BAIC Saab 9-3 och Youngman-licensfrågan

Vissa problem är hemlagad. För relativt små pengar sålde Saab den gamla Saab 9 5-plattformen, motorer och överföringar till bilmakaren BAIC. Detta, enligt uttalandet, den gamla Saab 9-3. Hittills har vi antagit att en gammal Saab 9-3 kan vara en förebyggnadsmodell, så nu har vi blivit bättre informerade. Den kinesiska ägda Saab 9-3 verkar vara den nuvarande 2008-byggda bilen. Om det verkligen är fallet är frågan explosiv.

BAIC Saab 9-3 i sidovy
BAIC Saab 9-3 i sidovy

Å ena sidan Saab skulle ha verkligen inte gjort en hel del och om en aktuell licens till Kina för en liten mängd av mindre än 200 miljoner dollar. Vad är obegripligt, för att du helt skulle ha sålt Saabs immateriella egendom och helt gjort sig till licensinnehavaren av GM. Därför kan detta företag bli ett annat problem i kampen mot varumärket.

Vad skulle ha hänt om man behöll rättigheterna? Varje investerare kan nu enkelt köra 9-5 Classic och den kompletta 9-3-serien från bandet. Men sådana tankespel är inte till hjälp. Borta är över.

BAIC Saab 9-3 Heck: Var är skillnaden, bortsett från märkeslogotypen
BAIC Saab 9-3 Heck: Var är skillnaden, bortsett från märkeslogotypen

Nu visas BAIC: s reservationer för att skydda påstådd egendom i ett annat ljus. Vi börjar förstå positionen för bilmakaren från Peking. Det är anmärkningsvärt att BAIC kommer att bygga en bil som är helt identisk med Saab 9-3 i framtiden, med endast en annan logotyp och samma inredning.

BAIC 9-3 baklyktor, identiska med Saab 9-3
BAIC 9-3 baklyktor, identiska med Saab 9-3

Inom några minuter 30 batteriet BAIC ska belasta 80% benötig till full kapacitet till 6-8 timmar. Att denna bil med den interna koden Q60FB-C1 en elbil redo för massproduktion har så 150 kilometer kan köra elektriskt helt och förväntas nå en toppfart på 160 Km / h gör fråga för Saab fans bitter. Även i Trollhättan Saab e-Power konceptet var rätt för showen och Sverige skulle ha funnits på marknaden i kampen mot Kina.

BAIC 9-3 interiör känner vi igen den nuvarande Saab 9-3 II
BAIC 9-3 interiör känner vi igen den nuvarande Saab 9-3 II

En ny kvalitet får meddelandet BAIC i Trollhättan med partner Panasonic att bygga e-bilar. I princip är allt du behöver göra genom att trycka på den röda knappen, alla verktyg och maskiner är redan underbart utformade för den här modellen. BAIC Saab kommer inte att visas på marknaden under typbeteckningen 9-3. Kineserna kommer att använda en annan term. Men lanseringen av varumärket BAIC i Europa med en "Saab" tillverkad i Trollhättan och europeisk tillverkningskvalitet skulle vara en introduktion till Donnerhall.

Återigen en snabb recension och en "vad om". Lite mindre än ett år sedan ville BAIC helt överta Saab. Kontrakten var nästan redo för underskrift. Varumärket ska fortsättas oberoende i Sverige. Projektet misslyckades på Muller och Antonov. Båda skulle inte ha varit involverade längre. Förhandlingarna bröts i sista stund, BAIC kränks. Detta beteende lämnade ett dåligt intryck i Kina och Mullers odyssey började med olika intresserade parter. Konsekvenserna är kända.

BAIC 9-3 EV, 150 kilometer elektrisk enhet
BAIC 9-3 EV, 150 kilometer elektrisk enhet

Dåligt för Saabs överlevnad, dåligt för Youngman, dåligt för nästan alla intresserade. Låt oss anta att BAIC faktiskt har rätten till den nuvarande Saab 9-3 utan att veta kontraktet. Det är min i Detroit och Beijing. Problemen är att lösas. Förhandlingar är ett sätt. Politik en annan. Youngman kan kringgå dessa gruvor om politiken vill ha det. Även med pengar problem kan lösas. För Mahindra och Brightwell kan det vara slutet på Saab-berättelsen.

BAIC 9-3-fronten liknar den nuvarande Saab 9-3 i minsta detalj
BAIC 9-3-fronten liknar den nuvarande Saab 9-3 i minsta detalj

Plötsligt är utlåtandet av konkursförvaltaren av helgen meningsfullt. Helt kryptiskt sätter du en ledtråd i världen. De vill sälja Saab helt, kanske till en massa budgivare. Aha.

Om vi ​​följer den tanken kan lösningen se ut så här. BAIC bygger E-Mobile i Trollhättan, Semcon tar över utvecklingsfaciliteterna, SAIC levererar delarna och en svensk investerare använder fastigheten till ett underleverantör. Allt skulle vara borta och uppdraget uppfylldes.

BAIC 9-3 eller Saab 9-3?
BAIC 9-3 eller Saab 9-3?

Hopp? Fortfarande. När allt kommer omkring, förbli vår budgivare X som en glimt av hopp. Han tar sin egen plattform och kan producera i Saabs fabriker och parallella modeller. I det här fallet är min favorit.

Fortfarande är BAICs position helt oklart. Hotande gester var bara i riktning mot Youngman. Konkursförvaltarna är inte tydliga i frågan. BAIC kan också vilja fortsätta varumärket Saab. En möjlighet att hittills ingen har övervägt.

En lösning med Brightwell skulle vara möjligt, de berättade i helgen. Turkarna har gjort ett bra intryck i Sverige. Investeraren verkar inte bryr sig om den asiatiska marknaden i ett första steg, vilket bör behaga BAIC. Till och med Youngman är fortfarande där och som sagt kan varje problem lösas.

Med politik, förhandlingar eller med pengar.

Text: tom@saabblog.net

31 tankar också "BAIC Saab 9-3 och Youngman-licensfrågan"

 • Dessa bilar är byggda i Sverige. BAIC har köpt oss importerade till Kina där demonterad motorn och installerade en elmotor.

  BAIC är det sista strået, men det spelar ingen roll. Samtliga pressar för den här bilen är fortfarande i Sverige, därför jag tänker på denna EV mer än från 9-5 som presenterade letzt4es år i Peking motor show BAIC.

  http://www.beijingmotorshow.com/wp-content/uploads/2010/07/2011-BAIC-Saab-C60-Beijing-Motor-Show-2010.jpg

  • Han blir inte snällare, även om man bara tittar på bilderna några månader. Okej vad du har gjort av Saabs. Men också bra att likheten inte existerar.

 • Tom, det är faktiskt "breaking news", som jag inte vill vilja. Ärligt talat mina förhoppningar minskar gradvis, för - om jag förstår rätt - har all teknik redan sålts. Och så utan licenser kommer det troligen att vara mycket svårt ...

 • God morgon,

  ... vacker bil ..., ser ut som min.

  Hälsningar från Koblenz.

  Peter

  • Endast logotypen är typ av udda -.-

 • Och allt så plötsligt?
  Om det var sant skulle den senaste Saab 9-3 byggas utan licens.
  (arg svenska produkt pirater ^^)
  Vem har utarbetat sådana kontrakt?

  Och sedan när innehar kinesiska företag licenser?
  Eller är alla bara hotande gester för att avskräcka budgivare?

  Hälsningar Eicher

 • Och varför går Baic överallt med olika fram och bak genom nätet än Baic C60 och C71? På något sätt tror jag inte riktigt det, förutom det faktum att det förmodligen skulle vara det perfekta brohuvudet till Europa för Baic.

 • Tom, snälla säg att det inte är sant ...

  Na Bravo, eftersom GM har återigen snabbt ansluten en check 200 miljoner euro i slutet av sin SAAB regel alla SAAB tillhörde säljs sedan det tomma skalet tas bort vid vägkanten.

  Det riktigt ledsna är att sedan 2 år har vi tittat på den uppenbarligen meningslösa väckelsen av ett kallt lik.

  Vad erbjuder budgivare i Sverige?

  9-3 tillhör BAIC
  9-4 tillhör GM
  den gamla 9-5 tillhör BAIC
  den nya 9-5 tillhör GM

  arbetet säljs på 50%
  Återstående bilar säljs för att betala advokaterna (pallbearers).

  kanske du borde bygga den gamla 900 igen, eller är rättigheterna redan sålda ... .aaaaaaaaaaaaaaaargh

  Tyvärr, men jag kan inte vara faktiskt.

  • Gjorde inte Muller tråden till BAIC? Är verkligen svårt att hålla koll på 🙁

   • Nej, det Muller har inte gängat, kontraktet är fortfarande augusti / september 2009.

    • Vilket drama. Så det är en GM-kontrakt. Sedan sålde Gauner Motors faktiskt SAAB som en monteringsanläggning utan egen plattform. Därefter planerades sinkningen med lång hand och i betydelsen av GM. 🙁

 • Det här är fler frågor än svar. Men det är helt plötsligt meningslöst. BAIC = SAAB 9-3. Den fullständiga galenskapen.

 • Det kan inte vara dramatiskt längre. Först sedan när dessa fakta är välkända. Hur mycket energi, hopp och uthållighet Ergeit tömdes av oss fans tillbaka eftersom 1-1,5 år. Frågan kvarstår, BAIC bygger verkligen sådana Saabar, då min fråga skulle vara efter homologering och / eller import, och snabbt få ännu några emblem (fram, bak, ratt, fälgar och i övrigt på ditt humör) Låt oss se hur hoppet kallade stora X brista också. men de sa, stora X skulle vissla på licenser, GM etc.

 • Under hela historien borde potentiella köpare (budgivare) fråga Saab en gång till vem de vill sälja Saab med fel logotyp!
  Saab-förarna är speciella älskare och vi håller ihop världen över, som de senaste 2-åren bevisar!
  Så vem vill du sälja dessa fordon om de inte förstår Saabists uttalanden? Vi är de som är lojala mot varumärket !!!

  • Vi Saab entusiaster är inte målgruppen. Vi räcker inte och varumärket har förlorat i årtionden.

   • Jag ser inte riktigt så - Medan vi SAAB entusiaster är inte målgruppen, men en global försäljning till ett värde endast om en nytta av ännu vorhandnen SAAB-image och bilar under namnet (varumärke) SAAB Automobile erbjuder.

    BAIC och några underrubriker är till stor del okända över hela världen (så kallade No Name Manufacturers) och har ingen chans.

    Hälsningar från Hamburg

    Joachim

   • Bortsett från det är inte alla som älskar sin Saab en Saab-entusiast. Det är också möjligt att du bara har en viss modell som, och på grund av dess utseende och dess natur - inte på grund av logotyp eller namn som är noterat på baksidan.

 • 9-3er elbilar i Trollhättan producerar (eventuellt från BAIC) men faktiskt gör bildande mening endast om SAAB logotyper är knutna till fordonen - dessa modeller bör någon annanstans produceras i världen i Trollhättan eller skulle vara en global framgång förmodligen bara som varumärke SAAB möjligt.

  Kanske kommer BAIC igen att positionera sig som en budgivare för SAAB. Efter vad som nu lära sig allt hade till, men de bästa möjliga förutsättningar - de kunde bygga och Trollhättan för den europeiska marknaden i sina kinesiska fabriker för världsmarknaden - och efter en hel köpet alla under namnet SAAB! Det skulle inte längre kräva några förhandlingar med GM. Om BAIC inte förstår denna möjlighet förstår jag ingenting längre!

  • Hej, jag förstår inte det ekonomiskt, de har den bästa positionen! Jag hade respekt Youngman redan spekulerat på andra ställen som helt enkelt kunde köpa BAIC dvs endast motorer etc allt är under GM-licenser - men egentligen skulle vara den enklaste för BAIC att ta på det hela ...
   Vet någon om BAIC faktiskt redan producerar och säljer bilarna, eller är dessa bara showpieces?
   Förresten: Eftersom många här håller kineserna så höga, tänk alltid på MG och vad kineserna har gjort av det!

   • Frågan om huruvida BAIC redan producerar fordon och såldes är verkligen intressant - kanske till och med innan produktionen på SAAB emblem och andra SAAB subtiliteter kan faktiskt ändras för en komplett köp av BAIC jämn.

    Men det borde vara ganska intressant för BAIC, när det gäller nyare modeller, som då du. U.
    skulle kunna marknadsföras som riktiga SAAB-bilar över hela världen. Denna grupp skulle ha en riktigt bra utgångsposition och alla möjligheter skulle vara öppna för honom.

    • Imho det här är bara en svag varning. Youngman, Brightwell, M & Ms (sorry :)) etc behöver veta exakt från Saab-administratörerna vad GM har sålt till BAIC. Vad skulle de erbjuda så mycket pengar till? För PhoeniX, som på något sätt (hel eller licens?) Tillhör Youngman?

     Ju sämre alternativ skulle vara att det handlar om fabriksområdet, etc., att Saab är ändå inte längre i spel och "Saab som hela" inte längre existerar.

 • ... Nå då ... det sista hoppet är då Mister X !!! Redan verkligen ledsen vad gjorde GM från SAAB ... och den sista slaktaren resten och förtjänar en gyllene näsa ...

  • Låt oss inte anta att förvaltarens trio vill slakta något här.

   Det sista hoppet är inte grupp X - några bloggdeltagare har beskrivit de stora möjligheterna till BAIC, och Mahandria & Mahindra verkar strida mot det allmänna antagandet om att vara ombord.

   Även Youngman Lotus lovar att komma i vägen trots problem!

   Nästan alla anbudsgivare verkar inte vara irriterad av den pessimistiska miljön.

 • Förlåt!

  Rätt är självklart "MAHINDRA & MAHINDRA"

  Julie

 • Hur kallt tempererat General Ma ** a är, var igår igen i världsspegeln (ARD)
  visas. Inga nyheter: 2009 såg stora uppsägningar vid Detroit-fabriken.
  Efter krisen och miljarder dollar hjälp från den amerikanska regeringen var GM-moderskapet igen
  artificiellt förde på spår och "räddade" från total ruin. Därefter avslappnad i
  Dela situationen för GM och efterfrågan steg igen. Banden sprang igen dag och natt
  Natt och 40% av tidigare arbetskraft återställdes för 50% av lönen vid den tiden.
  I Detroit talar de om anställda 1. & 2. Kategori (tillfälligt anställda är mer sannolikt
  Få lön!?). Det, i en stad med 12 BILLION US dollar underskott doom
  är avsedd att förfallna och stänga några sociala institutioner, även
  Busslinjer utan ersättning sveper som GM-anställda bör överföra till fabriken.
  Den tyska automaten har också sina misstag, men ämnet GM, Opel (tillfälligt anställd)
  skandal) har ätit länge. Ju mindre GM på denna planet
  (- och amerikanska livsstilen också!), desto bättre!
  Jag önskar bara för BMW, Saab på pendlarna från biljetten ... dra
  och med hjärta och sinne säkerställa en hög andel "Saab-självständighet". Du kan inte göra det värre än GM!
  En dröm med sådana plattformar och motorer, som Saab-tekniker förde Saabkurs.
  Matti

  • BMW eller VW skulle verkligen inte "skämma bort" - ingen kommer så snabbt till General Murcks!

   Men jag ser även BAIC tydligare än någon investerare i Trollhättan - kanske tillsammans med Youngman Lotus (de kan komplettera varandra).

 • Jag kan inte skaka intrycket att BAIC medvetet ställer osäkerheter här. Fungerar Brightwell och BAIC tillsammans?

 • På något sätt är det faktiskt en omöjlighet att plötsligt Baic borde äga alla licenser på 9-3. Om så var fallet skulle VM inte ha kunnat bygga en bil under de senaste 2-åren utan att fråga antingen i Amiland eller i Kina om han får göra det. Om Baic äger rättigheter till den nuvarande 9-3, kan de åtminstone inte vara exklusiva. För mig blåser Baic för tillfället bara lite för att avskräcka de andra budgivarna och oroa sig själva så billigt som möjligt för att få kakan

 • Så det tror jag också: Bilarna byggdes i Sverige och flyttade i Kina med en ny logotyp och ny Schrifft. Ingen 9-3er har producerats i Kina än. Jag kan inte föreställa mig det med bästa vilja. Någon vill provocera. Vänta och dricka te !!

 • BAIC har redesignat 9-5, så varför inte göra det med 9-3? Just nu behöver de antagligen inte rädd för att SAAB stämmer dem ... Men alla anbudsgivare ber om det, om det inte var fortfarande ett kontrakt, de vet inte.

  Dåligt spel.

 • Uh-oh! Det hela ser väldigt ut som Rover-historien. Förhoppningsvis kommer alla maskiner och utrustning att stanna i Sverige och inte gå till Kina eller Turkiet.

Kommentarer är stängda.