Nyheter från Saab 9-4x - Museum - Saab USA - Saab årsbil

Saabs företagsmarknadsmarknad kommer nu att få ytterligare en ökning till unga Saabs. I Sverige nu 1.400 helt nya Saab-modeller, som var på väg som företagsbilar i Saab Automobile AB, till försäljning. Eftersom efterfrågan på Saabs med låg körsträcka och en hanterbar historia är hög, har fansen nu en chans att komma till den personliga drömmen om de närmaste veckorna.

Tack vare EU är det enkelt att importera från Sverige. Kanske kommer vänliga Saab -återförsäljare att ta hand om behandlingen och ta hand om den tekniska bakgrunden. Eftersom några av de sällsynta 9-3 Griffin-modellerna också är på väg i Sverige är frågan särskilt lockande. För 9-3 Griffin med strålkastare i "Ice Blue Design" ser bara cool ut. Om du leker med idén kan du ta chansen nu!

Med vårt museum går saker långsamt. Även om beståndet av historiska Saabs för Trollhättan och regionen är säkrat, bekräftades formaliteterna igår. Men det finns fortfarande inget datum för återupptagning. Ett beslut kunde fattas i slutet av februari, det skulle vara trevligt att hitta öppna dörrar på våren.

Nyfiken saker händer runt Saab USA. Det nordamerikanska dotterbolaget inlämnades för kapitel 11 borgenärsskydd. Inte av Saab själv nej, några Saab-återförsäljare som är organiserade i en slags återförsäljares rådgivande styrelse har slagit samman och gjort ansökan. De hoppas att den svenska bilmakten räddas av en investerare. För att göra detta vill de spara de amerikanska Saabstrukturerna från att bli krossade och därmed säkra sin egen framtid.

Jag tror att amerikanerna är på rätt väg. Igår hade jag ett långt telefonsamtal med en bra vän, som jag nu bara ringer till Radio Stockholm. Han läser och han förlåter mig säkert. 😉. Det han kunde säga var bra och realistiskt. Det finns mycket backroundarbete i Sverige, vilket är helt osynligt, men utgör grunden för Saabs framtid. Från detta perspektiv rekommenderas Saab-återförsäljare att skydda befintliga strukturer från att krossas.

Och för att vi pratar om USA, låt oss komma tillbaka till Saab 9-4x. Vårt övervägande var om GM vill föra Saab under en annan etikett på marknaden. Saab 9-4x, med GG-skylt på vägen i Tyskland, var en indikation på detta. 9-4x firar inte en comeback som Opel eller Chevrolet, om man kan tro uttalandet från GM-talesmannen James Cain. Slutet av produktionen i Mexiko verkar definitivt, fabriken är redan förberedd i enlighet med detta, så informationen till Autonews.

Bra sak, eftersom Saab 9-4x som Opel Frontera 2.0 skulle ha blivit outhärdlig för Saab-fans. Dåligt för GM. Eftersom du begraver en av de bästa bilarna någonsin på GM-bälten. Men när förstod GM någonsin.

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om “Nyheter från Saab 9-4x - Museum - Saab USA - Saab årsbil"

 • Hi Tom!
  Bra anmärkning med ANA Trollhättan! Fantastiska erbjudanden, attraktiva priser och förhandlingar är verkligen värt ... men min 9-3 har ännu inte skrivits av ...
  HJ

 • blank

  Var kan du köpa de 1400 skatterna? Om mobile.se? Eller: Var kan jag få en aptit på Internet ... ;-)

  • blank

   Till exempel på ANA i Trollhättan.

 • blank

  Hej där!

  Just nu hör du inget från Zamir Ahmed (Brightwell) ... Har han varit mållös efter att ha besökt GM i Detroit?

  Med en GM / Brightwell-konstellation, enligt Zamir Ahmed, fanns det fortfarande hopp om licenser och därmed för produktion av 9-4 X….

  Vad säger Radio Stockholm om det?

  Men jag tror att de flesta av oss föredrar att se en indian eller kines som en ny ägare ändå - möjligen den ena eller den andra europeiska biltillverkaren, om SAAB -bilar också skulle kunna utvecklas någorlunda fritt i den senare konstellationen. Det finns dock farhågor (som bekant finns det ganska olika "mödrar").

  Hälsningar från Hansans stad Hamburg

  • blank

   re: För tillfället kan du inte höra någonting från Zamir Ahmed (Brightwell)
   de har skrivit avtal om förtroende (tystnad) med administratörerna = ingen information

 • blank

  Synd om 9-4x. En riktigt bra bil! 🙁
  (och jag säger det som en tidigare kategorisk "SUV -hatare")

  Hur kan du sakna en sådan diamant (det är bara oss som leverantör)?
  Förhoppningsvis / (skulle en ny Saab snart utveckla en värdig "efterträdare".

Kommentarer är stängda.