M) kommer att ge en solid lösning. Youngman - Lotus? Jag vet inte…..

 • blank

  Varför ska Youngman-Lotus inte använder sina egna beprövade modeller fabriken i Trollhättan nästa? Så illa som visas här, bilarna verkligen inte ser - mycket mer som nuvarande Mazda eller mid-range Opel. Det sägs inte heller att dessa fordon ska säljas exklusivt via SAAB-återförsäljare - andra återförsäljare som vill erbjuda billiga bilar i lägre medelklass skulle också vara intresserade här.

  På Renault Dacia beispielseise går ganska bra - även billiga KIA modeller eller Lütten Chevrolet utlöpare är populära bland den yngre generationen - så varför inte?

  Glöm inte att Youngman-Lotus (om detta företag vinner kontraktet) skulle på något sätt behöva ta in tillräckligt med pengar - det knappast skulle vara möjligt med en 9-3 II-serien, till exempel. Till och med Mahindra skulle först behöva överbrygga en viss tidsperiod med andra fordonsserier - här är dock bara Korando SUV som jag tycker är något användbar.

  Om administratörstrioen av någon anledning rangordnar de andra kandidaterna förutom Youngman Lotus ogynnsamma, borde vi bara njuta av produktionen av Youngman Lotus-fordon att få vänner - den kinesiska familjen borde nämligen kontrollera mot pallen och sedan äntligen snubbla ännu på grund av alltför stora standarder , skulle du U. nya SAAB Automobile kan då inte längre göra beställningar i framtiden.

  DR

  • blank

   okej känslig kommer du inte att vara densamma.
   På grund av vår animositet förolämpade genast att köra hem.

   • blank

    Uh - och betalar också TATA lite mer!

    • blank

     ... och vi vet inte ännu vad Norbert säger!

 • blank

  Jag är väldigt säker efter posten som skrivits här, den Youngman med vårt varumärke är inte så bra!

 • blank

  Med allt hopp som uttrycks här är det redan svårt för mig att hälla vatten i vinet. Men det kan inte fungera.
  En massprodukt som en "billig" bil behöver en högpresterande försäljning, men denna distribution finns inte. Detta är nuvarande SAAB-återförsäljare tillhandahåller en sådan modell i utställningsrummet, jag tror inte är realistiskt för absolut.
  ”Billiga” modeller kräver också en låg lönenivå i produktionen, vilket inte heller finns i Sverige. Således är en prisfördel i försäljningen inte genomförbar. För ett logistikföretag är Sverige inte precis centralt beläget i Europa, vilket inte nödvändigtvis har en positiv effekt på distributionskostnaderna.
  Att utveckla en bil i England kan imponera på någon i Kina, men det är inte längre ett argument i Europa. Det finns många flops från det förflutna. Tanken att ha dessa fordon modifierade i Sverige binder till en personal (som faktiskt behövs i den nya 900er) och undergräver bara SAAB-märket.

  Hela scenariot kan bara vettigt om målet är att minimera förlusterna. Det är att knyta personalen själv, till en för en SAAB framtid alls inte kan vara utan. Så kanske man på något sätt kunde hålla produktionen upp till en ny SAAB, men försäljningen skulle inte överleva den här torra besvärjelsen. Faktum kvarstår Saab kan bara överleva med en SAAB - utan nuvarande 9-3 är ingenting.

  • blank

   Trollhättan var inte vid den tiden prissatt till GM intern referens och högt fram - jämfört med de europeiska GM växterna?

 • blank

  "Vi kommer Youngman-Lotus i Trollhättan build" ... låter nästan som ett hot :-(

 • blank

  Synd att vi inte kan bestämma demokratiskt att Saab fans och -Fahrer som skulle vara efter offentliggörandet av respektive Trollhättan-10-årsplan vår favorit och efter valet av majoritetsbeslut även våra köpare ...
  Hur som helst skulle kineserna inte få en röst från mig! Mina tvivel om deras uppriktighet är större än någonsin.
  Mahindra & Mahindra skulle få ett kryss med JA.
  BMW planen jag måste läsa först ...
  Men som jag sa, frågar ingen någonsin mig, tyvärr.
  Så fri efter ordstaven: För det första kommer den annorlunda och för det andra, som du tror ... (Wilhelm Busch?)
  Eller fritt baserat på Rudi Carrell "Låt dig bli förvånad ..."
  SG

 • blank

  Kärlek SAAB - Friends

  Med alla önskemål att SAAB också kommer att finnas i framtiden (med "Anden av SAAB") frågar jag mig ofta om allt som kan komma nu har något gemensamt med den gamla andan.
  Förändring och utveckling är nödvändig, men den speciella idén, som har gjort SAAB och oss som SAAB-spinnare, bör bevaras på ett speciellt sätt.
  Denna anda beskrivs ganska bra i häftet ”The Spirit of SAAB - more than a car”, som redan är slut på tryck men fortfarande finns i begagnat skick.
  Att bara sörja är det förflutna är säkert fel väg att gå, men det borde finnas något kvar av specialen som inte finns i någon annan bil.
  Nu är detta en sentimental, inte samtida önsketänkande, eller förvisso fortfarande väntat - nej, även efterfrågan från alla sitter affären med "vårt företag"?
  Vad tycker du?

  Gallix

  • blank

   +1
   Jag har redan tänkt på det. Kanske är det önsketänkande, men å andra sidan, som verkligen vill göra något ur namnet ska försöka förstå specialen.

 • blank

  förutom att dessa Youngman bilar har en rädsla att fråga någon design, skulle jag tänka mig att dessa fordon har med engelska gener efter en Schwedenkur av Saabs ingenjörer och byggt i Trollhättan av Saab kvalitetsstandard bra i Europa i konkurrens med Fiat, Renault och Opel en chans , Vänligen gör inte det här med Saab-emblem på huven och bygg inte dessa saker en till en som i Kina.

 • blank

  Så mycket som jag skulle vara glad om åtminstone linjen 9-3II skulle produceras igen, så pessimistisk är jag samtidigt. Anskaffningen av produktionsanläggningar och Saab Parts kan däremot vara ganska lukrativ för en investerare.

  Med allt hopp och önsketänkande bör man alltid komma ihåg att den potentiella investeraren inte kommer att vara en osjälvisk välgörare. Du vill verkligen tjäna pengar primärt, men du kan göra bättre om du inte blir försvagen.

  Minsta produktionstal (t.ex. en ny billig bilmodell, Dacia säger hej !!!) är lättare att uppnå utan Saab-modeller och dessutom skulle investeraren då inte behöva hantera garantianspråk.

  Om så var fallet så skulle det vara synd om mig och säkert för många andra, men säkert ingen anledning att avstå den älskade Saab.

 • blank

  Som ofta har skrivits: "Var skulle SAAB vara utan miljontals YM?" Och om Saabs ingenjörer fortfarande pimp YM Lotus modeller skulle då ha så kanske ne chans på EU-marknaden?
  Annars hoppas jag också att SAAB / YM 9-3 modeller, så återförsäljarnätverket kan förses med "nya" bilar och vi kan också se SAAB igen på en mässa där "nytt" visas som bilvärlden imponerade!
  Annars hoppas jag att SAAB-återförsäljarna överlever med sina "andra varumärken" ... kanske kommer de att sälja YM-lotus "pimped by Trolls" ändå!

  Vi hoppas vi väntar, vi fortsätter vårt SAAB!

 • blank

  Det handlar troligtvis bara om det ytterligare kapacitetsutnyttjandet av fabriken i Trollhättan - Youngman-Lotus har gjort tillräckligt smart om möjligheterna att fortsätta att tillverka 9-3 II (i avsmalad form) under de senaste månaderna och har kommunicerat detta.

  Det skulle antas att detta skulle gå på tillägget som planerat på scenen.

  För en ytterligare "låg bar" med Youngman Lotus-bilar, som sedan tillverkas i Trollhättan, skulle jag inte ha något emot det. Andra tillverkare som Renault, till exempel, har sina "billiga rail" (Dacia). Kanske sportbilsegmentet men även menat med Lotus - tyvärr skildrades TTELA felaktigt över allt.

  Mahindra Mahindra + kunde också försörja användningen av fabriken med egna produkter - med Ssangyong Korando skulle man förmodligen ännu bättre kort.

  • blank

   Om Youngman bilarna är lika hemska som de ser på bilderna, tror jag inte på Saabs framgång under Youngman. För dem som seriöst vill slänga sådana spannmål på marknaden, skämmer inte bort från andra spårningar. Hur som helst, jag är rädd för något hemskt.

   • blank

    De andra tillverkarna som Volkswagen och Co. har inte heller släppt några designikoner i det kompakta klassområdet - jag skulle inte beskriva de fordon som visas som spår.

    Eftersom fordonet konstruerades i England, borde man också anta att en miniminivå av passagerarskydd är tillgängligt.

    Det finns fler och fler människor som vill köpa billiga fordon med låg förbrukning - så ett andra spår bredvid högkvalitativa SAAB-bilar skulle vara en helt intelligent metod.

    • blank

     Låt oss hoppas att kommer sant när Youngman tar över rodret. Jag tror att en tvåfaldig svår bild offentligt (Saab = konkurs, Youngman = billiga bilar från Kina) inte kommer att vara lätt att korrigera.

 • blank

  Om jag förstår rätt har SAAB bara inga rättigheter till nuvarande SAAB-modeller:

  94 och 95 är i GM-ägande, den nuvarande 93 är i BIAC-ägda och bör ersättas i slutet av 2012 med en ny 93. Denna nya 93 kommer emellertid att ta lite tid till förfall. Det innebär att det finns en mer eller mindre kort fas utan SAAB-modeller redo för serieproduktion. Den här gången måste den nya SAAB-ägaren fylla i produkter som tar pengar i kassan och behåller de anställda i Sverige. Kanske kan den nya ägaren komma överens med BIAC för att förlänga produktionstiden för den nuvarande 93 i Sverige, men det kommer inte att vara förhandlingsbart i Sverige, utan i Kina med BIAC.

  Men kanske har jag förbisett något eller är ett misstag i min övervägande.
  Det kommer att bli spännande.

  • blank

   Det är anklagligt att BAIC äger rätten till 93-II-ansiktslyftan. BAIC äger endast rätten till 93-II före ansiktslyftning. BAIC försöker alltid att störa allmänheten. Man hade redan köpt på ANA 93-II efter ansiktslyftning och umgelabelt på BAIC för att förstärka sitt eget uttalande.

 • blank

  Youngman sa att du inte kan bygga en bil. I detta avseende är informationen till hjälp eftersom de nuvarande bilarna utvecklades i England. För ingenjörerna i Trollhätten är inte ett dåligt tecken att vänta ett ögonblick.

  Eftersom du också vill köpa Saab-delar fortsätter vi att se Saab under Yougmann. Denna investering skulle inte ge mening annat.

  Hittills en syn på en (saabistisk) europeisk. Men Youngmann kunde ha varit på målstreck för lite pengar på Saab med Victor Muller, man skulle inte ha fallit för konkursförvaltaren, vilket var mycket oprofessionellt.

  Så en rädsla kryper runt mig; tänk om de bara vill sätta på en Saab-logotyp och vill spela GM som gör det så underbart som den största tillverkaren i världen ... eller Fiat spelar den skruven på Chryslers Lancia-logotyper ...

 • blank

  Vem vill komma in på den europeiska marknaden har mål. Och det finns stunder när lönsamheten ligger bakom bilden. Det handlar om införandet i globaliseringen, om en europeisk plats (produktion och hemmabas). Här läggs grunden för senare vinst och acceptans på marknaden.
  Med en GM IP-fri Saab 93-II skulle Youngman visa att de kan hantera och representera något.

  • blank

   Det är bara verkligheten. Som Tom skriver, har Youngman lyft gardinen lite. Även kinesiska är inte från Caritas. Jag hoppas bara att du bygger SAAB 9-3 och en möjlig annan produkt. Det finns trots allt en hatchback umm eller Sportback. 😉

Kommentarer är stängda.