SAAB News: Saab Administrators Conference

Brightwell är inte längre där. Det här är det rätta för alla som inte såg investeraren från Turkiet i finalen. Tidsfristen för icke-bindande erbjudanden har löpt ut, nu går det in i den avgörande fasen. Situationen är förvirrande och vem väntade idag för en känsla eller det förlösande budskapet, som än en gång blev besviken.

I sista minuten har nya budgivare gått med och bjudande allianser har hittats. Det finns inga namn. Olika lösningar är möjliga, vilket inte gör det lättare för oss. Med sikte? Fel! Vem med vem och varför är ren spekulation eftersom i den nuvarande situationen kommer inga tillförlitliga nyheter ut.

Alla tar skydd, arbetar bakom brandväggen. Endast Youngman söker för närvarande publicitet och bekräftar intresse för Saab.

Vad är nästa? Administratörerna, som är certifierade av alla parter och även av Saabs anställda, ett bra jobb, kommer att utvärdera tillgängliga erbjudanden inom de närmaste dagarna. Alla erbjudanden är välgrundade, men det finns inget konkret tidsfönster.

Vid "rundabordssamtal" hålls samtal med alla inblandade parter måste frågan om patent och varumärkesrättigheter klargöras. Några av investerarna vill fortsätta att producera bilar med Saab Greif, det var bekräftelsen av Saab-administratören. Intressant nyanser. Omvänt innebär det att andra investerare vill producera bra, men inga produkter kallas Saab.

Varför en presskonferens när (nästan) ingenting sägs. Det är frågan. Administratörerna strävar efter en komplett lösning, som flera gånger sägs och bekräftas. Även advokaterna är certifierade professionell och bra åtgärd. Men vi vill se åtgärd och tydliga signaler. Hittills, en fullständig falsk rapport.

Klockan är igång. Februari februari är nästan över. Sedan förblir endast 6-veckor fram till konkursförfarandet. Håll dig till 6 veckor. För de anställda, återförsäljare och för oss. Vi packar det. Vi har varit oroliga för vårt varumärke i nästan ett år. Vi gör de återstående veckorna. På något sätt.

Text: tom@saabblog.net

En tanke om "SAAB News: Saab Administrators Conference"

  • Även om det är svårt fällt.Zweimal vi trodde eftersom 2009 som vi haben.Besser (Saab) gjorde det en svår förlossning som en annan Fehlgeburt.Auch Jag är optimistisk om att det kommer att bli en komplett lösning som vi alla lever können.Wichtig är lösningen med "griparen".

Kommentarer är stängda.