Saab 9000 ... eftersom livet är för kort för kompromiss!

Jag gillar min 9000er årsdag och kan inte vänta tills snö och is försvinner och Saab kommer tillbaka på vägen. Saab 9000, som evigt underskattats, har en lojal fanbas, och den som någonsin har kört 9000er kan inte längre sakna svensken.

Saab 9000 CS av Jost från Baden
Saab 9000 CS av Jost från Baden

Saab fan Jost från Baden är med sitt hjärta, han kör Saab i många år, och jag har redan pratat om honom geschrieben, Han har gjort mycket inom fordonsindustrin de senaste månaderna, handlade sin Saab 9-3 II för en Saab 9000. Inte bara någon 9000er, utan en 9000 CS i nytt billäge.

Saab 9000 CS 2.3 motorrum
Saab 9000 CS 2.3 motorrum

Den nya 9000 har bara 13.000 kilometer på klockan och är 15 år gammal. Om jag tittar på bilderna tror jag att det inte kommer att bli en bättre 9000 över hela Europa. Jost är med rätta mycket stolt över det nya Sverige.

Saab 9000 CS, inredning
Saab 9000 CS, inredning

Saab 9000 underdel, så fräsch från Trollhättan
Saab 9000 underdel, så fräsch från Trollhättan

Är det galen att byta en årig Saab 9-3 TID och byta till en Saab 9000? Det är förståeligt för människor som känner till 9000. Eftersom han kan göra nästan allt som moderna bilar kan göra. Endast med lite mer stil, lite mer underdrift och med säkerheten att du alltid är "klädd" på lämpligt sätt.

Saab 9000 CS
Saab 9000 CS

Saab är en kult, mer än någonsin! Jag märker det varje dag på nytt. En gång Saab 9000, alltid Saab 9000, så du kan säga. Cirkeln av älskare växer, och goda exemplar söks. 9000er är en av de bästa bilarna i Trollhättan utanför linjen.

Beslutet, kära Jost, var modigt och det var rätt. Uppriktigt sagt skulle jag ha gjort det på samma sätt och inte annorlunda! Många glada kilometer med Saab, där du är väldigt säker och bekväm!

Min grattis till Baden!

Text: tom@saabblog.net

26 tankar om “Saab 9000 ... eftersom livet är för kort för kompromiss!"

 • blank

  @ Jost Engels

  Hallå

  En riktigt bra 9000er som du har där och på 8V 900er eftersom du har köpt mig, har jag redan sparat.
  Hur gjorde du det, att du hittade en så bra bil?

  Själv är jag letar efter en SAAB 900 femdörrars (Bj 92-93) med airbag eller efter en SAAB 9000 föredrar utan Turbo (byggd 95-98) Alls bruksbil eftersom min 900 Coupe (Bj 86) detta är för bra och tyvärr ingenting eller bilar med astronomiska KM står och obefintliga stater.

  Kanske har du några tips där du kan hitta vad jag letar efter i Österrike i ett vardagsbruk?

  Hälsning

  Michael

  • blank

   Jag skulle ha en fem-dörrars 900 årsmodell 1992 med karosseri som är lika bra som "min" 9000, lika lämplig för vardagligt bruk, också mycket ren. Själv fluktuerar jag hela tiden mellan 9000 och 900 försäljningar, för först gjorde jag bra ... tillräckligt med reklam, men sedan är det verkligen över - jag är inte heller en Saab-Höker, utan helt enkelt en ungdomlig fläkt med för många bilar (för få Plats).
   Den vita 9000 från det ursprungliga ämnet skulle vara nästan skrämmande för mig när det gäller körsträcka - vågar du ens åka i vanlig trafik?!

  • blank

   Jag hittade alla mina bilar i ”Autoscout”. En bra adress är office@saab-art.at, Jag fick min 900 i självimport från Tyskland.
   Hälsningar Jost

   • blank

    Är SAAB Art en återförsäljare?
    Du har gett mig den e-postadress ska vara mig varm är att skriva ner vad jag ser, och den som sedan försökte få mig rätt SAAB eller som jag ser det där igen?

    Vad betalade du för att få dina 900er österrikiska papper?

    @ Saabtansbraten

    Skulle du ge den din fem-dörr 900er?

    • blank

     Om erbjudandet är rätt och jag kan förutsebar en sedan igång igen, skulle jag inte ha något problem hittills. För närvarande är det dock dåligt med vätskeförlust på slavcylindern ... så inga officiella försäljningserbjudanden förrän damen är halvvägs presentabel och mobil.
     Skriv bara saab900dresden@arcor.deinnan det börjar försämras för mycket.

 • blank

  det beskriver faktiskt exakt varför jag inte har missat någonting med min aero9k på tio år ... och det kommer att leva vidare

 • blank

  Bra bil, grattis! Som nyligen publicerat vill jag faktiskt köpa en sådan 9000er. Efter klick på 9.5er är jag nu mer än osäker på vilken är det rätta valet.
  Oavsett, på den nya begagnade SAAB står på den. Inga GM eller döttrar!

 • blank

  Grattis till en sådan kull!
  Det var - även i vitt - min första 9000 och min andra Saab någonsin. Underbar körupplevelse, utrymme utan slut, funktion som från en lärobok. Mina kompisar döpte den till "rullande kökstudio".
  Med en sådan körsträcka och en sådan ålder är delen en absolut sällsynthet. Ta hand om det och hängivenhet. Förtjänar han det - utan tvekan.

 • blank

  Var kan man fortfarande hitta en sådan sällsynthet? Grattis Jost och bra resa.

 • blank

  Ett årsdag i vitt med tygstolar och manuellt klimat och multifunktionsratt (från 9-5?)? Mycket intressant satt ihop ...
  "Kretsen av älskare växer och man vill ha bra exemplar."
  Så snart som dock inte kontinuerligt kontrollerad bok med vem som helst och inte från max. second hand, de roliga och intresserade parterna slutar väldigt snabbt - oavsett hur vacker 9000 kan vara. Det är så jag upplever det med den riktiga årsdagen som erbjuds, som inte har någon reparationseftersläpning och där över 2000 euro har flödat under de senaste två månaderna ... det finns många grusar på marknaden och gruppen intresserade i deras förväntningar (ingen optisk skada med en begagnad bil?!) är knappast tillfredsställande.

    • blank

     Rätt färg, rätt utrustning. Körsträcka ok, priset rimligt. Jag förstår inte varför han inte hittar ett fan. Kanske vi borde lägga upp "rubrikannonser" på bloggen? 🙂

    • blank

     Ey Strudel du försöker sälja den överallt, wa 😀

 • blank

  Är detta verkligen en årsdag? Utan ACC, utan SCC, utan läder? Hur som helst, en bra bil. Underkroppen! Med en sådan gammal bil! Great!

  • blank

   Du har rätt, han är inte ett årsdag. Han är en 9000 2,3t CS. Jag hade det till min smak med såll och spoiler. Han är hjort och har den kompletta träutrustningen.
   Jost från Baden

 • blank

  Absolut förståeligt! Den hade upplevt exakt samma vid slutet av 90er-åren, lyckligtvis är jag fortfarande kär i min vita 9000-Aero. Så länge han lever, ska jag aldrig ge upp det, är unikt och konstigt, men ändå modernt!
  Greet Giampi

 • blank

  Tack, tack, jag gråter snart! Förra veckan köpte jag en andra gammal svensk, en 900 8V Turbo “Red Arrow”, byggd 1987. Denna renoveras för närvarande och skicka sedan bilderna till dig.
  Hälsningar Jost från Baden

  • blank

   Kära Jost
   Du är lite galen. Grattis till nästa nya, gamla Sverige. Jag ser fram emot bilderna!
   Med vänliga hälsningar till Baden
   Tom

 • blank

  Bra bil, bra tillfälle, grattis. Vi hade en gång en Fiat Croma, bra konstruktion, men bara Fiatlangzeitqualität ;-), men bryr sig inte, blev stulen i Italien.

  Men vilka andra bästa bilar från Trollhättan du tycker om de nyare modellerna? Visserligen 9-5 I och 9-3 I?

 • blank

  Ja, en fin bil,

  Men 9000 9000 är tyvärr sant för många modeller av Saab, även om jag kan förstå det.

  Men det var just detta "att hålla fast vid det gamla" som ledde till den eviga anklagelsen att Saab hade en för låg försäljningsvolym ... (för att inte tala om de andra problemen, felen etc.).

  Om Saab inte lyckas lösa detta problem i framtiden (jag hoppas fortfarande på det) kommer det till slut att sluta. Även om det är faktiskt bra ur ekologisk synpunkt när en bil kör länge när man tittar på den energi som krävs för att producera en bil. Tyvärr hjälper det inte att en biltillverkare överlever.

  Hälsningar Cetak

  • blank

   En gång 9000er alltid 9000er? Tja, för mig 9000er var bara Saab gateway läkemedel, såsom jag hade bytt enligt 2 problemfria år och 140tkm utan melankoli mot en 900S (Bj92). Som nu 420tkm det och få en cabriolet (BJ88 full turbo) åt sidan.
   Jag har aldrig riktigt missat 9000er, även om en riktigt bra bil, tekniskt mycket bättre och mycket mindre problematisk (särskilt som konvertibel från Italien). Sittplatsen i 900er passar mig enkelt bättre.
   Jag unnar mig alltid en verkstadsbyte och jag känner de nya Saabs ganska bra - riktigt bra bilar med många funktioner som jag skulle vilja se i den gamla 900 (särskilt TTID-motorn). Tyvärr har jag inte hittat det här övergripande paketet som passar, slingrar och har luft i någon annan bil.
   Det gläder mig att höra att 9000-drivrutiner ser det hela och drivrutinerna till NG9x-serien också.
   För Saab betyder det dock att en helt ny grupp köpare måste utvecklas med varje modell. Personligen hoppas jag att Saab också kommer att få detta meddelande och att det kommer att implementeras därefter - det vill säga nya Saabs utvecklas utan arv och att exempelvis designers och ingenjörer får möjlighet att bygga exakt de bilar som du vill att du ska ha och inte bara någon slumpmässig Optimera plattformen med Saab-gener.
   Om det lyckas är jag säker på att jag kommer att möta den tredje typen med en polariserande Saab på ett framtida verkstadsbesök - och kanske komma hem med en tredje Saab.
   Hälsningar,
   Andreas
   PS: 9-4x var redan nära trots alla begränsningar ...

 • blank

  Du måste ha en sådan tur först, det ser verkligen ut som fönstret hos en bilhandlare. Bra tid!

 • blank

  Grattis till bilen detta tillstånd! Påminner mig om min egen vita 9000 Aero, som har dock efter att jag nu köra honom 15 år om 220.000 km.

 • blank

  Great! Grattis till den här drömbilen.

Kommentarer är stängda.