Saab Försäljning: Nytt bud på Saab-bilar!

Händelserna i Sverige hämtar fart. Konkursförvaltarna har nyligen bekräftat att försäljningen av Saab i det kompletta paketet fortfarande är en prioritet. Således är rykten om en planerad uppdelning för tillfället av bordet. Administratörerna har också ett nytt erbjudande för Saab.

Det kommer som en fullständig överraskning från en europeisk prospekt som ännu inte har utnämnts. Men det är mer förvånande för pressen och allmänheten i Sverige än för oss. Eftersom budgivaren fortfarande insisterar på anonymitet kommer vi att fortsätta respektera detta. Skådespelarna bör bestämma steget offentligt och när. Bloggen är bara där för att kommentera händelser, inte för att skapa farliga förhandlingar och sensationer. Det har varit för många exempel på detta tidigare.

Ändå är det bara ett bud, vi vet varken detaljer eller budhöjd. Vi vet inte heller om budet är bindande och slutligt. Administratörerna är också täckta, men skickar dolda, positiva signaler.

Uppdateringar följer som alltid.

Text: tom@saabblog.net

27 tankar om “Saab Försäljning: Nytt bud på Saab-bilar!"

 • blank

  Joachim, dela med dig och syn på andra bloggdeltagare när det gäller BMW i sin helhet. När det gäller vinterkvaliteten hos större fordonstyper är det främre hjulet inte alltid en favorit. Jag kör för närvarande en 5er Touring (utan X) och kan inte klaga på brist på vinteregenskaper.

  Fristående, var skulle BMW exempelvis placera en 9-4 (jämfört med X3 och X5)? Å andra sidan, med SAAB, skulle BMW naturligtvis öppna upp köpare grupper som av olika skäl inte väljer en produkt av kärnmärket. Om bara det inte fanns de små siffrorna.

  Tja, vi kommer att se.

  • blank

   Min granne kör samma bil som du - men har lagt ett par stenplattor i lastrummet så att det finns tillräckligt med grepp på vintern ...

   • blank

    Hej Joachim,

    alltid med en till stor del full tank, bra vinterdäck, lite körförmåga, automatisk i manuellt läge och DTC av - med det var jag väl på väg uppför en vintersemester….

 • blank

  Så jag får fortfarande en 9-5 II SC utan komponenter av låg kvalitet från GM. Varför denna låga slut, massmarknad, ingen bild dåligt hanterade stora företag kom med idén att ta över Saab - eh ... .. för att förstöra det - är fortfarande ett stort mysterium. Ser ut som Mc Kinsey orkestrerade M & A-våg, som också körde Volvo i USA: s händer vid den tiden. Det kan fungera i enkla konsulthuvuden på PPT-bilderna. ”I verkligheten” ser det annorlunda ut. Talar om vilka. Varför är alla så trevliga mot Wallenbergs som har tagit Saab i slaktarens händer? Ett hedervärt kapitel i Wallenberg (Investor AB). Kontanter samlades och många Saabs fabriksarbetare förstörde försörjningen. Och rädda nu Saab-museet med porto och alla klappar ...

 • blank

  även om en hel del saker skulle fördubblas och munichen inte är en av mina favoritmärken, gör den perfekt mening. bmw har hela sortimentet från den lilla bilen till statens bil. vid det ädla alternativprogramet gapes ett gap mellan mini och rullarna royce! Kanske har du lärt dig sedan rover, kanske kommer du att bli min favorit varumärke allians?

 • blank

  Jag tycker att det är bra att vi inte har några "Saableaks" här och att Tom är "tight" ...

  Beviljas, BMW skulle vara min personliga drömköpare för Saab, eftersom de nu har erfarenhet av inköp av varumärken: Rover (ganska dåligt), Mini and Rolls Royce.

  Hur ser BMWs start ut? (Utdrag från internet):
  “Känna igen potential, forma tillväxt. Att veta vad du står för ... Denna övertygelse ... uttrycks i ett kompromisslöst fokus på premiumstandarder: endast starka varumärken med en tydlig profil har sin plats här. Så här skapas fordon som efterfrågas över hela världen. Bilar ... som inspirerar fler och fler människor ...

  Med sina tre varumärken BMW, MINI och Rolls-Royce Motor Cars riktar BMW koncernen utvalda premiumsegment på de internationella bilmarknaderna - och därigenom utnyttjar företagets styrkor med en konsistens som är unik i branschen.
  Det strategiska målet är tydligt definierat: BMW Group är den ledande leverantören av premiumprodukter och premiumtjänster för individuell rörlighet. "

  Skulle vara (för mig) "för bra för att vara sant" ...

 • blank

  Om det inte var så spännande här på Toms blogg!

  Vi spekulerar alla, hopp och rädsla, och i slutändan är allt annorlunda, vad?
  Bäst med temperaturerna täcker över näsan och tre veckor i viloläge.

  Det som är skrivet här på bloggen är definitivt annorlunda. Hur som helst.
  Så? BMW köper SAAB! ... som en rubrik i Auto-Motor-Sport ... skulle vara något, eller hur?

  • blank

   För BMW skulle det verkligen vara meningsfullt, se Joachims inlägg!
   Håll dig trogen mot bakhjulsdriven bild, köp framhjulsdrivning och lägg till en speciell bild! Åh man - för bra för att vara sant?

   Och - det strider inte nödvändigtvis vad Tom skrev igår:

   "Det kan också vara att vi upplever en överraskning under de kommande 10-veckorna. Vår anbudsgivare, som av goda skäl insisterar på anonymitet, kan vara vinnaren. Han arbetar mycket professionellt i bakgrunden, som jag förväntade mig. Sekretess har också avtalats med den här partens administratörer, till skillnad från Brightwell Holding. Priset kan vara det bästa av alla möjligheter för Trollhättan och varumärket. För varumärket finns det långsiktiga möjligheter till ojämnhet. Verktygen och testlaboratorierna skulle gärna ta över Volvo. På grund av att någon gång på sommaren eller hösten skulle grävmaskinerna rulla i stallet och det skulle bli mycket byggaktivitet. Nya anläggningar, bara de finaste skulle uppstå. Ett investeringsprogram finns redan, eftersom kraven är höga. Det skulle också finnas tillräckligt med utrymme runt växten. "

 • blank

  Människor slappna av, mysteriet ska luftas snart.

  När jag spekulerar i om VW eller BMW undrar jag hur SAAB skulle passa in i det befintliga konceptet? Speciellt BMW har direkta produkter att motverka ... ..

  • blank

   Kära Studer,

   Enligt branschexperter skulle särskilt BMW behöva växa kraftigt inom en snar framtid för att inte hamna efter - i detta avseende, om BMW-folket hade tur, skulle SAAB-bilar passa mycket bra in i konceptet.

   Den med de omedelbara produkterna är inte riktigt sant:
   Till exempel stora fordon med vinterskyddad framhjulsdrift
   helt frånvarande från BMW (inte alla vill köpa dyra X 3 eller X 5 - men inte nödvändigtvis Audi heller). Det finns också människor som vill köpa bilar som inte finns i varje hörn ....

   I VW-gruppen finns det liknande produkter från olika märken på många nivåer - även detta går som urverk ...

   • blank

    Jag kan bara hålla med Joachim. Jag ser exakt så

    + 1 från mig

    • blank

     Nu måste bara den goda Norbert vara överens!

 • blank

  Är det en europeisk bilproducent eller kan det vara ett investeringsbolag, som Wallenbergkoncernen, som redan har sparat museet? Du vet nog inte allt.

  Det finns inte mycket kvar i Europa för bilföretag längre och faktiskt ingen,
  där Saab skulle stänga ett gap:

  VW har samlat tillräckligt många märken (men också Scania ...!)
  Fiat har Alfa och Lancia,
  BMW är BMW,
  Mercedes är Mercedes,
  Opel är GM,
  Peugeot Citroen är direkta konkurrenter,
  Renault-Nissan faktiskt med Laguna och Latitude.

  Mitt tips: Wallenbergs, trots allt, grundade de också företaget sedan dess.

  • blank

   där BMW självklart redan har arbetat nära Saab när det gäller motor.
   Det skulle naturligtvis vara premiumlösningen och kanske vad som annars alltid ryktas om här och på internet så mystiskt som förhoppningsvis ...?

 • blank

  Verkligen en spännande brottsspiller som drar uppmärksamhet åt Saab under tiden.

  Men jag förstår inte en sak: Om BAICs licenser är absolut nödvändiga för att producera den nuvarande 9.3 efter en ansiktslyftning, hur kan administratörerna fortfarande prata om en Saab-försäljning som helhet?

  Det betyder också på engelska, det är en överdriven idé och vi kan säga adjö till Saab omedelbart eller det är inte så klart som beskrivet i föregående Youngmanartikel. Naturligtvis hoppas den senare 😉

  • blank

   Utsikterna från Europa behöver inte GM-licenser enligt Tom. Så vi går äntligen GM och SAAB får en ansedd ägare. Låter bra

 • blank

  Tja, det är något som händer. SAAB kommer förhoppningsvis att vara europeiskt!

  • blank

   Ja, det är där (från Europa) Saab kommer ifrån

 • blank

  Kära Tom

  Under en lång tid är jag också en vanlig läsare av din blogg och har upplevt uppgångar och nedgångar av de senaste händelserna.
  Ju längre desto mer blir det klart att informationen på din blogg är den mest pålitliga och minst spekulativa när det gäller Saabs situation. Jag vill tacka dig för din insats och din tid, som du ägnar dig åt den här stora bloggen. Jag är väl medveten om hur mycket ansträngning en sådan blogg betyder!
  Jag är själv en entusiastisk Saab-förare och har just lärt mig att uppskatta tillförlitligheten hos mina två prover med temperaturer ner till -20 ° C.
  När det gäller den nuvarande situationen är jag naturligtvis mycket upphetsad över den nya budgivaren - och framför allt över motsvarande identitet för det mystiska företaget! Från dina kommentarer har jag länge läst att detta kan vara din föredragna lösning.
  Med uttalandet att en smashing av Saab i de enskilda delarna ännu inte är en föredragen lösning, tycks budgivning nu slutligen vara öppen för alla riktigt intresserade parter.

  Jag ser fram emot dina uppdateringar och hälsar från den bittert kalla Schweiz

Kommentarer är stängda.