SAAB News: Youngmans enda förnuftiga lösning för Saab?

De dagliga affärsnyheterna om Saab. Idag handlar det om Youngman, Mahindra, BMW, Triumph och American Axle. Det skulle vara trevligt att skriva om bilar från Sverige, men det är inte fallet just nu. Så affärsdelen.

I Sverige är det tyst, administratörernas avskärmning fungerar bra. Ingen information går ut. En bedömning av perspektivet ges av Lars Holmqvist, VD för leverantörsföreningen CLEPA. Efter avgången av den turkiska Brightwell Holding Mahindra & Mahindra är enligt hans uppskattning exakt samma problem.

General Motors, som nu är involverad i att bli medlem i PSA, kommer inte att utfärda licenser till tredje part. Det är klart. Youngman är enligt honom den enda förnuftiga lösningen för att få Saab tillbaka till livet. Konstruktionen av Saab 9-3, utan GM-DNA, kommer att vara lösningen att se nya Saabs på gatorna med kort varsel.

Youngman är den enda investeraren som följer denna plan, anser Holmqvist, pressen och välinformerade kretsar från Sverige. Youngmans anställda har redan besökt Saab-leverantörer för att utforska möjligheter efter Saab-försäljningen. Lars Holmqvist ligger nära att vara VD för billeverantörer. Huruvida hans bedömning av Mahindra är realistisk är svår att bedöma. Eftersom indianerna blyga bort från allmänheten.

Åter och igen hör vi klockan tickar. Hon tickar snabbt, hon tippar högre och högre. Låt oss komma ihåg den elektriska fyrhjulsdriften. "ny Saab 9-3"2012 skulle ha varit den första bilen världen över med denna teknik. Ibland kunde bara den rena tanken på vad som varit frustrerande.

E-AAM Driveline Systems AB, ett joint venture av Saab Automobile AB och American Axle, har nu blivit fullt ägd av amerikanerna. Efterfrågan på systemet är bra, de tyska tillverkarna håller på att söka licenser. Saab skulle ha haft ensamrätt efter 9-3 debuten för 12 månader. Okej. Over.

Hmm. BMW Welt fortsätter att spekulera om Saab och BMW. BMW måste fortsätta växa för att överleva i framtiden. GM: s inträde i Peugeot / Citroen ökar trycket i Europa. Om inte Saab, då kanske triumf, som BMW-bloggen frågar idag. BMW har haft varumärkesrättigheterna för den tidigare sportbilikonen sedan rover-debakelet. Eftersom jag är ett fan av klassiska brittiska roadsters, en MGB var en lycklig gäst i min flotta i mer än 10 år, kan jag göra mycket med Triumph-varumärket. Men vad säger den yngre generationen? Återupplivning av Triumph kommer sannolikt att vara lika svårt eller misslyckat som Maybach-märkets stora misslyckande.

Om någon från Petuelring frågade mig, vilket självklart ingen kommer att göra, skulle jag överväga att köpa Saab en mer meningsfull investering. Eftersom Saab lever och triumf är historia. Hur säger du i Bayern? Titta, titta ...

Text: tom@saabblog.net

12 tankar om "SAAB News: Youngmans enda förnuftiga lösning för Saab?"

 • Skulle säga: okunnighet.

 • Åtminstone nu är vissa inte längre helt förståeligt.
  Är det på grund av vår okunnighet, eller ser det verkligen inte så bra ut?
  Det ser nu ut som om investeraren bara skulle få en tom sal på Göta Älv.

 • Berätta för mig, Tom, är det här kanske den mystiska (var han fortfarande, eller) Centraleuropeiska budgivare släppte härifrån? Många har gissat, ingen bekräftar, men BMW Saab kunde bara köpa om till förra veckan skulle ett bud ha gjorts. Rätt?
  Hur många har skrivit för mig: Jag skulle ha kul. Och vad gäller färg, passar den också, blå och vit kan också hittas i logotypen med griffin.

 • Kära red99
  Som alltid har du rätt i alla avseenden. Också så långt som den låga flygbladet. Att sälja e-AAM Driveline till amerikansk axel är som att förlora kronjuvelerna. Förhoppningsvis kommer inte mer Saab kunskap att lösas ut ur konkursboet.

 • Mycket mer irriterande än de semantiska Tieffliegerei, som här tydligen finns runt, är amerikanska axelns avgång. Således har en effektiv unik säljpunkt försvunnit för en omstart. Om detta steg har tagits för att samla in pengar för ytterligare konkursförlopp, bör tvivel rapporteras till administratörerna ...

 • NA CLEAN!
  Lingua barbarica

 • buaaaaaaaaaaa. Men nu är vi verkligen ledsna, eller hur?
  Var och en av oss, vem gör sådana smarta framtida tesorter, kunde komma hit och associera sitt öde mer med SAAb, bli en SAAB-anställd, som kan spela en nyckelroll när det gäller att forma Saabs framtid när saker gick fel. Kanske skulle du inte vara där du är idag.
  Endast köp slutar ibland nit. som ma tittar på GMurks.

 • * Hmpf * Åtminstone SAAB-drivrutinerna, återförsäljarna och känner sig hemma. Eller?

 • ... och jag skriver också Quark tillsammans:
  Alone och lämna ensam var vänlig byt tider, så passar den igen.

 • Oaaah, snälla:
  Bara en kan inte öka (du kan - det som kommer ut, du ser ovan, ens tre gånger) - lika lite som Saabs personal borde känna sig ensamma, men inte ensam.

  Annars är allt bra * hosta *
  😉

 • Förmodligen har du rätt och vi får inte vara picky om den nya ägaren. Tyvärr är SAAB i dålig form och inte den vackraste bruden.

 • * Hosta *
  Även om alla andra anbudsgivare bör hoppa av, förblir Youngman högst den _einzig_ rimliga lösningen. Det finns inga superlativ i det här fallet

  Förresten, jag skulle inte ha något emot Triumph ... Jag gillar att gå till det halvåriga BRCS-mötet (British Roadster Club Saar) och njut av synen. Kanske som ett andra steg, om SAAB-investeringen ger vinst.

Kommentarer är stängda.