SAAB-dagen: Den (för nu) sista Saab byggs ...

De riktigt viktiga nyheterna jag lämnar idag till Saabsunitedens vänner. Idag var sista gången som Saab fördes i ANA, en 9-3 Convertible självständighetsdag Edition. På något sätt en symbol och på något sätt är det ledsen. Men det kommer nya Saabs, historien fortsätter. Så det är bara slutet på en era. Saabsunited har gjort många bilder och sätter dem på webben. De sista Saab-konvertiblerna, på ett eller annat sätt, kan hämtas direkt från Trollhättan på ANA.

Vad hände mer under dagen ...

BMW. Hmm. I går gick ryktet genom Saab-världen, idag genom flera BMW-bloggar. Självutnämnda bilexperter över hela världen diskuterar, ibland med lite humor, vad som är möjligt. Endast de som kunde säga något, som är tyst. Som också är bra för tillfället. Ändå släpper inte ämnet mig helt. För hur ett rykt uppstår är ibland en humoristisk berättelse. Även bakgrunden till ryktet. Någon gång kommer jag tillbaka till det och om det finns i memoarernaMitt liv med Saab" kommer vara. 🙂

Tillbaka till allvarliga ämnen. Garantifrågan i Tyskland är öppen eller inte. Eftersom vissa återförsäljare har sina egna lösningar, så är det inte ett riktigt ämne för Saab-förare. I Beneluxländerna har frågan om garanti nu förtydligats. Importören har en alternativ plan för Saab-förare och eftersom Saab-fansen från Luxemburg och Belgien tycker om att vara gäst här finns det pressmeddelandet som Download, Tack till Till för info!

Bloggen är inte bara en nyhetskälla, den är också en hjälp i samhället. Om en reservdel saknas, efterfrågas en bra verkstad eller krävs en direkt kontaktperson på Saab i en nödsituation. Jag gillar att hjälpa och hittills har jag alltid varit framgångsrik.

Idag hade vi en Berlin Saab strandsatt i Österrike. Kontakten med Saab Austria är och jag håller mina fingrar korsade att historien kommer till en lycklig avslutning.

För idag är det den sista artikeln. Dagen var lång. Ett bra dussin e-postmeddelanden och vissa Saab telefonsamtal väntar fortfarande. Imorgon fortsätter det!

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om “SAAB-dagen: Den (för nu) sista Saab byggs ..."

 • En sådan konvertibel erbjuder ingen annan tillverkare. En dröm om ett fordon som enligt min mening presenterar stil, elegans, individualitet, sportighet och en touch av extravagans. Det måste vara framgångsrikt !!!
  Hälsningar från Sachsen

 • blank

  Hur BMW-rykten kom till är lätt att förklara: Namnet togs upp mycket häftigt i kommentarer (här, även på Saabsunited). Starkare än Renault eller Fiat. Och tillräckligt stark för att stimulera icke-linjär tillväxt (som fysiker är det mitt arbetsområde). Och vid något tillfälle bar ryktet sig och blev (falska) nyheter.

  Det skulle vara trevligt om det gjorde det, men som sagt - hittills är det bara ett rykte.

  • blank

   Men ………… Inget Gwiss'woaß är nedlagt!

   • blank

    Skumtider, sedan sehma scho.

 • blank

  Hej,

  När det gäller fråga om bidragsgarantin bör det noteras att vid ett fordon som ännu inte har godkänts gäller för första gången fordonsregistrering av den så kallade återförsäljargarantin, förutsatt att återförsäljaren fortfarande existerar.

  Det bör dock noteras att i fallet med
  är bevisbörden överförd till innehavaren mycket tidigare än vid klassisk tillverkares garantier.

 • blank

  Det körde också som en dröm. 😉

 • blank

  En dröm om en konvertibel !!!

Kommentarer är stängda.