Saab auktion på internet

Det är dags. De första Saabs från det stora svenska kontingenten kommer att auktioneras från internet. Chansen för dem som vill köpa ett nästan nytt Sverige av kultmärket från Trollhättan. De första 25-bilarna är redo för auktion, bud kan nu skickas in.

Köpet är endast möjligt via bilhandlaren. Om du inte har egen bilhandlare, kommer några av er att vara bland oss. Du ska gå till den vänliga Saab-återförsäljaren, som då kan bjuda på Traumsaab på uppdrag av dig. Jag tror att återförsäljarna kommer att vara kooperativa, priserna attraktiva.

Körningen av de erbjudna Saabs är minimal, fordonen är nya, vissa erbjudanden är mycket intressanta. Till exempel en vacker 9-5 Aero XWD. Så om du letar efter en Saab 9-3 eller en 9-5, har nu sin chans. Auktionen slutar på 07. Februari. Fordonen kan plockas 7 dagar efter auktionsänden i Hamburg.

Som det säger säger. Dröm inte det. Gör det

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab auktion på internet"

 • Jag tycker att det är allvarligt,

  "Alla älskar Saab, men ingen gillar att köpa". Problemet är verkligen lite mer komplicerat. Å ena sidan har det inte gjorts någon reklam i Tyskland de senaste åren för att göra nya modeller kända på marknaden. Å andra sidan kör du en Saab under mycket lång tid utan problem, så frågan om att köpa en ny uppstår inte. För det tredje, trots mycket sympati, kan inte alla sätta en andra bil framför dörren och ja, även om Saab kanske är billigt jämfört med vissa konkurrenter, måste du betala ut mycket pengar för att ha råd med en ny bil. Men marknaden i Saab, till exempel i Dtl. vad det handlar om är ”död” när det gäller privata godkännanden. Eftersom mer än 50% av de nya bilarna i detta segment är företagsbilar i sitt första liv.

  Kanske om en dag kommer det att bli en liten Saab igen (BMW 1er eller Audi A1 av minimilistarna), så kan det se bättre ut.

 • Jag säger det

  Vad som ska auktioneras ut nu är i mina ögon bara riktiga gräddkakor i begränsad utsträckning - åtminstone med 9-3-2 skulle jag hitta det över hela linjen:

  # Modeller före griffin; så utan isbitens ögon
  # bara några flygplan - och de utan ett tx-paket
  # max 200 ps, så ingen 2,0 TS motorer
  # nästan alla utan navi
  # nästan alla utan ordentligt ljud (bose)
  # färger är en smakfråga, liksom fälgarna eller färgkombinationen av sitsöverdrag ...

  och när jag tittar på data från 9-5-2-er, tycker jag att den bara är medelmåttig när det gäller dess egenskaper när det gäller motor, transmission och valfri utrustning och färg. ...

  synd, men det är bara den första 25 att gå undan; Rätt bunchers stanna för den stora finalen.

  Och det gäller: med en sådan fet fet 9-5-2-er med alla pipapo (utan det dumma re-seat management-systemet) och det i lite trevligt, skulle jag kanske delta, eventuellt också med en 9-3-2 sc - 2,0 TS aero med tx2-paket, xwd, omvandlare, navi, bose, ... då skulle jag till och med ge upp min gamla brottare om det behövs. schaunwerma

 • Hej, som jag inte riktigt förstår: Alla vill ha Saab, men när en möjlighet rapporteras att förvärva nästan ny Saab, en stor tystnad i forumet. Tvätta mig, men vät inte mig? Kanske den enkla förklaringen till det (olyckligtvis) permanenta problemet: Alla älskar Saab, men ingen gillar att köpa.

  Med vänliga hälsningar, E

  • Är det möjligt att redan alla (åtminstone) har en 😉

Kommentarer är stängda.