SAAB News: Det handlar inte om pengar!

Intervjuer med GM: s presschef James Cain om Saab är alltid på något sätt tråkiga. Svaren är förutsägbara och är inte värda ansträngningen att rapportera. Nästan ... för igår sa GM-mannen några intressanta saker. Nyhetsbyrån TT genomförde en intervju och de rätta frågorna ställdes.

På Brightwell Holding och de påstådda förhandlingarna med GM gjorde Cain det klart att det aldrig fanns några förhandlingar. GM mottog brev från Brightwell och frågade efter samtal. GM var aldrig intresserad av att prata med Brightwell. Detta är ett uttalande mot uttalandet. Alla kan själva bestämma om han vill tro Ahmed Zamier eller James Cain.

Ingen kommer att få GM-licenser för att producera de nya Saab-modellerna. Huruvida allting var bara en fråga om pengar, frågades James Cain. Allt har sitt pris. Inte i det här fallet, så Cain.

Med Antonov skulle man dock ha haft ett avtal som skulle ha gjort det möjligt för investeraren att komma in. Ett intressant uttalande. Antonov var värd att gå med i Saab i GM: s ögon. Men först efter att GM och FBI hade gjort pengarna tvättmedlemmar misstänkta och skadade Antonovs rykte i Europa också.

GM har ibland en konstig syn på saker och förhoppningsvis var det den sista, Saab-relevanta intervjun av James Cain. Egentligen vill jag inte höra från herr Cain längre!

Det vi hör från Sverige är ett högt fästing ...

Klockan är väldigt högljudd och hon kan kryssa mot oss. Gör hon verkligen det? Martin Larsson, tidigare chef för Saab och Muller efterträdare, grundade sitt eget bolag. Han är kvar i bilbranschen, hans företag NIO Technology vill sälja ingenjörstjänster. Semcon söker också välutbildade Saab-ingenjörer och tar över 25-ingenjörer från Saab Powertrain AB. Det är bra för Trollhättans plats, eftersom kompetensen stannar på plats på lång sikt. För alla investerare en bra signal, är platsen fortfarande Trolldalen i bilindustrin.

Allt är inte som det verkar spontant. Klockan i Sverige är kanske inte lika hög, kanske inte mot Saabs framtid.

I USA är Saab död. Saabs huvudkontor finns åtminstone inte, trots att de har motstått så länge mot slutet. Även en hjältisk kamp hamnar ibland när du är ensam utan hjälp. på Jalopnik Det finns bilder på Saab-försäljningen, slutet på en era. Sad!

Youngman har ökat sitt erbjudande till 2 miljarder kronor. Detta rapporterades igår av de svenska tv-stationerna. Youngman vill ha Saab och nästan till varje pris. Det går för närvarande in i den obligatoriska fasen, och från och med nu blir det ännu svårare att få aktuell, tillförlitlig nyhet. Mahindra murverk igår och inga aktuella kommentarer. Den europeiska intresserade, ja fortfarande i den, men kanske i en annan roll, är också tyst. Och de nya tilläggsperspektiven är helt anonyma.

Våra bilhjärtan vill ha positiva nyheter från Sverige, men för närvarande finns det ingen. Inte än. Vi ger inte upp. Vi håller på!

10 tankar om “SAAB News: Det handlar inte om pengar!"

 • Antonov var så värdig för GM att gå med i Saab. Jag kan äntligen inte höra dessa 2-bokstäver längre. Detta gangsterföretag har äntligen landat på Nogos på min inköpslista tillsammans med de andra (Nokia, AEG och Electrolux etc.)

 • Som du kan läsa från andra Saab-nyheter är SAAB tyvärr länge död för GM! ... Ledsen!

 • blank

  Dålig Opellan. GM-PSA = Chronicle av en tillkännagiven död för Opel. Eftersom Chevis sannolikt kommer att byggas på PSA-plattformar i framtiden, vem behöver Opel? Varje tyska som köper en Chevrolet idag bidrar till döden av Opel-varumärket. Helt normalt är stinginess så kåt. Har ingen märkt att reklamminuterna för Chevrolet på TV överstiger Opel? Eller känner jag bara det? Hur som helst, det påverkar inte mig längre. Jag vill se ny Saabs-enhet.

 • blank

  Har någon fortfarande sympati för James Cain / GM? Här är en passage från intervjun med E24:

  TT: Kan du beskriva varför GM inte vill ge Saab chansen att överleva?

  - De har haft flera chanser att överleva. Verksamheten har varit i hemsk form under lång tid. Det är därför GM, när vi hade våra egna problem, beslutade att stänga Saab. Det var inte GM: s fel att Saab beslutade att sluta betala sina leverantörer och deras anställda.

 • blank

  Youngman missade 2011 en eller två chanser i november. Under vissa omständigheter kan 93er rulla av linjen igen från sommaren.

  • blank

   Hade någon verkligen en chans hos GM? Under tiden kommer min tvivel till mig.

   • blank

    Det finns människor som tror att GM bara ville ta bort pengarna från Spyker och ville sluta utvecklingsprojekt på Saab (utveckling för GM). Försäljningen av 93 / 95 till BAIC och licenser för 95-II och 94x har gett GM några miljoner dollar i kontanter. Nu saknas pengarna i Europa-verksamheten, Opel väntas upp och ner och sparandepotentialen kommer säkert inte att återspeglas i sämre kvalitet.
    Det är bara att amerikanska företag ofta inte korrekt kan mäta andra marknader. GM verkar vara mycket resistent mot lärande med små variationer (se Cadillac ATS).
    GM följer konsekvent sitt varumärkes- och världsomspännande strategi. Det är konsekvent och man står för definierade visioner och strategier med den operativa konvertering.
    Enkla karaktärer skulle nu komma med plan - gör - kolla - agera 😉

    • blank

     Hur kommer du till slutsatsen att när du sparar (Opel) inga sämre kvalitetsresultat? Exakt det motsatta kommer sannolikt att vara fallet!

     Det är korrekt att säga att försäljningen av 9-3 och 9-5 I till BAIC förde miljoner till GM: s kassa - om jag minns rätt, till och med över 100 miljoner.

     Nu, troligen bara några år, efter den statliga GM-räddningsoperationen, går det till viss del för GM - nedskärningarna hos Opel visar tydligt att fel riktning redan har tagits igen.

     • blank

      Mitt bidrag var tänkt att vara lite ironiskt.

    • blank

     Tja, om PDCA har kommit till GM? Efter allt gick Deming till Japan efter 1950 eftersom ingen ville höra hans teorier.

Kommentarer är stängda.