Detaljer och bakgrund till Youngman-erbjudandet

Om vi ​​har lärt oss en under de senaste månaderna är det. Vi bör vara ganska nöjda med pressrapporter och reservationer. Eftersom dålig press är bra för cirkulation och trafik. Under natten gick meddelandet kring att Youngman-erbjudandet hade blivit avvisat. En påstående som för närvarande är obekräftad.

Youngman har för några dagar sedan gjort ett erbjudande som tyvärr inte uppfyllde förhoppningen om entusiasm hos konkursförvaltaren. Beroende på källan finns det ett köppris mellan 250 och 350 miljoner €. Vilket är betydligt mindre än förväntat. Eftersom det var summan av 550 miljoner € i rummet, en slogan som Youngman själv har publicerat. Budbeloppet är obekräftat, vilket därför är föremål för övervägande.

För att komma till saken. Om denna summa bekräftas är det inte tillräckligt. Konkursförvaltarna vill uppnå maximalt belopp, vid behov vid detaljhandel. Eftersom köpare för driftdelar finns det några.

BAIC är intresserad av Saab e-Power-konceptet. Tillsammans med partner Panasonic vill de producera elbilar i Trollhättan. Inga Saabs, allt det. Det finns grannen från Göteborg. Han vill ta över utvecklingsanläggningarna i Trollhättan. Det finns ägaren till Göteborgsföretaget. Han vill köpa Saab reservdelar divisionen. Listan kan fortsättas.

Youngman lovar med sitt koncept 1.000 jobb för omstart i Trollhättan. Om vi ​​börjar från 3.500-anställda är det väldigt lite. Jag skulle säga att för lite är oroat för försäljningen, men för det andra med jobb i regionen också. Frågan skulle vara med vilka kvantiteter Youngman förväntar sig sitt koncept. Det finns för närvarande inget svar på det.

Tillbaka till Youngman-erbjudandet och kontraktspoker. En annan osäkerhet ligger i Detroit. Även om Youngman har betonat att han inte kan producera GM, verkar det inte vara säkert, enligt en vän från Sverige. Erbjudandet bör innehålla komponenter som behöver amerikans välsignelse. Konkursförvaltarna har med rätta ställt kraven för köparna ganska höga. Osäkerheter och en katastrof som Spyker borde inte existera för Saab i framtiden. Man har ambitionen att skicka bilproducenter till den säkraste möjliga framtiden. Öppna flankar och oklara licensrättigheter är inte acceptabla. En bra attityd som talar för stewards rena arbete.

Kineserna har lagt ett första erbjudande. Samtal med administratörerna pågår. Ett erbjudande måste förbättras om och om igen. Eftersom Mahindra & Mahindra nu närmar sig inlämnande av erbjudanden. Begreppet indianer måste vara bättre än Youngmans, inköpspriset måste vara högre.

Det är därför investerare från Kina håller sina pulver torra. Även om vi vill ha en snabb slut och en snabb framgång. Det är inte över, det har just börjat.

Låt oss vara lugna och vänta.

Jag börjar nu min Turbo X. Att köra Saab är kul. Det är det som betyder ...

Text: tom@saabblog.net

8 tankar om “Detaljer och bakgrund till Youngman-erbjudandet"

 • Våra misstankar om de tre administratörerna ökar per timme - vi misstänker att dessa människor gör olika saker än de tidigare meddelat.

  Ökar deras intäkter från okända källor?

  Förhoppningsvis har vi fel här och allt är fortfarande i viss utsträckning - men SAAB-insiders i Trollhättan liksom andra investerare, var försiktig nu vad den här trioen spelar !!!

  • blank

   Håll dig cool. Meddelandena är oklara och riktade disinformation är utspridda. Kampen har just börjat, om några dagar vet vi mer! 😉

 • blank

  Något annat om inköpspriset eller skillnaden. Kan det vara så att Youngman SAAB vill köpa cirka 300 miljoner euro nu och planerar ytterligare 200 ... 250 miljoner euro i investeringar de närmaste åren? Jag menar, jag läste något sådant här för veckor eller månader sedan. 300 miljoner är också det värde som SAAB har att erbjuda just nu har bedömts. Youngman kommer förmodligen att ha tillräckligt med affärsförmåga för att inte lägga ner dubbelt så mycket som nuvärdet som ett inköpspris - men som en investering under de kommande åren, varför inte.

  Hur som helst tror jag att nu är det dags för de andra att sänka byxorna - eller ta av sig sin magiska hatt (basker?).

  • blank

   De kända investeringarna uppgår till 3 miljarder € under de kommande 4-1-åren inklusive inköpspriset. Det är det som Youngman bekräftat upprepade gånger, och det är fortfarande sant.

 • blank

  eftersom vi är nyfikna på anbud från den mystiska västeuropeiska biltillverkaren vill förmodligen i Trollhättan skulle innebära andra egenägda bilar och Saab bauen.Was det skulle ett tag liv var tills de nya Saabar klar, men GM kan ha sina licenser fastnat någon annanstans. Och fabriken i Trollhättan kan bygga ett annat varumärke så länge. Det skulle innebära att det skulle behöva några fler än 1000. Skulle vara bäst för folket, staden och den svenska regeringen

 • blank

  ... vad som kunde tala emot dem, trots all entusiasm för Youngman, är kravet för de kinesiska myndigheterna att godkänna köpet av Saab. Som konkursförvaltare skulle jag vara mycket försiktig här med vad Youngman säger eller presenterar ...

  Jag håller med dig, kära Tom, 100% att ingen av de inblandade, och vi Saab-anhängare ännu mindre, skulle vilja uppleva nästa katastrof efter 1-2 år på grund av en "fullfinansierad affärsplan" ...

 • blank

  Men försäljningen av enskilda delar skulle också innebära att inga SAAB-bilar
  skulle produceras. Därför uppstår frågan om konkursförvaltaren endast är möjlig
  Om du vill spara mycket pengar eller om du tror att Saab har ingen väg framåt
  att leva…..

  • blank

   Det finns säkert människor som ser en framtid för SAAB och vill genomföra den.

   I detta avseende känner du dig dock lite obekväm om bara konkursförvaltarens åsikt räknas - Mahindra & Mahindra skulle ha en mycket bättre position i den så kallade budrace om de exakta framtidsplanerna offentliggjordes därifrån med erbjudandet (med, naturligtvis, mycket bättre Specifikationer än med Youngman-Lotus).

   På Youngman-Lotus verkar det vara mycket att komma ikapp här - förbättringar är därför mycket önskvärda!

Kommentarer är stängda.