Projekt Saab ny bilköp!

Det hela började relativt ospektakulärt i januari 2011. Min fru 9-3 sedan var tre år gammal och borde faktiskt ersättas med en ny variant. Efter noggrant övervägande kom vi till beslutet att vänta till mars med ordern, eftersom det är välkänt att Griffin-presentationen skulle äga rum på bilutställningen i Genève. Så den 03 mars 2011 körde jag till Genève för att inspektera sedan, men också 9-5 sportvagn (min framtida bil då) och 9-4X.

Ny Saab 9-3 TID i mobilforumet Dresden
Ny Saab 9-3 TID i mobilforumet Dresden

Jag träffade Swade ett ögonblick, men kunde inte prata med honom efter Phoenix-presentationen på grund av det liv och rörelse i montern. Vad synd ! ! När konfigurationen för beställningen var klar stannade produktionen med de välkända konsekvenserna. När vi kunde sälja min frus bil i juli var goda råd dyra. Även här, som så ofta i vårt SAAB-liv, hjälpte mobilforumet snabbt och som vanligt okomplicerat och gav oss en sportdräkt 9-3 för övergångsperioden. Nu började sökningen. Inledningsvis var det fortfarande stort hopp om att produktionen skulle starta om och att Saab 9-3 som hade beställts fortfarande skulle rulla av produktionslinjen i Trollhättan. BTW: ordern fortsätter. !

Senast den 19 december stod det klart att den nya bilen förmodligen skulle ta ett tag ”!blank

Så gå in med mobil och autoscout varje dag. Även från mobilforumet köpte vi nästan ett nytt begagnat fordon från ANA. Tyvärr matchade den yttre färgen inte här. Sedan stod den 23 januari vid Dealership Geers i Hüven en svart 9-3 som en Limo, BJ slutet av 2010 med en daglig registrering i februari 2011 med cirka 100 km dygnet runt. Efter några telefonsamtal stod det klart: bilen kom från Spanien till Tyskland via Belgien.

Starkt utseende: Saab 9-3 TID med svartlackad trim
Starkt utseende: Saab 9-3 TID med svartlackad trim

Här återigen ett stort tack till Jens Ehrke och Michael Helfer från SAAB Tyskland för deras tålamod och stöd. Så köpeavtalet undertecknades och bilen levererades direkt till mobilforumet för ytterligare 300 euro. Du känner dig säkrare när några tränade ögon är närvarande vid leveransen. Bilen anlände med skåpbil enligt överenskommelse måndagen den 30 januari i Kötzschenbrodaer Strasse i Dresden. Efter en detaljerad kontroll av fordonet undertecknades försäljningsavtalet och Saab kördes in i de heliga salarna för förberedelse och försköning. Här ska de bakre fönstren fortfarande vara tonade. En väsentlig extra för sabbatsförare med små barn, som tyvärr inte finns fritt fabrik. Dessutom målades den silverfärgade remsan ovanför registreringsskylthållaren i svart (dekadent, gell Rudi), bilen var utrustad med vinterdäck och en liten prestationsökning ökade. Vi hämtade honom den 02 februari!

Saab 9-3 TID-märke "Tillverkad i Trollhättan av Trolls"
Saab 9-3 TID-märke "Tillverkad i Trollhättan av Trolls"

Tyvärr hos oss i registreringscirkeln med två nummer bakom bokstavskombinationen endast för motorcyklar
tillhandahålls!

Våra avkommor har varit glada hela dagen. Den väldigt lilla fortsatte att säga "Mamma ... Bil ... Bias", som, löst översatt, borde betyda "Idag ska vi hämta mammas nya bil från farbror Tobias"!

Och där var han. Bara vackert. Efter en kort handoverprocedur åkte vi hem igen. När vi ställde in och anslöt telefonerna till det integrerade handsfree-systemet märkte vi också att 9-3 fortfarande har några trevliga tillbehör som inte fanns i bilbeskrivningen. Så det borde bara ha en förberedelse för mobiltelefoner som standard. Den inbyggda regnsensorn och kurvljuset var också extra!

Saab 9-3 "Saabblog.net"
Saab 9-3 "Saabblog.net"

Slutligen vill vi tacka följande personer för deras tålamod och stöd:

- med dig - Tom, utan din dagliga rapportering är det inte längre möjligt!
- från Klaus 9-5II, utan ditt råd hade vi inte köpt från GEERS!
- med herrarna Bruns och Radtke från GEERS-återförsäljaren!
- vid SAAB Tyskland, företrädd av herrar Ehrke och Helfer!
- med hela teamet från mobilforumet!

TACK, TACK SA MYCKET!

Text: mark@saabblog.net

www.hypersmash.com

7 tankar om “Projekt Saab ny bilköp!"

 • blank

  Fantastisk låda - men varför gjorde du "L" på registreringsskylten vit?

 • blank

  Åh, det är vad de mörka rutorna är på baksidan, undrade jag alltid. Jag har också en bebis, men jag har inte tänkt på det än. Jag gillar det inte optiskt alls ... Tänkte alltid att det var en imitation av en amerikansk stretchlimo ...

  Men annars en fin svart bil utan den vanliga tyska Premiumlametta överallt

 • blank

  Trevlig bil! Grattis.

 • blank

  Bra rapport!
  En vacker Saab
  Alltid en bra resa och vi ses snart!

  Stine från Hösbach med Klein-Puma från Tegkwitz

 • blank

  Grattis och tack för vänligt omnämnande

  Ja, jag köpte också min 9-5 II Turbo4 Lim i början av januari hos Autohaus Geers / Mr Bruns och var väldigt nöjd med hanteringen och villkoren.
  För mig följde också leveransen av släpvagnar från den trevliga pensionären (tack igen!) Till ytterdörren ...
  Min vackra har ursprungsland Grekland och kom också över Belgien.
  Och äntligen:
  Jag är snygg och helt nöjd med mitt köp!

 • blank

  Markera det bästa från mig med nya Saab! Den svarta stången på aktern ser riktigt bra ut. Skulle vara något för serien ... 😉

 • blank

  Bra bil och bra rapport! Det här är de sanna fansen som inte bara pratar utan handlar! Alltid bra enhet!

Kommentarer är stängda.