SAAB Spirit: Ja, vi är fortfarande här!

Det är ofattbart att Saab, det unika svenska kultmärket, kan försvinna från världen! Saab är saltet i bilens godtycklighetens soppa. Eftersom Saab inte har något alternativ för många av oss, och vi vägrar ge upp. Inte bara Saab -förarna tänker så här, Saab -återförsäljare står också vid varumärket. Som Masoud Etehad från Saab -återförsäljaren i Halstenbek. För några dagar sedan gav "Mister Saab" en intervju i Autobild, vilket ledde till andra händelser.

Anne Knüpfer och Masoud Etehad i en intervju
Anne Knüpfer och Masoud Etehad i en intervju

Telefonerna i Halstenbek var inte längre tysta, Saab-delar och tillbehör beställdes från hela Tyskland och spontant såldes två nya Saab. Efter utskriftsmedia kommer Saab och återförsäljaren nu på TV. Medierna har Saab tillbaka på listan. Detta är glädjande eftersom för många har Saab-berättelsen varit 19 sedan. December i slutet.

Biltidningen "Auto Mobil" från Vox var där igår med ett team för att rapportera om Saab och det stridiga samhället. Det var en mycket kortsiktig händelse, släppet för skjutdatumet på torsdagen kom bara kvällen innan. Bloggare och fans gör allt för varumärket från Sverige, vi är som Saab -partnerna. För vi är alla i samma båt!

Schietwetter i Hamburg ... Tillgång till Elbtunnel
Schietwetter i Hamburg ... Tillgång till Elbtunnel

Så iväg till Hamburg. Is i söder, dåligt väder i norr. 550 kilometer för mig, 400 kilometer för vännen Mark. Pressmöten är alltid ett sådant ämne. Jag är försiktig där. Förstår Vox -teamet Saab -andan? Är du känslig, engagerar du dig i varumärket? Vad är "Saabbian"? Saab är speciell, Saab är inte som de andra! Saab har en rik och händelserik historia.

Vox Crew, Masoud Etehad, Blogger och Saabs största fan ...
Vox Crew, Masoud Etehad, Blogger och Saabs största fan ...

Jag har en bra känsla med teamet av redaktör Anne Knüpfer. Hon kör inte Saab (ännu), men det skulle vara möjligt. Din kameraman skulle också vara en möjlig kandidat ... 😉

Vad handlar Vox om? För det första åtagandet av Etehad i Halstenbek. Om och om igen tar du nya eller nästan nya Saabs från Sverige. Försäljningen är igång, efterfrågan finns där. Verkstaden är full, reservdelssituationen är bra. Bilarna är pålitliga. För närvarande var en silver Saab 9-5 II i hallarna för inspektion. 90.000 kilometer på klockan. Han har sett verkstaden tre gånger i sitt billiv. Inspektion vid 30.000, 60.000 och 90.000 kilometer. Finns det en bättre referens för svenskarna?

Nästan bara Saabs på Etehad på gården ...
Nästan bara Saabs på Etehad på gården ...

Den viktigaste personen för Saab-posten är Masoud Etehad. Han är motorn, han bor Saab. Att GM är ombord är glädjande. GM förstod inte Saab. Att kunderna litar på sin återförsäljare, att Saabs köps om och om igen, är hans förtjänst. Det är resultatet av många års hårt arbete som får sig att känna sig i svåra tider.

Två Saab-fans har också sitt ord. Som Mark, som hade kommit speciellt från Sachsen. Varför driver de Saab, vilket gör Saab Spiriten. Ja, även bloggen stod för första gången i livet framför kameran. Med blandade känslor och upphetsad erkänner jag. Att berätta om bloggen och om Saab-gruppen. Förklara vad som gör Saab. Och varför Saab har en framtid.

Vad är Saabisch. Blogger med Anne Knüpfer i en intervju
Vad är saabisk .. Bloggar med Anne Knüpfer i en intervju

Även med frågor om känsliga ämnen. Till exempel ämnet GM och licenser. Redaktör Anne Knüpfer ville veta om det är därför vi känner oss arga på GM. "... nej, ingen ilska, vi känner sorg ..." är mitt svar på denna punkt. Oavsett om det finns människor som tycker att jag (vi) är galen att vi fortfarande tror på Saab.

Galen ? Är det vi Ja, kanske lite ...

Skottet i Halstenbek var över alltför snabbt och det var spännande. Vox-teamet har varit tålmodig, har lyssnat på oss och jag har lärt mig mycket av det. Inte tittar in i kameran, till exempel. Allt är en ny upplevelse, och allt blir bättre nästa gång du skjuter. Då har vi också bättre ämnen. Ny ägare eller produktionsstart i Sverige.

Det var också ett litet Turbo X-möte, som jag var särskilt glad över. Med utställningsfordonet var 1.5 per tusen världsomspännande produktion tillsammans på kort sikt. 😉

Mitt mycket speciella tack till hela teamet i Halstenbek! För det vänliga, välkända välkomnande och Saab-andan som lever varje dag. Ingen resa är för långt för Etehad och Saab. En fråga om ära!

Text: tom@saabblog.net

12 tankar om “SAAB Spirit: Ja, vi är fortfarande här!"

 • blank

  Jag ser verkligen fram emot rapporten.
  Förhoppningsvis kommer han att skickas dåligt.

  Att komma tillbaka till frågan om vi alla är lite galna för att vi inte tycker att SAAB är dött och SAAB är lojala ...

  JA VI ÄLSKAR EN BISHED CRAZY OCH DET ÄR OSS BRA SÅ :-)

  SAAB 4 NÅGONSIN !!!!!!

 • blank

  Hej Tom, vi hade träffat igår på Etehad. Tack igen för ditt engagemang för vårt Saab-varumärke. Bra att du båda har kommit långt.
  Hälsningar från Hamburg till snart Andreas

 • blank

  Hej från Koblenz,

  … ..Vi få, vi lyckliga få, vi band av bröder… ..
  (Shakespeare / Henry V, St. Crispians tal)

  Peter

 • blank

  När jag ser SAAB Etehads hemsida gråter jag nästan när jag ser min SAAB-återförsäljares hemsida jämfört. Det var tydligen sista gången 2008 uppdaterades och innehåller inte ens kontakter. Det är förmodligen bättre, förutom att en ny 9-5 och en 9-3-konvertibel i showroomet är två används Audi och en ny Chevrolet (!).

 • blank

  hi tom,

  du blir stor! och nu på TV!
  Du ser, lite galen, precis utanför publiken, rörd och motiverad. Saab-förare kryssar något annat, eller hur?
  Hälsning ulf

 • blank

  Etehad är också en mycket bra adress när det gäller inköp av välbevarade gamla (unga) timare av varumärket SAAB.

  Under de senaste månaderna var det alltid mycket trevligt 900er och 9000er, som var till salu.

  Hälsningar
  från Hansestaden Hamburg (granne med Halstenbek)
  Joachim

 • blank

  Bra sak! Varje medie närvaro för SAAB är positiv! Visar att vårt varumärke lever!

 • blank

  Cool sak, så mycket engagemang. Vilket märke utom SAAB har detta? Kan jag bara säga: GRIFFIN UP! 🙂

 • blank

  Hej tom
  Det var verkligen en mycket bra idé att åka till Hamburg för att träffa herr Etehad och hans team, även om utnämningen skedde med mycket kort varsel. Jag vill också tacka dig igen för det varmt välkomna i Hamburg Halstenbeck. Detta är det verkliga SAAB-bränslet, det var Saab ...
  Achim: så snart vi vet datumet kommer vi att meddela det. Fru Knüpfer talade också om en DVD som vi sedan får ...
  Titta, titta
  LG Mark (med 6,8l / 100km på vägen igår: o)

  • blank

   Jaja. Tom färdades med 12.xx liter ... Och hade mycket kul 🙂

 • blank

  Hi Tom,

  är sändningsdatumet för granskningen redan fastställd? Jag vill definitivt se det.

  Hälsningar från konc
  Achim

  • blank

   Hej Achim

   Datumet är inte fixat än. Uppdatering följer via bloggen!

Kommentarer är stängda.