Brightwell Holding i förhandlingar med GM

Zamier Ahmed, som redan saknas av vissa läsare, svarar tillbaka. Rykten brukar laga mat i Sverige, och turkiska investerare bidrar också till det idag. Observationen av Saabs förmögenhet är nästan färdig för Brightwell och en är nu nära att skicka in ett erbjudande.

Brightwell drömmer fortfarande om drömmen om GM-licenser, de vill fortsätta att producera Saab 9-5 och Saab 9-4x. Förhandlingarna med amerikanerna går bra och är naturligtvis strikt konfidentiella. Ändå är Zamier Ahmed fortfarande säker på att vinna budet i Detroit. Vad en känsla skulle vara och Brightwells talesman lutar nu långt ut genom fönstret. Det faktum att GM inte beviljar licenser till kinesiska är en sak för honom, en annan är licensiering av turkiska vänner. Well.

Under alla omständigheter finns det ett tydligt uttalande för Saab, för fullständig övertagande och för tidigt påbörjad produktion i Trollhättan. Mellan linjerna var det en indikation på att Brightwell beräknar fler jobb i Trollhättan än Youngman gör. Kineserna hade bara talat om 1000-jobb i startfasen. Stöd från den svenska regeringen kan ses, även när det gäller de sparade arbetena.

För Brightwell Youngman är inget hot, så visningen av Zamier Ahmed. Vilken av de två utsikterna skulle vara den bättre lösningen för Saab, det är frågan. Jag föredrar en tredje part.

Tja, låt oss vänta och se vad som händer. I Sverige cirkulerar ibland den vildaste spekulationen. Youngman sägs ha kunnat beordra en del av Saab, så den ena berättelsen. Den andra säger att smörjningen av Saab skulle vara en klar affär.

Ingen av dessa rykten är för närvarande bekräftad, det är bara gissningar. Mycket av det vi hör är medvetet spridda information och disinformation. Jag skriver detta eftersom några andra informationskällor inte ser nyheterna som differentierade. Vi borde vara kalla, inte tro konspirationsteoretikerna. Direktlinjen till sverige står fortfarande. Om det finns ljuduppdateringar om situationen är vi väldigt nära.

Text: tom@saabblog.net

13 tankar om “Brightwell Holding i förhandlingar med GM"

 • blank

  Hej!
  Med GM-massproduktionsteknik kan du göra vänner. Inte med det
  destruktiva, förvaltning från Detroit. En massa självaktörer, ytliga
  och inte att imponera med sina egna felaktiga beslut. Dessutom har den svenska regeringen,
  som inte exakt anses squeamish. Vad tycker Brightwell vara för ett holdingbolag?
  ta med sig sådana partners ombord? Jag är ledsen, men det ser inte ens ut som hopp
  out! Ingen makt för General Ma ++ a !!
  mvh Matti

 • blank

  Jag ser (tyvärr) så.
  Jag tycker också att Brightwells uttalanden är konstiga (stöd från den svenska regeringen och licensförhandlingar med GM). Båda kommer troligen bara att hända om påskharen och jultomten kommer på samma gång. Jag är glad att bli instruerad annars här.
  95 SC skulle ha gjort bra framför vårt hus. Men snarare ett slut (med GM) med skräck, som en terror utan slut.

 • blank

  God dag från Koblenz,
  Så mycket som jag önskar Klaus 9-5 II också sin 9-5 SC, kommer förbindelsen med GM att förbli en dödlig kram. Du borde göra det utan dem.
  Hälsningar från Koblenz.
  Peter

 • blank

  Måste du förstå Brightwells informationspolicy? En NDA är överens med insolvensförvaltarna och sedan välinformerade informationsflöden till allmänheten om påstådda förhandlingar med GM. Dessutom var GM: s uttalanden faktiskt mycket tydliga (avseende licensiering) och i efterhand var användningen av GM-licenser inte exakt billig.

 • blank

  Stor är en blogg som din, Tom!
  Utan detta hysteriska dyker upp på varje bisarr rykt, som våra vänner gör av Schwedenblogg. Att vänta lite och sedan ta en mer differentierad titt på situationen är vad som gör en bra bloggare!

  Nu hoppas vi alla att det slutar bra med vårt älskade varumärke. Och förhoppningsvis kommer min 9-5 II inte att vara en ensam på gatorna. Speciellt idag, med nästan kontinuerlig snöväg även på motorvägen är körning med XWD6 mycket roligt! Och bäst av allt är min 9-5er ännu mer praktisk och smidig på snö med 5 Meter än min fru 9-3 XWD.
  Ser fram emot imorgon när det gäller -15 grader och stor snö i bergen!

 • blank

  Från mig igen ett stort tack till Tom.

  Det är underbart hur Tom alltid lägger till nyheter på den här bloggen, och jag tror även att Tom gör ett stort bidrag till att hålla Saab levande, trots att vätskebältenna för närvarande är nere i Trollhättan.
  Jag köpte min första Saab i oktober förra året, en 9-3 sportsedan och förbättrade prestanda med Hirsch-prestanda, en underbar bil som jag inte skulle vilja göra utan!
  Tidigare hade jag en Volvo S40 5-cylinder, bilen var fantastisk och jag hade ingen i 3 år, men aldrig en defekt eller uppdelning, kvaliteten var fantastisk!
  Varför skriver jag detta?
  Enkelt: Jag har aldrig sett en så stark fanbase som Saab.
  Märket är väldigt kärt för mig, också den särdrag att köra en Saab.
  Mycket ofta får jag till exempel vid en bensinstation sagt: Du har bara en fin bil :-))
  3x från BMW drivrutin :-))
  Saab kan ha en bra framtid framför oss genom att äntligen marknadsföra namnet Saab och bygga fler produkter, som Tom skrev här igår, för unga och gamla.
  Men utan att varumärket Saab blir en extra produkt, som Seat eller Skoda.
  Hälsningar från Luxemburg
  David

 • blank

  Jag har redan beslutat flera gånger att inte läsa några aktuella nyheter de närmaste 2 till 3 veckorna och bara vänta på överraskningen från norr ...
  Men missbruk av (positiva) händelser är starkare.
  Jämfört med denna riktiga Sverige-thriller (verfilmungsreif!) Med dessa huvudaktörer och inte igenkännliga änden är Wallander-thriller en tråkig Gähn-sändning.
  Förhoppningsvis kommer det bra, förhoppningsvis en lycklig avslutning, med löpande transportörer i Trollhättan och så många jobb som möjligt att vinna hos SAAB och försörjningsindustrin.
  I-Tüpfchelchen skulle givetvis vara licensiering av GM, så jag får äntligen min 9-5 SC.

  • blank

   Förhoppningsvis kommer Zamier Ahmed inte bara att stoppas av GM.

   Om så är fallet (jag är rädd för det) borde 9-5 Combi inte fungera för tillfället. Vi förväntar oss också erbjudandet från Mahindra & Mahindra - många observatörer förväntar sig att detta erbjudande blir ett genombrott (det är troligtvis budgivaren med de djupaste fickorna)!

   Framför allt är det viktigt att alla observatörer ägnar särskild uppmärksamhet åt trion av administratörer - i det legendariska Borgward-fallet hindrade insolvensadministratören mer eller mindre fortsatt existens ...

 • blank

  Jag håller helt med rösten i red99. Det är också anledningen till att jag får min information nästan uteslutande från den här bloggen. Tom, jag önskar dig en trevlig helg och håll fanbasen uppdaterad.

  Tack!

  • blank

   Du kan bara hålla med det. Konspirationsteorier ger inget och åsikten av några andra bloggar är skamligt för SAAB. Vi bör komma ihåg att investerare också studerar och analyserar nätet noggrant. Vårt beteende borde vara detsamma.

 • blank

  Det är anmärkningsvärt hur denna blogg, även i tider med stor osäkerhet och mediekänsla, fortsätter att bevara en seriös syn på vad som händer i Sverige (eller någon annanstans i världen).

  Tom, också en stor tack!

  • blank

   Jag håller med det.

Kommentarer är stängda.