Saab-rubriker vi gillar: starta om sommaren?

Med det svenska kultmärket lever vi genom upp och ner, med djupet som för närvarande klart har överkanten. TTELA, lokala tidning och tillförlitlig källa i Trollhättan, skriver idag om en möjlig omstart av produktionen på sommaren. TTELA, du gör min dag!

Blogger på väg till ...
Blogger på väg till ...

I grund och botten handlar det om de leverantörer som är redo att göra vad de kan för att göra Saab omstart. Både den europeiska leverantörsorganisationen CLEPA med 550 medlemsföretag och föreningen med svenska billeverantörer FKG med 75 medlemsföretag är intresserade av ett lyckligt slut i Sverige.

Det är goda nyheter, även om tiden är kort. Eftersom Saab fortfarande blöder varje dag och nu måste det vara väldigt snabbt med en lösning. Utsikterna för företaget är klara, bud har lämnats in och det är nu i beslutsskedet. I slutet av februari, enligt en vän från Sverige, vill cheferna ha granskat och utvärderat erbjudandet. Dan är i den sista förhandlingsrundan med en eller två berörda parter.

Intressant är vad som händer bakom kulisserna. Det finns Brightwell Holding, som kämpar med allmänheten i Victor Muller-stil för Saab. Det finns en central europeisk utsikter och Mahindra & Mahindra, som alla är diskretionära i stil med sina företag. Och det finns Youngman. Youngman är det företag som känner till materialet bäst och en av de mest allvarliga budgivarna.

Den stora Youngman-delegationen har varit i Sverige i nästan två veckor och har använt tiden bra. För några dagar sedan nämnde jag att Youngmans anställda besöker leverantörer och utför utforskande samtal. En viktig detalj. Youngman, som är anmärkningsvärt, är den enda Saab-prospekten som redan har diskuterat med partners och leverantörer. Detta bekräftade Fredrik Sidahl från leverantörsföreningen FKG idag igen på presskonferensen.

Sommar som produktionsstart är ett ambitiöst mål. Leverantörer förväntar sig minst 12 veckor tills produktion går och komponenter är på väg till Sverige. Andra Saab-partners, som Lear, har stängt sina anläggningar på plats och behöver bytas ut av nya leverantörer. Om vi ​​förväntar oss en försäljning i slutet av mars, förväntar jag mig en början i september. Ett fint perspektiv, eftersom Sverige är särskilt vackert på hösten. För starten av produktionen en resa till Trollhättan? Vi kommer att se.

Investor Youngman arbetar stadigt och tillförlitligt på den stora planen för att förvärva Saab. Youngman har alltid varit en betrodd partner tidigare och har alltid haft löften. Det gör investeraren sympatisk och jag tror att Saab också skulle vara i goda händer med kineserna. Vi kommer att se.

I Sverige finns det rykt om att BMW eller Volkswagen kanske är intresserade av Saab. BMW har nekat på begäran av TTELA idag, tveksamt. Volkswagen borde inte ha något intresse för Saab. Ett förnekande är ett benägenhet eller inte. Hur säger du så snällt: Vad bryr jag mig om min skvaller från igår.

Mer om den andra Saab-budgivaren, Brightwell Holding, följer så snart det är dags att skriva.

Text: tom@saabblog.net

20 tankar om "Saab-rubriker vi gillar: starta om sommaren?"

 • Hej Frank,

  Ja, du kan förlora spår snabbt, så ofta har de senaste månaderna eller åren blivit vänd. Om vi ​​ser det positivt, vill alla alltid ha det bästa ...

  GM SAABs var alltid bättre än deras rykte enligt min åsikt. Utsikten över Detroit på Europa var problemet och det är fortfarande idag, se Opel / Vauxhaull. Man kan självklart inte förstå möjligheterna för enskilda varumärken och konsekvent utveckla dem vidare.

 • Horisonten i Wolfsburg är så överväldigande att vissa ICE-tågförare inte hitta bromsen på grund av deras entusiasm ... ;-)

 • Wolfsburg har ingen skyline, men en katastrof ... någonsin sett "lyxhotell" Hilton Wolfsburg? Med en fantastisk utsikt från sviterna - på VW-fabriken hallar.

  Hur håller VfL-proffsna ut där? Var går de om de inte vill se någonting från VW?

 • Det var en intressant rapport om DRadio nyligen om detta ämne. Poängen var att kinesiska företag gillar att köpa traditionella företag från Europa. Men att inte få tag på teknik och kunnande, utan bara för att fortsätta varumärket och produktionen. Det är roligt att de kinesiska investerarna ibland var mycket lönsamma än förvärven. Men det verkar tydligen att de "gamla" varumärkena till sin portfölj och representeras inte bara i kineserna utan på världsmarknaden (och med gott namn). Så mer av en prestige sak tycktes det åtminstone åtminstone.

  Rapporten var inte om biltillverkaren, men situationen verkade omedelbart bekant och på något sätt jag kan starkt engagemang för Youngman nu förstår väl och slå dem, de flesta av alla anbudsgivare som tumme.

 • Vanligtvis BMW: Lax förnekar, men i "sensommaren" ("förmodligen senare" den
  Starta produktionen). De möter substans.

 • skorstenarna ser ut som Wolfsburg?

 • Hej Frank, är vi SAAB fans verkligen så svaga? Jag gillade alltid den dumma GM Dinger.

 • Hej red99, var inte så svårt på oss Saabister

  Igår var Youngman upålitlig - idag en stor partner; den 9-5 och 9-4 men ingenting Saab förstår en stor bil, även om GM utvecklar - inte längre behöver den dumma GM Ding, BMW bejubelter en ny motor partner - nu inte vill ha för ett övertagande; Muller har sparat Saabs älskade stjärna - nu en obelovad Brightwell-partner

  Hej, det är när du pratar om känslor med verklighet och ändå vill ha så mycket att vår enskilda mini-tillverkare överlever

 • ... och jag är här ;-)

 • Hi Tom,

  Om så är fallet borde det vara bra med mig.

  Kanske är det ja någon gång "rätt tid" för en lysande blogginlägg "myter, rykten och desinformation-Sanningen om SAAB kris". Glad som en bok!

  BMW? Blåser du ett slöja?

 • ...... fortfarande där.

 • Kära red99, jag vet vad jag skriver och står för den. Eftersom jag var mycket nära involverad tror jag att jag kan döma mycket. Många av de saker som cirkulerar om Youngman är misinformation eller disinformation från tredje part, av självinriktade insiders eller av dåligt undersökta pressmeddelanden.
  Youngman har varit pålitlig tidigare och har gjort allt inom sin makt för att stödja Saab och Muller, även i de mest utmanande situationerna. Man har ofta tagit stor risk, som gick långt bortom det vanliga. Det slutliga misslyckandet i alla ansträngningar var inte Youngmans ansvar.

  @ Philos: Det är det ...

 • Hi Tom,

  Är det här igen en sådan symbolisk bild med BMW fyrcylindret i MUC? Du kan säga något, men kan du inte?

  LG,
  Fil.

  PS: Var var läsaren som gjorde allusioner till horisonten?

 • "Youngman har alltid varit en pålitlig partner i det förflutna och har alltid levererat löften."

  Hi Tom,

  Missade jag något? Är tillförlitligheten redan i ögat hos den som ser det? Låt oss ta en titt på en SAAB-anställd perspektiv:

  Youngman har mer än en gång lovat betalningen av överbryggande medel, som då inte anlände till Sverige i veckor. Även månadslöner kunde inte betalas i tid eller inte. Är det pålitligt?

  Youngman, bakom SAABs ledning, har gått ihop med Hr. Lofalk arbetade med en 100% övertagande av SAAB. Denna procedur har lett till att GM omedelbart stoppar alla förhandlingar om SAAB. Är det pålitligt?

 • Tom förhandlar redan de nya motorkontrakten för framtida SAAB: s

 • Ibland bad dom. Vad gör vår SAAB BLOGGER i München? BMW fyrcylindrig? BMW? : Förvirrad:

 • Välkommen till München Tom. Ses snart ...

 • Vad kan motivera en likbar potentiell kund från Kina att producera bilar i Trollhättan och sedan sälja dem huvudsakligen i Kina? Några kinesiska någonsin har hört talas om Trollhättan, där Sverige, de vet förmodligen även däromkring och sprida begreppet svenskt hantverk i Kina kostar mycket pengar och många år.

  Jag önskar bloggaren en bra resa i München.

Kommentarer är stängda.