Saab noterar från Trollhättan

Uppdatering: 18: 11

Tiden rusar och nedräkningen för att skicka erbjudanden är igång. Idag är dagen då Brightwell Holding vill träffa konkursförvaltarna att bjuda på. Victor Muller, konsult hos Brightwell, uppskattar det turkiska holdingbolaget som budgivare med den bästa chansen att helt ta över Saab.

Han ser också att Brightwell har chansen att bygga Saab-typerna 9-3, 9-5 och 9-4x med amerikanernas tillåtelse. Så Muller idag i ett SMS mot nyhetsbyrån TT. Victor Muller är tillbaka och han blandar kraftigt. Låt oss se hur Brightwell-saken utvecklas.

En kinesisk delegation från BAIC har också anlänt på svensk mark för att bjuda på Saab. Du vill antagligen bara köpa några delar, det är oklart vilka. Som rapporterat vill BAIC förvärva Saab e-Power-tekniken för att bygga elbilar med partner Panasonic i Saab City.

Ja, i Trollhättan finns det mycket Saab-turism. Tänk tillbaka till 19. December, dagen för konkursförhållandet. I den allmänna opinionen var Saab dödsdöd och ingen trött krona värt mer. Ingen förväntade sig sådant intresse för en fullständig övertagande eller delar av bilproducenten.

Nästan alla av dem hade fel. Saab är inte död, Saab-tekniken och namnet på det svenska kultmärket är av stort intresse över hela världen. Det finns nästan dagliga nya investerare som är intresserade av delar av tillverkningen eller Saab-tekniken. Igår påstås att en grupp har uppstått, som bygger vindkraftverk i Kina, rapporterar de lokala tidningarna.

Administratörer har en tidtabell och tiden går för budgivare. På helgen borde alla ha lagt ut erbjudandenna, sedan börjar provet och kanske den stora väntan. Hastighet krävs, eftersom efterfrågan på högkvalificerade Saab-ingenjörer är hög. 3.100 tidigare Saab-anställda har redan lovat eller hittat ett nytt jobb för 200. Ingenjörer kan välja mellan 4-5 erbjudanden, det rapporteras.

Som alltid är det de bästa hjärnorna som kan saknas när du startar om. Ju snabbare processen blir framgångsrik, desto bättre för Saab. Vi kan inte ändra situationen, vi kan bara vänta. Vi har varit tålmodiga i nästan ett år. Beror det fortfarande på några veckor?

Text: tom@saabblog.net

13 tankar om “Saab noterar från Trollhättan"

 • blank

  Hej,

  Jag gillar Saab, jag kör Saab och följer bloggen med stort intresse.

  ME står och faller med frågan om en investerare med en livskraftig affärsplan och tillräckligt med kapital är intresserad av det hela. Jag har ännu inte kunnat registrera något riktigt upplysande om detta. Om någon köper detta märke måste de ha tydliga idéer och använda så många potentiella stordriftsfördelar som den strama motorfordonsmarknaden fortfarande har att erbjuda. Specifikt menar jag att det också måste finnas modeller under 9-3 som förmedlar "Saab-andan", eftersom yngre människor verkligen knappt känner till det här märket alls.

  VM Saabs försök att återuppliva var enligt min mening från början dömd till misslyckande. Att bygga dyra sportbilar är en sak; Återvinning av marknader i den sportiga medelklassen är helt annorlunda.

  GM driver nu en företagsstrategi som man enkelt kan göra utan varumärkena Opel och Vauxhall. Under tiden omfattar Chevrolet-märket även alla Opel-modeller. GM har också sagt adjö till Saab (under lång tid) och Opel / Vauxhall.

  Den som vill / vill investera i Saab måste veta
  att varumärket Saab måste sätta tillbaka väl noga försäljningsuppgifter. Allt annat skulle bara vara ett i slutet
  Utöka dödsbrott som vi alla följer genom den här bloggen och genom andra medier.

  Du kan göra det, men då måste du dunk rätt.

 • blank

  håll folk coola! faktum är, utan vm vi skulle inte prata om köpare idag. han kan vara lämplig att representera varumärket på utsidan. Dessutom kräver det en mycket bra revisor och utvecklingsingenjör. båda med samma inflytande som vm!

 • blank

  hie,
  Jag kan inte förstå att några av Victor Mullers har gjort detta till en myt. Victor Muller är inte en visionär. Han är en fara. Kanske sitter han för närvarande i fängelse med sin kompis Valdimir Antonov och arbetar med nya finansieringsalternativ. Han borde "trolla", i ordets egentliga bemärkelse.
  Hälsningar från Koblenz.
  Peter

 • blank

  Det stämmer!

 • blank

  Jag kan inte stå det ytterligare två år med berättaren.
  Kanske försöker han ANA som praktikant.

 • blank

  Herr Muller ska vända tack till den holländska tulpanaffären.

 • blank

  Victor Muller är en visionär, en tillverkare bakom SAAB. Jag är övertygad om att han också är en SAAB-fan någonstans. De saknade pengar som han har försökt kompensera med idéer och aldrig kastat vapnet i spannmålen.
  Jag finner det inga problem om med hjälp av VM igen för 2 eller 3 år, nuvarande modeller med GM-teknik från band.
  Personal på Stallbacka kommer vara tacksam om sakerna går snart.
  Med VM och de turkiska investerarna kunde det lyckas.

  • blank

   Det vore jättebra om GM skulle njuta av att arbeta tillsammans under en längre tid - naturligtvis bara som leverantör (till exempel: motorer och / eller automatväxellådor). På något sätt var de väletablerade och GM skulle också ha inkomster som annars skulle gå förlorade. Knappast någon bilköpare som byter från SAAB till ett annat märke (eller kan behöva byta) skulle köpa en GM-bil.

 • blank

  VM arbetade hårt och gjorde mycket för Saab. Jag är tacksam för vad han har gjort och skulle vilja se honom i Saab i framtiden också.

 • blank

  SAAB-bilar skulle förmodligen inte längre existera om VM inte hade vänt saker i sista minuten - detta är ett faktum!

  De faktiska blockerna har hittills hittats i Detroit - de närmaste veckorna kommer att visa om detta kommer att förbli så.

  Några andra bloggdeltagare och jag hade redan påpekat att om amerikanerna gav efter (vilket inte skulle vara till nackdel för dem) skulle vissa krav vara troliga - SAAB-bilar skulle verkligen inte erbjudas i Kina av en Brightwell-ägare. Huvudmarknaden för GM-produkter har funnits där i flera månader. Om man kunde behålla marknaden i USA är en intressant fråga - men definitivt positivt förhandlingsbart för GM och SAAB.

  DR

 • blank

  Jag är ledsen för folk, men VM är en mardröm för SAAB. Om jag bara funderar på det börjar hela cirkus igen, nej tack! VM är inte diskutabelt och jag går vidare och säger varumärket är äntligen dött. Vilken ställning har SAAB med VM hos leverantörerna?

 • blank

  Muller har åtminstone underhållningsvärde. Det var det då. Bra för SAAB, det är han inte. 🙁

 • blank

  Förhoppningsvis Viktor Muller har rätt! Jag tror på honom riktigt intresse för bilmärket SAAB! Gå Viktor, gå!

Kommentarer är stängda.