SAAB News: Youngmans enda förnuftiga lösning för Saab?

De dagliga affärsnyheterna om Saab. Idag handlar det om Youngman, Mahindra, BMW, Triumph och American Axle. Det skulle vara trevligt att skriva om bilar från Sverige, men det är inte fallet just nu. Så affärsdelen.

Det är tyst i Sverige, avskiljningen av administratörerna fungerar bra. Ingen information slocknar. Lars Holmqvist, VD för leverantörsföreningen CLEPA, ger en bedömning av perspektivet. Efter avgången från det turkiska Brightwell Holding står Mahindra & Mahindra inför samma problem enligt hans åsikt.

General Motors, som nu är involverad i att bli medlem i PSA, kommer inte att utfärda licenser till tredje part. Det är klart. Youngman är enligt honom den enda förnuftiga lösningen för att få Saab tillbaka till livet. Konstruktionen av Saab 9-3, utan GM-DNA, kommer att vara lösningen att se nya Saabs på gatorna med kort varsel.

Youngman är den enda investeraren som följer denna plan, anser Holmqvist, pressen och välinformerade kretsar från Sverige. Youngmans anställda har redan besökt Saab-leverantörer för att utforska möjligheter efter Saab-försäljningen. Lars Holmqvist ligger nära att vara VD för billeverantörer. Huruvida hans bedömning av Mahindra är realistisk är svår att bedöma. Eftersom indianerna blyga bort från allmänheten.

Om och om igen hör vi klockan ticka. Det tickar snabbt, det tickar högre och högre. Låt oss komma ihåg den elektriska fyrhjulsdriften. Av "ny Saab 9-3”I slutet av 2012 skulle det ha varit den första bilen i världen med denna teknik. Ibland bara tanken på vad som kunde ha varit frustrerande.

E-AAM Driveline Systems AB, ett joint venture av Saab Automobile AB och American Axle, har nu blivit fullt ägd av amerikanerna. Efterfrågan på systemet är bra, de tyska tillverkarna håller på att söka licenser. Saab skulle ha haft ensamrätt efter 9-3 debuten för 12 månader. Okej. Over.

Hmm. BMW Welt fortsätter att spekulera om Saab och BMW. BMW måste fortsätta växa för att överleva i framtiden. GM: s inträde i Peugeot / Citroen ökar trycket i Europa. Om inte Saab, då kanske triumf, som BMW-bloggen frågar idag. BMW har haft varumärkesrättigheterna för den tidigare sportbilikonen sedan rover-debakelet. Eftersom jag är ett fan av klassiska brittiska roadsters, en MGB var en lycklig gäst i min flotta i mer än 10 år, kan jag göra mycket med Triumph-varumärket. Men vad säger den yngre generationen? Återupplivning av Triumph kommer sannolikt att vara lika svårt eller misslyckat som Maybach-märkets stora misslyckande.

Om någon från Petuelring frågade mig vad ingen naturligtvis skulle göra skulle jag överväga att köpa Saab som en mer förnuftig investering. Eftersom Saab lever och triumf är historia. Hur säger du i Bayern? Vi får se…

Text: tom@saabblog.net

12 tankar om “SAAB News: Youngmans enda förnuftiga lösning för Saab?"

 • blank

  Berätta för mig, Tom, är det här kanske den mystiska (var han fortfarande, eller) Centraleuropeiska budgivare släppte härifrån? Många har gissat, ingen bekräftar, men BMW Saab kunde bara köpa om till förra veckan skulle ett bud ha gjorts. Rätt?
  Hur många har skrivit för mig: Jag skulle ha kul. Och vad gäller färg, passar den också, blå och vit kan också hittas i logotypen med griffin.

 • blank

  Mycket irriterande än det semantiska lågflyget som uppenbarligen hyser här är American Axles avgång. Detta innebär att en effektiv unik försäljningsplats har försvunnit för en ny start. Om detta steg har tagits för att generera pengar för den fortsatta förloppet av konkurs måste tvivel om administratörernas expertis rapporteras ...

  • blank

   Kära red99
   Som alltid har du rätt i alla avseenden. Också så långt som den låga flygbladet. Att sälja e-AAM Driveline till amerikansk axel är som att förlora kronjuvelerna. Förhoppningsvis kommer inte mer Saab kunskap att lösas ut ur konkursboet.

   • blank

    Åtminstone nu är vissa inte längre helt förståeligt.
    Är det på grund av vår okunnighet, eller ser det verkligen inte så bra ut?
    Det ser nu ut som om investeraren bara skulle få en tom sal på Göta Älv.

    • blank

     Skulle säga: okunnighet.

 • blank

  buaaaaaaaaaaa. Men nu är vi verkligen ledsna, eller hur?
  Var och en av oss, vem gör sådana smarta framtida tesorter, kunde komma hit och associera sitt öde mer med SAAb, bli en SAAB-anställd, som kan spela en nyckelroll när det gäller att forma Saabs framtid när saker gick fel. Kanske skulle du inte vara där du är idag.
  Endast köp slutar ibland nit. som ma tittar på GMurks.

  • blank

   NA CLEAN!
   Lingua barbarica

 • blank

  Oaaah, snälla:
  Det enda du inte kan förbättra är (ja, du kan - det som kommer ut kan du se ovan, till och med tre gånger) - lika lite som Saabs anställda borde känna sig ensamma, men inte ensamma.

  Annars är allt bra * hosta *
  😉

  • blank

   ... och jag skriver också Quark tillsammans:
   Alone och lämna ensam var vänlig byt tider, så passar den igen.

   • blank

    * Hmpf * Åtminstone SAAB-drivrutinerna, återförsäljarna och känner sig hemma. Eller?

 • blank

  * Hosta *
  Även om alla andra anbudsgivare skulle hoppa av är Youngman högst den förnuftiga lösningen. Det finns inga superlativ i det här fallet 😉

  Förresten, jag skulle inte heller ha något emot Triumph heller ... Jag gillar att gå till BRCS-mötet (British Roadster Club Saar) vartannat år och njuta av synen. Kanske som ett andra steg om SAAB-investeringen lönar sig.

  • blank

   Förmodligen har du rätt och vi får inte vara picky om den nya ägaren. Tyvärr är SAAB i dålig form och inte den vackraste bruden.

Kommentarer är stängda.