Saab nyheter från Sverige på lördag

Vissa flyger hem, andra överväger att dra sig ur budprocessen. Ingen anledning till depression, men nyheterna på lördagen var inte riktigt bra. Youngmans delegation har lämnat Sverige. Tidigare än planerat, men det ska inte vara adjö för alltid. Youngman -advokaten Johan Nylèn sa att de snart skulle komma tillbaka till Sverige. Han ville inte kommentera hur försäljningsförhandlingarna fortskrider. "... det går framåt ..." var den enda kommentaren.

Hittills har du bara gjort ett icke-bindande erbjudande till Youngman för Saab och jag tror att Youngman är mer i licensieringssvårigheter än vi misstänker. Mer i en senare artikel.

Svårigheter med licensiering kommer mest från Detroit. Amerikanerna bygger vad som är förståeligt. Eftersom GM är orolig och brinner i Europa. För 2012 misstänktes i Rüsselsheim en miljard förlust. Opel pratar om fabriksförslutningar och bakom dörrarna är konkurs inte längre uteslutet. Amerikanernas vinstmaksimering går i de asiatiska regionerna. På alla andra marknader ser det blygsamt ut.

Våra vänner från Indien känner för närvarande det här. Mahindra & Mahindra överväger att dra sig ur förfarandet. Utan amerikansk artighet skulle inget heller fungera för gruppen från subkontinenten. Eftersom det inte finns några öppna dörrar i Detroit vill de avsluta det svenska äventyret. Vilket skulle vara synd, för indianerna är mina drömpartner med ett annat företag.

Som jag sa, ingen anledning till depression. I Sverige skriver man redan om en eventuell uppbrytning av gruppen, men vi hör det böner varje dag.

Två Saab-möten är nya i vår kalender. Den 24 februari äger Saab Friends Rhein-Main sitt månatliga möte i Frankfurt, till vilket alla, inte ens klubbmedlemmar, är inbjudna. Registrera dig senast den 20 februari. I mars är det Techno Classica igen. Saabs monter i Essen har den här gången Saab 95 och 96 som tema. Den första tyska Saab-klubben är en del av traditionen och håller flaggan för det svenska kultmärket högt.

För säsongsöppnaren kommer rätt datum för alla Saab-fans och jag att flytta i riktning mot Essen i mars.

Ha en trevlig helg!

Fortsätt med att ta hand om dig

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab nyheter från Sverige på lördag"

 • blank

  BAIC och Youngman-Lotus kan möjligen samarbeta-BAIC har alla "byggstenar" för nuvarande 9-3 på "hyllan" (åtminstone något liknande har rapporterats hittills).

  Eftersom BAIC endast betjänar den kinesiska marknaden kan Youngman-Lotus rusa till den andra världsmarknaden - båda företagen skulle då ha något från SAAB-Automobile. Detta borde till och med vara möjligt utan GM.

  En negativ aspekt för BAIC är att Youngman-Lotus vill engagera sig på den kinesiska marknaden inom överskådlig framtid. Eftersom denna marknad har en enorm potential, skulle vi dock kunna forma interaktionen där för båda företagen genom lämpliga kontrakt. Dessutom tenderar BAIC-modeller att ligga i det mellanliggande prisintervallet - med SAAB skulle du tilltala en annan (mindre) grupp köpare i Kina och risken för BAIC skulle hållas inom gränserna ändå.

  DR

 • blank

  I detta uttalande nämns endast den turkiska sidan. Är de fortfarande ombord? Så alla går hem på grund av GM rampen. Vem som stannar är lokala dryckpassare och stegande ryttare och ja, det magiska locket förblir och
  köper för ingenting som den sista budgivaren med realistiska chanser för en omstart. När kommer hemligheten att sändas? Mycket spännande.

 • blank

  Så, om jag förstår det på rätt sätt, kollar det hela till att en ny biever är aktiv på en marknad där GM inte längre är intresserad. Dessutom borde han vara ekonomiskt välplacerad och kunna tillhandahålla komponenter tills Saab Planerat, konstruerat och redo för produktion ett nytt oberoende modellutbud. Det verkar vara sant för Stealth-leverantören på något sätt.

  Jag känner mig som på en konstauktion, när de eftertraktade målningarna går till anbudsgivare som bjuder via telefon och inte vill bli namngivna ...

  • blank

   Problemet är att varje anbudsgivare tror att han kan göra det ensam. Åtminstone som partner behöver den en annan tillverkare eller systemleverantör (Conti / Schaeffler eller Magna Steyr). Som en ren investerare har du förlorat.

Kommentarer är stängda.