SAAB News: Commandment från Mahindra & Mahindra

Mahindra & Mahindra har lämnat in ett erbjudande till Saab. Detta rapporteras av svenska medier idag. Intressant är de få, få detaljer som har kommit till allmänheten. Lars Holmqvist, VD för CLEPA, hävdade tidigare i veckan att Youngman-gruppen från Kina är det enda rimliga alternativet för Saab.

Eftersom Youngman vill vara den enda budgivaren som fortsätter att producera den nuvarande Saab 9-3, befriad från GM-DNA. Nu blev det känt att Mahindra förfogar över samma plan. På Saab 9-5 och Saab 9-4x kommer också att avstå från indianerna. Det låter realistiskt, en showdown med den amerikanska gruppen skulle ändå vara meningslöst.

Som förutsagt av Saabs insiders kommer allt efter ett beslut mellan Indien och Kina. Indierna, som rådgivas av KPMG: s revisorer, verkar bestämda att köpa Saab. Det är goda nyheter. Återigen har vi överlevt en vecka, nedräkningen i konkurs är på gång, och den stora uppenbarelsen kommer upp.

Idag kommer en Youngman-delegation, 10 till 15-folk stark, att anlända till Göteborg. I kölvattnet av Youngman grundare Pang Qingnian är också representanter för den kraftfulla Bank of China. Det kommer bli spännande nästa vecka, för nu går det in i detaljerade diskussioner.

Låt oss säga att vår europeiska budgivare, som fortfarande är där, inte får ett bud. Kanske bara för att Mahindra och Youngman kallar "politiska priser" för Saab. Låt oss säga att tävlingen skulle beslutas mellan Indien och Kina. Vem skulle vara bättre lämpad för Saab och vem litar vi på en ansvarsfull utveckling av bilmakaren från Trollhättan?

Svaret är klart och i det här fallet är budgivaren från världens största demokrati min drömpartner för vårt varumärke med griffin. Med Tata-exemplet ser vi hur väl och noggrant europeiska märken, Land Rovers och Jaguars, behandlas av indiska ägare. Med hjälp av Volvo-exemplet ser vi för närvarande brandväggen mellan Geely och Göteborg, vi upplever politiskt motiverade beslut. Volvo är under tryck, driftstillstånd för de nya fabrikerna i Kina är ett medel till ett slut. På lång sikt verkar det Jaguar / Land Rover blir bättre med Tata och Volvo med Geely kommer att få de sämre utsikterna.

För Saab önskar jag en bra köpare, som äntligen ger fred och kontinuitet. Vem har lång andedräkt. Om han kom från världens största demokrati skulle jag inte tänka mig.

Text: tom@saabblog.net

18 tankar om "SAAB News: Commandment från Mahindra & Mahindra"

 • Kära Tom, kära, kära Tom,

  Lär vår indophile Saabgemeinde försiktigt, som bygger bilar Mahindra & Mahindra, som de inte bygger på, vilka de kanske vill bygga och vad Tata Motors driver så.

  Hälsningar från koblenz.

  Peter

 • hie,
  Självklart hör du så mycket. Hörs också att det inte är Mahindra, men Tata Motors bygger dessa bilar?
  Hälsningar från Koblenz.

  Peter

 • hie,
  ...... .only med skillnaden att inte Mahindra bygger denna bil, men Tata Motors. Mahindra-hattar slog sedan upp, bygga SUV. Din juvel är Ssangyong, eller vad heta. Det var bara tillräckligt för det.

  Hälsningar från koblenz.

  Peter

 • hej och gud morgon

  Jag är inte en vän av fördomar. Självklart kan SAAB inte överleva 9-3 ensamt, men det skulle vara en start. Oavsett vem som får kontraktet måste han också snabbt lansera nya modeller på marknaden. Tydlig Mahindra och BMW har bättre förutsättningar och mer erfarenhet än kineserna.

  BMW:
  Jag tror att folket i München förstår svenskarna bättre än kineserna och jag ser mer synergier än konkurrenter. Låt oss vara ärliga, även de flesta köpare av en Mini är - precis som de typiska SAAB-ägarnas individualister. Nästan ingen köper en SAAB bara för att bilen är säker (det här är också andra märken). Mini är kult, men SAAB-ryttare har blivit DITT bilmärke. Det finns bara så mycket mer hjärta och själ och den största delen av den här bloggen har på något sätt en "tråd till Sverige" eller åtminstone starkare Symphatien för Skandinavien. Den ena 9 5 han är för nära 7er BMW, väl på papperet redan, men ärligt talat finns det fortfarande världar däremellan. Rattet till 9-5 II, till exempel, även om det är identiskt gjort från SAAB under lång tid utan OPEL Insignia, eller vice versa :).

  Mini, men ganska nära 1er BMW - Jag föreställer mig inte att den klassiska mini-freaken överflödar.

  I slutändan kan det vara Münchenmänniskorna bryr sig inte om BMW, Mini eller kanske SAAB - det viktigaste som bilen kommer från sin egen grupp. Wolfsburgersna spelar ingen roll om pengarna är förtjänta med en VW, Audi, Skoda eller SEAT.

  Mahindra:
  Jag citerar Philmos från toppen "Bara titta på Jaguar- och Land Rover- och Range Rover-märkena, vilket gör dem vackra och högkvalitativa bilar." Det är sant att jag håller med, mycket har uppnåtts och ärligt talat är dessa bilar inte de vanliga "mass varumärkena" på världens vägar. Så jag kommer till beslutet, "indianerna kan också göra det".

  Youngman:
  Faktum är att för några veckor sedan trodde jag att kineserna inte var dåliga. Under tiden hör en hel del Geely och Volvo och ganska ärligt - för att jag gillar mycket. I Kina är mycket bara politiskt och det finns bara världar mellan folken. Mänskliga rättigheter, till exempel, vi är för långt ifrån varandra. Jag är rädd att du på lång sikt bara vill köpa kunskapen och bilden. Klart vill kineserna tjäna pengar primärt med SAAB, som GM säkert ville ha, men till vilket pris? Kommer YM att förstå det svenska kultmärket eller handlar det bara om att erövra europeiska marknader? Vill du bara komma fram till SAAB tekniskt? Kinesiska bilar som t.ex. Brillance BS6 - de hade inga chanser här. Jag tycker att det skulle vara synd att sätta SAAB tillbaka på ett dropp och blöda långsamt.
  Ändå - måste man hålla kinesiska till god, som redan har investerat i VM fortfarande håller tyglarna i handen och du überhapt inte visste hur man ska gå. Vem vet hur det skulle ha varit om man inte hade stött de då "försvagade patienterna" lite.

  Oavsett vem gör tävlingen, fortsätter den för tillfället. Jag hoppas att jag kan köpa en ny SAAB om några år. Synd att jag måste lämna min 900 II för tillfället.

 • Svårt! BMW skulle vara bra, men BMW har inte kommit med Rover. Förresten, jag förstår inte varför synes alla hålla sig till 9-3, vilket är bra, men också nästan föråldrad utan 9-5II är men med 9-3 ensam någonting.

 • Det kan hända. Som det alltid kallades köper inga GM SAABs. Men vad som än händer, vi är glada över alla köpare. Vackra skulle vara en europeisk eller en demokrat. Men vi kan inte ha allt. Tack Tom för rättvis täckning!

 • hie,
  vad händer här? Låt oss höra snart från de vanliga anstötliga moralen bojkott samtal: "Köp inte kinesiska Saabs?"
  Kanske har moralisterna glömt att Youngman redan har investerat innan lootet har dött. Hyenorna har väntat tills värdet av dödbytet löper ut. Mahindra och resten är bland dem. Mahindra representerar asiatiskt entreprenörskap, de kan representera demokrati, men de utövar inte det.
  "Pecunia non olet." Så vad !!
  Hälsningar från Koblenz

  Peter

 • I princip är alla välkomna som betyder bra med SAAB! Som det nu ser ut i detalj med varje anbudsgivare kan ingen för närvarande säga 100% ig. Men jag skulle ha en bestående känsla bland kineser hur ärligt och långsiktigt europeiskt deras handlingar och tänkande är. Om BMW borde vara bland budgivarna, så skulle jag definitivt vilja ha det mesta. Mahindra skulle därför komma andra och den kinesiska tredje.

 • .............. men den bra Norbert!

 • Nej, på 7er.

 • Kombinationen BMW och Mahindra som hon beskriver red99 vad. I Trollhättan (9-3 och Mini`s) kunde relativt snabbt starta produktionen av bilar som arbetet skulle utnyttjas, och relativt många människor behålla sina jobb könnten.BMW skulle ha en stark partner på den indiska marknaden och Saab med teknik BMW var redan planerad ändå.
  Jag skulle säga det är hur det görs, men tyvärr har jag inget att säga

 • Vi pratade lite om företagets grundare Pang Qingnian (Internet, etc.) - mannen imponerar oss med sin energi och beslutsamhet.

  På SAAB-Automobile verkar han personligen gå till jobbet med den så kallade livsnerven - det här är väldigt imponerande och inte självklart.

  Vi ser Youngman Lotus och det stora företaget Mahindra & Mahindra
  på lika villkor när det gäller berättigande - där europeiska företag BMW, till exempel, ser vi det som Klaus 9-5 II SAAB skulle förmodligen finns där alltid bakom BMW-modeller -. egentligen inte en tillfredsställande presentation (du kan men här luras också, för med Rolls Royce och Mini är det faktiskt ganska bra).

  Hälsningar från Hansans stad Hamburg

 • Spänningen är svår att bära !!!
  Som Tom säger kommer en köpare från den demokratiska världen sannolikt att bli den bättre mamman.
  Indien med sina få bilmärken är säkert mer lovande än Kina med dussintals tillverkare. Exempel Tata-Jaguar heter ovan. Jag själv testade XF före 9 5-inköpet i januari och skulle ha varit lite svag ...
  För mig är Mahindra fortfarande framför BMW, för jag tvivlar på att BMW har en SAAB i storlek 9-5 i planeringen. Det skulle förmodligen vara för nära 5er.
  Kina med den typiska kinesiska mentaliteten kan bara någonsin 2. och förhoppningsvis sista valet.

 • Varför inte döda två fåglar med en sten:

  > Mahindra och BMW tar över SAAB.
  > BMW ger den välbehövliga tekniken för en liten sodavatten (9-1 eller 90) och olika motorer,
  > Mahindra hanterar det mesta av finansieringen och hjälper BMW i Indien (produktion och distribution).

  Stora mål kan uppnås enklare tillsammans ...

 • Jag har sagt det förut och det säger jag om och om igen: en SAAB-övertagande skulle politiskt kunna ge en signal om att Europa trots ekonomiska och finansiella kriser kan hjälpa sig utan (eventuellt för mycket politisk) Priser) att tillgripa hjälp från Kina.

  Visserligen skulle Indien vara mer politiskt acceptabelt, men det skulle fortfarande vara en signal att de ekonomiska samordningssystemen ännu inte helt har flyttat till Asien.

 • Hi Tom

  Min personliga ranking:

  1. BMW eller Magna
  2. Mahindra
  3. Youngman

  Men alla som sparar mitt SAAB-märke är välkomna!

 • På något sätt är kineserna som världsmakt (särskilt med sin polska attityd och deras resulterande handling) ganska osympatiska för mig. Jag blandar för mycket politik med affärer.
  Därför föredrar jag en indisk ägare för Saab rent subjektivt.
  Naturligtvis vill jag mest som en potent europeisk, som kan existera på världsmarknaden och skulle ha förståelse för Saab.

  Men om Saabs överlevnad berodde på den kinesiska sidentråden, skulle jag oundvikligen ha "hakan". Svälja draken. 🙁

 • Titta bara på Jaguar- och Land Rover- och Range Rover-varumärkena, som bygger för vackra och kvalitativa bilar. En vit Saab som ett speciellt yoga eller yogitju, det skulle vara något

Kommentarer är stängda.