SAAB News: Presskonferens med administratörerna

Det är tisdag och en gång i veckan informerar administratörerna mer eller mindre omfattande om den nuvarande processen i Sverige. Vi har 14. Februari och frågan går in i den heta fasen. Vad förvaltarna sa idag gör inte riktigt betong, men ger en bekräftelse på möjligheten.

För närvarande är man upptagen med detaljerat arbete och man har 6 eller 7 betraktat som välrenommerade intressenter för inköp av Saab-relikerna. Så hoppade några budgivare i sista minuten. Några från Sverige, några från utlandet. Det bekräftas att icke bindande anbud finns, ytterligare bud har ej mottagits. Av hur många bud talar vi faktiskt? Några, sade Anne-Marie Poteaux och några är mer än en bekräftad av Youngman.

Fortfarande vill du sälja Saab Automobile AB som ett holistiskt paket. Det har fortfarande prioritet. Men det kan också finnas en kombinerad lösning med flera intressenter. Ja, advokat Poteaux bekräftat, vi arbetar också med en möjlig alternativ lösning.

Förhandlingar med fastighetsbolaget Hemfosa, som Victor Muller har sålt delar av växten, och talar om byggandet av Saab 9-3 finns i bakgrunden.

GM nekade återigen att vara inblandad i förhandlingarna. Mer i följande artikel. Men konkursförvaltarna ville inte kommentera nyheterna från Detroit. Förstå, för klockan tikar nu högre och snabbare.

Administratörerna är optimistiska när de når sin destination före slutet av februari. Idag är 14 februari, månaden har också bara 29 dagar i Sverige. Så fortfarande 15 dagar max. Mina nerver kommer att tacka administratörerna när osäkerheten kommer till ett slut. Ju tidigare desto bättre.

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om “SAAB News: Presskonferens med administratörerna"

  • Geniales film, vackert upparbetad (inklusive lintel i bilden ovan). Hjälp, var är
   tidsmaskinen! Nej, det är ingen insolvens, människor i breadwinner,
   väntar med endast en bra produkt (stationvagn / limo) och framför allt: bilar utan
   onödig elektro frippery. Du kan säga att du blir äldre och gillar sådana tider
   tänk tillbaka!
   Tack för tipset! Matti

   • Men tyvärr brann ”Bullerbü” för länge sedan.

    Synd!

 • Är Flunkert nu General Murks (GM) eller Brightwell, om GM hörs att de inte är inblandade i förhandlingar?
  Eller är förhandlingar av vissa skäl nu möjligen endast med BAIC krävs (nyckelord: SAAB 9-3)?

  Var bor Youngman Lotus med det korrigerade erbjudandet?

  Administratörstrioen kan föreställa sig att den intresserade allmänheten åtminstone vill höra vilka investerare som är så att säga i första raden. I vilket fall som helst är specifik information om budens innehåll inte möjlig på grund av sekretessbestämmelserna. Detta gäller förmodligen de flesta av anbudsgivarna - eller kan namn inte ens anges i enskilda fall (exempel: Grupp X från Tyskland)?

   • ...... dramatisk - skillnaden.
    Vi visste alltid det!

   • Det är bättre att stänga av ljudet. Och när det gäller dekorationsremsan ... har någon en tång och epoxiharts? Då är reparationskostnaderna hundra och femtio, med moms.

    Förresten, något liknande kan också observeras på 1999-9 5. Med min har jag redan flyttat stora blomkrukor och slagit soptunnor i betong - utan skador som inte kunde repareras med färgpolish eller kanske en plastpåse och en burk Saab-färg nr 174 (finsmakare kan nu gissa färgen på mitt rådjur).

    Jag var bara väldigt ledsen för föraren av en VW Scirocco (ny) ... han hade en bucklan och en krok i dörren, jag hade en minimal repa på hjulbågen.

Kommentarer är stängda.