SaabBlog-projektet i 12 månader. Upp och nedgångar.

Titta tillbaka: Bloggers backspegel
Titta tillbaka: Bloggers backspegel

Missad årsdag. SaabBlog gick online den 02 februari 2011 och den första artikeln publicerades. Mycket har hänt under tiden och jag erkänner att ingenting har blivit som planerat. Det skulle vara en autoblogg för vår svenska passion. En eller två artiklar i veckan om gamla och nya Saabs, körrapporter, återförsäljarrapporter, tillbehör. Egentligen bör två författare också skriva. Nästan inget av detta blev verklighet. För kort efter de första artiklarna var banden i Trollhättan. Och stod envis. Och den andra författaren landade också.

Bloggen blev en ekonomisk thriller som ingen kunde förutsäga. Många höjder, många djup.

En höjdpunkt under de senaste 12 månaderna var Saab-återförsäljarresan, där jag lärde känna många fans och Saab-återförsäljare som lever Saab varje dag. Vi har fortfarande livlig kontakt med några av dem, och jag är glad att några goda vänskap har skapats genom den delade Saab-passionen. Saab kämpade i Tyskland, och Saabs förare visade med positiv feedback vad som skulle ha varit möjligt.

En av lågpunkterna var den avbrutna IAA och misslyckandet med den alternativa IAA under sista sekunden. Det absoluta läget för bloggen och Saab-samhället kom den 19 december, dagen Saab gick i konkurs. Men Saab är tuff och har minst 9 liv av en katt. Sedan den svarta dagen i december har vi långsamt och stadigt arbetat oss ut ur djupet, och en ny framtid för det traditionella varumärket verkar möjligt.

Bloggen har vuxit snabbare än förväntat och kräver mycket tid. Det är förmodligen det värsta betalda jobbet i världen, om det är ett jobb. Men jag vill inte missa en minut i de senaste 12-månaderna, för han är också en av de trevligaste uppgifterna för någon som har bensin i sitt blod. Också kommer genom Saab-samhället många positiva resultat från åtagandet tillbaka.

Historien med bloggen är nu ett år. Under denna period fanns det 1.072-artiklar, som är tre inlägg per dag. Det fanns också några opublicerade artiklar, till exempel den sista delen av Saab-återförsäljarturen. Händelserna i Trollhättan hade överskridit författare och artikel, slutet på Saab-återförsäljarturen publicerades aldrig.

Mer statistik? Den första månaden hade vi exakt 3.004 besökare. Vi närmar oss nu 160.000 XNUMX besökare per månad och de närmaste dagarna kommer vi att välkomna vår en miljon besökare.

Inte illa, skulle jag säga. Bloggen möjliggjordes av många fans som aktivt bidrar, skickar bilder och information. Saab Tyskland-besättningen har också en stor andel, för i den svåraste tiden håller vissa entusiaster i Frankfurt upp Saab-flaggan. De lojala svenskarna som alltid ger mig information och Radio Stockholm ansvarar också för att allt fungerar.

12 månaders blogg räcker inte. Det fortsätter, först i etapper. Nästa är försäljningen av Saab och det lyckliga slutet i Sverige. När vi har övervunnit detta hinder kommer jag att ta ett djupt andetag. Ta en luftning och ordna om mina aktiviteter. Sedan kanske för att fortsätta blogga.

30 tankar om “SaabBlog-projektet i 12 månader. Upp och nedgångar."

 • blank

  Hi Tom,

  också från mig vid denna punkt grattis och beröm för det stora arbetet. Beställde min 9-5 TTID4 Vector 2011 under den första veckan i januari och var beredd på en leveranstid på 6-veckor. Tyvärr kom bilen efter en lång 12-vecka, under tiden var jag nöjd med info / bilder från Internet och landade sedan mycket snabbt på din blogg.
  Som det visade sig blev jag en av de få som också levererades.

  Efter 11.280 XNUMX fordon kom lite kallt och sedan den stora rädslan för leverans av reservdelar / restvärde / garanti ... och här har din blogg alltid varit och alltid varit ett stort moraliskt stöd och stöd. Lyckligtvis har vi här i Belgien ingen fabriksgaranti men importören ansvarar för alla tjänster och har bekräftat detta till återförsäljarna även efter konkursen. Tyvärr fungerar reservdelsförsörjningen inte enligt schemat. Allt beror på men när ...

  Börja eller avsluta min dag med att läsa artiklarna på din blogg och jag skulle vara glad om det kunde vara så ...

  Många tack och hälsningar från Öst Belgien,

  Frank

 • blank

  Grattis saabblog.net och även du Tom,

  Tack för de stora och informativa rapporterna.
  Även om jag för närvarande inte har min egen Saab, har jag varit en stor fan av varumärket i åratal. Jag brukade äga en gammal 900er och förra året smittade jag också min fru med Saab Cabrio-viruset eftersom en Saab 9-3 från Saab Frankfurt var vår bröllopsbil (trots regn 😉). Mitt uttalade mål är en 9-3-konvertibel i svart med neigefarbenem läder, det här är också min önskan i veckor på radiostationen FFH, lyssnarna lyssnade deras önskan.
  Så Tom, fortsätt det bra arbetet och tack igen för de stora rapporterna och viktig information för mig.

 • blank

  Stor blogg tom !! Saab kommer att finnas kvar i 2012, 2013 och så vidare .Med eller utan 9-4X och 9-5..Du inte har en hel del arbete! Sicherlisch.
  Många hälsningar från Frankrike.

 • blank

  Hi Tom,

  I några månader har jag läst din blogg med ständigt växande entusiasm och jag går igenom upp-och nedgångar med dig och samhället - tack och stor respekt för dig och din familj - SAAB ÄR fortfarande LEVANDE och DU har en stor del i det!

  För mer spännande rapporter och händelser med SAAB-hälsningar från Nedre Rhen 🙂

 • blank

  Hi Tom,

  Grattis till ettårigt !!!

  .. men framför allt tack igen för din bra information. Förutom Dirks blogg från Berlin är din sida för mig, som ger den mest konkreta och framför allt sanningsenliga informationen om min favoritbil Saabi.

  Jag hoppas att du fortfarande håller tills hela det förhoppningsvis positiva slutet.

  Tack och hälsningar Cetak

 • blank

  Grattis till 1-året!
  Faktisk information med passion för SAAB läggs online flera gånger om dagen. Vilken prestation! TACK för ditt engagemang! TACK till din familj för denna tolerans! Jag använder bloggen säkert två gånger om dagen, ett trevligt SAAB-beroende! Och hoppas på en SAAB-lyckad framtid ...
  Hälsning
  HJ

 • blank

  Grattis på födelsedagen också från Schweiz :-)

  "Kanske bloggar" i slutet av din artikel, Tom är inte alls aktuell. En så begåvad bloggare ska aldrig slänga in handduken, särskilt när det kommer till den punkt där du äntligen kan skriva ämnen på bloggen som du ursprungligen ville ha, eller hur? Jag tror att alla bloggläsare, hela samhället håller med mig!

  Tack så mycket - du är verkligen en lysande författare - komplimang (men sluta inte!)

  Det hälsningar
  Heinz

 • blank

  Grattis och ett stort tack även från Schweiz!
  Vi behöver människor som du för att fortsätta ge oss objektiva nyheter om vårt älskade kultmärke. Fortsätt gärna, för efter den lyckade "uppståndelsen" kan du äntligen skriva i bloggen om vad du faktiskt ville skriva om: Saab som bilar och inte om företaget.

 • blank

  Grattis på din första födelsedag 😉 Saabblog.net är nu den enda blogg jag läste dagligen. Ja, jag måste läsa Phoenix självklart för att hon är min blogg, men det räknas inte. Förhoppningsvis kommer det att finnas mer samarbete i framtiden samt Saab rallyarna på 14 januari!

 • blank

  Respekt för de senaste månaderna! Och: ingenting är lika konstant som förändring!

 • blank

  Hi Tom,
  Jag håller helt med tidigare talare .... TACK för den här väldigt informativa bloggen !! och tack för att vi fick lära känna varandra på återförsäljarresan ... Jag ser fram emot nästa möte och sedan skålar vi de nya SAAB: erna!
  Så det bästa ...

  PS: Men du kan radera den sista meningen (dvs "kanske") ... eftersom vi ALLA gör en Saab -parad framför din dörr !!!! 😉 😉

 • blank

  Eftersom jag också har en "Saab-Meise" gratulerar jag dig varmt. Trodde aldrig att jag skulle titta på dig 3-4 gånger om dagen, men du gör det bra och läsvärt. Eftersom vi alla ser fram emot en positivt resultat för Saab -kriminalromanernas hopp, förbinder oss mycket, utan vilket vi alla känner varandra personligen.
  Tom, som vi fick lära känna varandra i Leipzig tyckte jag verkligen om.
  Låt oss sätta champagne kallt, det kommer att fungera !!!!

 • blank

  Hej Tom,
  Grattis till årsdagen. Tack för ditt bra arbete - jag gillar alltid att komma tillbaka hit.
  Hälsningar från München

 • blank

  Kära Tom,
  tack så mycket och
  Grattis till bloggdagen ... och snälla fortsätt!
  Är avid läsare här varje dag. Vanligtvis flera gånger.
  Hälsningar från kyrkor / seger

 • blank

  Jag känner till en av 3004. Är det verkligen för ett år sedan?
  Grattis på jubileum och mer spännande 12 månader!

 • blank

  Efter sju år och tre tränare från Göteborg ser jag fram emot att köra en troll igen som, som jag nu tror, ​​är den enda riktiga svenskar.
  Bloggen har tagit mig närmare märket igen. Snart blir det klart, jag kommer att sitta i en igen!

  Tack så mycket till Tom !!!

 • blank

  Hej tom Också en grattis på födelsedagen från mig. Var en lyckad dag och jag var glad att träffa dig personligen. Bra kör hem till norr.

 • blank

  Hi Tom,

  också från mig de bästa hälsningarna för ett år gammal! Och naturligtvis en stor tack för vad du gör och förhoppningsvis kommer att fortsätta. 😉
  Även om jag skriver något väldigt sällan är jag där som läsare (mestadels flera gånger) varje dag ... och min fru tror inte längre att jag har en liten "Saab-titmouse".

  Hälsningar från HAL

 • blank

  Hej Tom ...

  Jag håller med er alla än så länge.
  Grattis till det ettåriga och allra flesta tack och mycket ros för mycket intressanta, spännande rapporter. Sedan förra sommaren och speciellt på grund av det förflutna, mycket svåra månader, är din blogg en del av min dag, som frukost, lunch och middag.
  Jag hoppas att din tid kommer att låta dig ta hand om den här bloggen under en mycket lång tid och jag ser verkligen fram emot att förverkliga dina riktiga mål här, efter den snabba avslutningen i Trollhattan.

  Håll upp det. Hälsningar från Sachsen. Marco

 • blank

  "Därefter kommer Saab -försäljningen och det lyckliga slutet i Sverige."

  Tom, när det är klart har du tjänat en kreativ paus. Kanske kan bloggen verkligen börja som planerat. Med rapporter om återuppbyggnaden av Saab, om de nya modellerna och deras utveckling osv. Skulle vara riktigt synd om det inte kunde gå vidare (med både Saab och bloggen). Bloggen är nu en del av den dagliga läsningen.

  Nå då, grattis på födelsedagen.

 • blank

  Hey Tom,

  Grattis och stort beröm för din entusiasm och uthållighet. Jag hittar knappt tid att läsa bloggen, än mindre hitta tid att köra det som du gör. Därför, min största respekt, kan jag tänka mig hur mycket tid bloggen har att ta och jag uppskattar det. Jag hoppas att din familj kommer att förlåta dig för din "hobby". Det är synd att vi inte lärde känna varandra på dealer -turnén.
  Fortsatt framgång och optimism!

 • blank

  Grattis till jubileet och ett stort tack! för det stora arbetet. Trots att jag snubblat på 2011 här i juni, elektrifierades jag vid sidan och elektrifierade Saab och lurade mig förra veckan att köpa en 9-3II.
  Den här sidan är nu viktigare än min dagstidning-Så jag hoppas om och om igen ...

 • blank

  hi tom,

  snälla sluta inte! Din blogg har blivit lika viktig och intressant för mig som en dagstidning!
  Hälsning ulf

 • blank

  Också från min sida, grattis till 1-årsdagen!
  Jag hoppas verkligen att Saab har minst lika många och långa liv som våra katter!
  De känner igen alla Saab i vår familj, särskilt den verkliga Saab 96 - 900!
  Därför måste Saab bara leva vidare!
  För bloggen önskar jag dig, från och med nu bara goda nyheter!

 • blank

  Tack för informationen! och snälla fortsätt! Den första informationskällan har utvecklats för att forumet för framtiden för saab stängdes i forumet. nu finns det positivt de älskare av den historiska saaben på vägen. här är vanligtvis inloggade de som fortfarande vill delta i den tekniska utvecklingen och också älskar den gamla saabeen. Jag tror att det har utvecklat en kultur och närhet till återförsäljarna och Saab Germany som är unik.

  Så tack igen!

 • blank

  Grattis till "ettåringen" och stor respekt för dig, din entusiasm och ditt engagemang!
  Och även respekt för din familj, som på något sätt måste ”bära och utstå” allt !!!!

  För en sådan "ung sak" är bloggen redan mycket mogen! 😉
  Jag ser fortfarande fram emot den närmaste framtiden ....

  PS:
  Förresten, tack för snabb leverans den här veckan ... 😉

 • blank

  12 flera månader! Snälla!

 • blank

  Glad B-dag Saabblog.net 🙂

 • blank

  Grattis och tack för information, underhållning, objektivitet och rättvisa! Jag kan inte gå en dag utan SAAB och SAABblog.net! Åh, och jag skulle fortfarande vilja läsa den sista delen om återförsäljarresan ...
  Skål, Klaus

 • blank

  Grattis och en hjärtlig TACK från Darmstadt. Vad skulle Saab i Tyskland utan din information ?? Var skulle de lojala fansen vara? Kvarteret är inte tillräckligt högt för varumärket. Han behövs fortfarande. Tack igen.

Kommentarer är stängda.