SAAB Backstage: förhandlingar i sverige

Flera svenska tidningar har återupptaget Saabs ämne idag, vilket gör det lättare för mig att täcka den senaste veckan. För närvarande utövar jag en balanserad handling mellan sekretess och publicering, så att de närmaste sex veckorna endast får information med handbromsen på.

Faktum är att administratörerna bara har väntat den heta fasen i budkriget för nästa vecka, men erbjudanden har redan lämnats in eller förbättrats under den senaste veckan. Det som för närvarande ligger på bordet är inte ett företags rena konkursvärde, det speglar värdet av varumärkets kärna. Det är nog bara början.

Youngmans Pang Qingnian gav några detaljer till Svenska Dagbladet. Youngman kommer att investera i utvecklingen av nya Saab-modeller 12-miljarder kronor. Omräknad till euro är detta ett reellt belopp. För Trollhättan finns en slags platsgaranti, för han ser att rika kineser föredrar lyxbilar från väst. Därför är han säker på att även i 5 år kommer bilar att byggas i Sverige.

den Intervju är ganska informativ och vem vill läsa den. Eftersom Youngman VD berättar också om natten före 19. December, NDRC och GM.

Mer om Saab 9-3 avslöjar att Rachel Pangs far gör det för första gången till allmänheten. Det är möjligt att bygga 9-3-serien med dieselmotor och automatisk växellåda utan GM-licens. Det är ingen överraskning, för dessa församlingar kommer inte från amerikanerna. Kroppsdelar belastas av försäljningen till BAIC, men kan ändras inom några månader så att det inte finns någon konflikt här.

Saab 9-3 endast med diesel och automatisk? Så bara framhjulsdrift och ingen fyrhjulsdrift? Det bör ses som en av möjligheterna och som en rent politisk uttalande. Så håll dig cool. GM: s problem är inte med motorer och överföringar. Eftersom GM är redo att fortsätta att leverera manuell växellåda och bensinmotorer. Här förhandlas för närvarande över komponenter och utmatningen är öppen. Vi bör dock glömma idén att integrera andra tillverkare av bensin från tredje part i den nuvarande 9-3. Detta är ett sinne spel, inte mer. Här är kostnaderna och den korta varaktigheten av serien i ingen relation.

Intressant är det som inte finns i pressen. Insiders från Sverige ser nu en tydlig tidslinje och de ser tydliga favoriter. I slutet av mars kommer allt att vara på en mycket torr plats. Loppet för Saab kommer att avgöras mellan två parter. En fest från Kina, en fest från Indien. Brightwell anses redan ha misslyckats eftersom de ekonomiska möjligheterna är begränsade.

Möjlig är en kombinationslösning i någon form från en av budgivarna till ett annat företag. Administratörerna hade använt denna term för några dagar sedan och en tolkning är svår. Under tiden har svenska cirklar förmodligen förklarat bakgrunden till mig och planen är bra. Jag lägger det på plats i rummet, och det är en lösning som kräver fantasi, men som vi bör hålla ett öga på.

Rachel Pang är på väg till Sverige igen. I slutet av månaden kunde de preliminära förhandlingarna slutföras och det kunde gå in i de slutliga förhandlingarna. Youngman och Mahindra är de heta kandidaterna. Självklart har jag också mina preferenser, och jag föredrar en av de två till den andra. Men det borde inte vara ämnet.

På 19. December hade vi vår absoluta låga poäng. Vi jobbar långsamt tillbaka till ljuset. Om någon frågade mig om jag tror på Saabs överlevnad, skulle jag bekräfta det. Saab kommer att hitta en ny ägare, det kommer nya bilar med kungliga griffin.

Saab har en framtid. Saab-berättelsen fortsätter, oavsett form.

Text: tom@saabblog.net

20 tankar också "SAAB Backstage: förhandlingar i sverige"

 • Det är svårt att vara lugn, men vi är bara zaungäste! Och allt som händer nu är att tända teatrar och dimljus. om det finns beslut så kommer du också att se vad GM är redo för, inte förut. En kombinationslösning har också något som kan vara till nytta för dem från Asien och Europa

 • Hej Tom, i ditt bidrag idag nämns inte "din" europeiska konkurrent (tillverkare)! Varför? Missade jag något?

 • Intressant! Det låter ganska positivt!

  Bland de två favoriterna är den västeuropeiska undercover-budgivaren inte längre där! Vet du mer om detta?

  • Ja, det är fortfarande där. Nyckelord "kombinationslösning"...

   • Så den västeuropeiska Group (avseende säkrad?) Prpfldpt agera tillsammans med de utländska bolagen Krjsxkrtsl på SAAB, och bygga det tillsammans produkter för vilka Krjsxkrtsl länge varit intresserad av?

 • Oops - ledsen, förmodligen postat båda på samma gång! 😉

 • Är det bra för Saab-aktien att äga Swedish Automobile?
  Vänligen svara! Tack.

  • Eftersom du tycks ställa denna fråga i varje tråd en diskussionsfråga: Vilka aktier har SWAN till Saab Automobile? SWAN hade fler aktier innan konkursen. Saab Automobile AB marknadsförs för närvarande av insolvensförvaltarna. Då finns det ingen GM (preferensaktier) eller SWAN-aktier i det nya Saab Automobile AB.
   SWAN har aktier i Spyker. Hjälper det?

   • Rätt. Endast om räntan är över 100 procent blir SWAN av. Men då måste först VM och Tenaci serveras. Aktieägarna får inte. Men de är fortfarande involverade i Spyker, det här stora märket.

 • Det låter väldigt positivt ja. Det är imponerande att Saab måste gå i konkurs innan han verkligen rör sig i frågan.
  Så det är fortfarande spännande.

 • Mycket bra! Du gör min dag!

 • En glimt av ljus i horisonten?

  • Mer än en ljusstråle - den aktuella varaktigheten av "behandling" av Youngman-Lotus skulle säkerställa att alla möjligheter för återvinning av patienterna har beaktats.

   Rehabilitering bör lyckas bra med 12 miljarder kronor!

   Huruvida behandlingsalternativen från Indien skulle kunna överträffa detta återstår att se - detaljer har ännu inte nått allmänheten.

   Hälsningar från Hamburg

 • hm, tack för länken till tidningsartikeln. Jag är intresserad av vad som hände i nästa 19.12.2011. Min svenska är tyvärr lika bra som min Suaelisch, båda going strong null.kann gen med någon berätta kortfattat vad som-utom konkurs?

 • SAAB mur med dieselmotorer och automotik ger visserligen en låg produktion. SAAB behöver en stark turbin bensinmotor. Många av mina vänner gillar inte automatisk 🙁 Jag hoppas att det finns en överenskommelse om motorleverans.

 • Så jag har en Saab 9-3 Convertible Aero med automatisk, bensinmotor och Hirsch Tuning från den sista serien, och det skulle glädja mig tills ett par år sedan att köpa en Saab 9-3 Convertible Aero med automatisk växellåda och dieselmotorn.
  Vänliga hälsningar från Schweiz

 • Den riktning som nu tas i Trollhättan ser inte så illa ut.

  Professor Dudenhoeffer (påstådda bil expert) har separerade "press texten" omedelbart hans prat till - bland annat hävdar den så kallade expert som ofta var trasslat till, att Youngman-Lotus skulle vara mycket otillförlitliga och skulle ha någon tydlig strategi .. Att med otillförlitligheten skulle faktiskt någonsin vara anledning att lägga fram en rättegång för förtal -
  Han kan inte döma detta med strategin på något sätt (bara det kommer knappast att ha beviljat tillgång till förhandlingshandlingar). Bara omöjligt den här typen!

  DR

Kommentarer är stängda.