SAABs från samhället: Saab 9-3 V6 XWD Hart av Rolf

Om du kommer från Hirsch-fäste Mörschwil är det nästan obligatoriskt att köra en hjort Saab. Speciellt med V6 och allhjulsdrift blir 9-3 en sportbil. Rolf ser det också och han driver en mycket elegant Saab 9-3 med Hirsch Performance Cure och Hirsch Performace-bilagor.

Saab 9-3 XWD V6 Hjort av Rolf
Saab 9-3 XWD V6 Hjort av Rolf

9-3 sportbil är nu hans femte Saab. Efter en 9000 och två Saab 9-5 I, även hans andra 9-3 V6. En gång Saab, alltid Saab. Jag kan förstå det och många från Saab-samhället också. Med Hirsch Performance uppgradera begränsning försvinner när V6 på 250 km / t och 9-3 når en toppfart på 260 km / t.

Saab 9-3 V6 XWD-interiör med hjortspedaler
Saab 9-3 V6 XWD-interiör med hjortspedaler

Tydligt att du då kan irritera förarna av de så kallade premium varumärkena på fri västtysk motorväg. Det är så som de är, vår schweizare. 😉 I dräkten är Saab ändå bättre än liknande produkter och med godkänd sluthastighet på den svenska mid-range stationen och av. Ja, leksakerna från Trollhättan, vi har massor av turboladdade kul med det.

Saab 9-3 sportkläder XWD V6 hjort
Saab 9-3 sportkläder XWD V6 hjort

Hirsch fälg Saab 9-3 sportdräkt
Hirsch fälg Saab 9-3 sportdräkt

Carbon sill av Hirsch Performance
Carbon sill av Hirsch Performance

Kära Rolf, tack för bilderna. Fortsätt ha det roligt med din underbara Saab och alltid tillräckligt bra!

Text: tom@saabblog.net

11 tankar också "SAABs från samhället: Saab 9-3 V6 XWD Hart av Rolf"

 • Hej Rolf.

  Grattis på en sådan super car.The är verkligen vad her.Hab själv en 9-5 II Tid med rådjur motor tuning, men kan med du verkligen inte tar väl mithalten.Bitte till auf.So lockar en stor bil garanterad så många beundrande blick på dig själv.

  Jag önskar dig alltid bra och säker åktur med din drömbit.

  LG - KLaus

 • Så mycket som 9-3ers är, kan jag inte dela med min 2001er 9-5. (

  • @@ Andreas
   Exakt !!! Hög den gamla 9-5'ern !!! 😉
   Jag har också en SC från år 2002 och älskar det fortfarande (nästan) idolatrous !!! 😉
   Här är en bild av "gammal gurka" ...
   http://www.bilder-upload.eu/show.php?file=0ab424-1330095778.jpg

   Men jag måste erkänna att det som visas överst 9-3 redan mycket, mycket elegant och "internt" verkligen kan övertyga! Hmmm, jag skulle förmodligen byta redan! 😉

   Jag kan inte riktigt vänja mig vid den bakre änden av 9-3 SC.
   Från framsidan och sidan finner jag stationen vagnen super chic - men från baksidan tror jag oundvikligen på något sätt till någon Ford (ledsen för alla 9 3-drivrutiner)! 🙁

 • Ser riktigt bra ut! 250kmh-begränsningen är ny för mig.

  • 250 / 260 km / h behöver förklaring. VMax-inställningen i styrenheten säkerställer att maximal hastighet uppnås beroende på typ av däck (omfattningen varierar från tillverkare till tillverkare trots samma däckstorlek) och slitage. Kommer att vara samma värde före och efter Hirsch Kur.
   Men det beror på hur du kommer dit 😉

   • Tack för förklaringen. Den sista meningen håller jag helt 🙂 Har samma V6 efter Hirsch Kur, men är faktiskt inte mer än 240 körde det räcker helt. imho viktigt att även vid högre hastigheter (170-200) effektreserv finns kvar.

 • En av de vackraste sporterna på marknaden. Jag gillar det ännu bättre än den legendariska 9-5 Aero-serien, som marknadsfördes av SAAB under en mycket lång tid och framgångsrikt. Men tyvärr historia. Låt oss hoppas på det slutliga beräkningen av övertagandet av biltillverkaren från södra Sverige.

 • Så jag tycker att 9-3 SC riktigt bra gjort, utformningen av 9-5 I SC, men jag är ganska kritisk till positiva jag ser bara dess "oberoende" är 9-5 II SC mycket mer tilltalande. Tyvärr för alla 9-5-drivrutiner, men det är min åsikt. Nu får du "hämta" över min 9-3 II Cab. 😉

Kommentarer är stängda.