Brightwell erbjudande de närmaste dagarna - Saab EIB-kredit

Zamier Ahmed vände sig till pressen igen idag. Vad han hade att säga låter intressant! Brightwell Holding kommer att göra ett erbjudande under de kommande dagarna, kanske under nästa vecka. Han är på schemat för insolvens trio som väntar erbjudanden från investerare under de närmaste 14 dagarna.

Det intressanta med intervjun från Zamier Ahmed Dagens Industri är följande uttalanden:

"Vi är i samtal med GM och vi pratar med en"seniora personer i topp pa GM"Sade han. Han betyder någon i toppen som har något att säga. Eftersom Zamier Ahmed är övertygad om att erhålla frisättning av GM-licenser, bara för att börja inom några veckors produktion. Eftersom jag anser Zamier Ahmed välrenommerade är detta uttalande väldigt intressant. Men ... det blir bättre!

Jag vill inte prata om en Plan B, det ger tillbaka negativa minnen. Men Zamier Ahmed har en "för att även utan GM kan du bygga bilar". Brightwell Holding har enligt hans ord på en självutvecklad plattform. Han säger att utesluta missförstånd och översättningsfel "egenutvecklad plattform". Så proprietär, ägd av Brightwell, inte Saab PheniX-plattformen.

Det gör det intressant och spekulativt. Att Brightwell är inblandad i en tillverkare av elektriska fordon, vet vi. Det Brightwell har att göra med det turkiska Fiat-arbetet är också känt. Rykten om att delar av anläggningarna i Trollhättan skulle demonteras, enligt de italienska medierna, och att nya produktionslinjer sägs vara i Turkiet, är obekräftad. Brightwells dotterbolag har däremot arbetat för andra biltillverkare tidigare.

Frågan för fredag: Är det kanske Fiat i Brightwell-båten? Det är en fråga, inte mer, inte mindre. Vår namnlösa investerare, som jag skriver från tid till annan och hans delegation hade flera gånger i Trollhättan, är inte från Italien i alla fall.

Ghostly Peace regerar med Youngman. Inget hörs från våra vänner från medelriket. Varför? Ringer du tillbaka eller väntar tills andra budgivare kommer gömmer sig?

Ja, och svenska skattebetalare måste nu lägga pengar på bordet. Men bara för tillfället. Riksgäldsstyrelsen har ersatt Saab EIB Kredit med 2.2 miljarder kronor. Som säkerhet har den svenska staten Saab Parts AB och Saab Tools AB. Deras värde bör vara betydligt högre.

Utbytet av lånet är ett verkligt steg. För tillfället är den luxemburgska banken äntligen borta, svenskarna kan besluta snabbare om Saab-försäljningen. Trots allt föredrar riksstyrschefen en fullständig försäljning av Saab och beslutar om det är tveksamt för Sverige och för svenska jobb, hoppas jag.

Åh ja, Zamier Ahmed återvänder till planet i helgen. Destination: Detroit, Michigan. 🙂

Vad gör bakom kulisserna, i nästa artikel ...

22 tankar om "Brightwell erbjudande de närmaste dagarna - Saab EIB-kredit"

 • Det skulle vara helt användbart från en VW-synvinkel, du äger redan Scania, logotypen med Griffin är redan i sin besittning, så att säga. Du behöver också nya verk ...

 • Ja, men då har vi fler utsikter än fyra? Magna, Youngman, Mahindra, Brigtwell och den okända fjärde? Eller är Magna redan ute att det bara finns fyra?

  PSA har enorma problem, se FTD-rapporter, PSA har helt enkelt inget övertagstilbud och ingen marknadsnärvaro i USA och Asien. Det spekuleras om en allians PSA och Fiat, vad händer om Saab bara tar med sig som galley-värdig övreklassbil?

  Allvarligt, GM-motorer är från alliansen med Fiat, så kör i sanning Fiat-motorer i Saab runt, åtminstone diesel ... Lägg till 80ern fanns också den berömda samarbete med Croma, ämne, 164 och 9000 ...

 • Det viktigaste är SAABs överlevnad, det är faktum. Jag föredrar personligen en lösning utan GM, eftersom detroiters beteende inte är fisk och inte kött. När allt kommer omkring har SAAB också ett fåtal tusen enskilda öde, av vilka ingen av dem (åtminstone minst) inte pratar. Och de som känner till landet och folket i Sverige vet att "familjen" har en högre prioritet i det här vackra landet i norr än här i Tyskland.
  GM - låt oss sammanfatta:
  För några dagar sedan var de alla samma, om licenser inte förhandlas fram - utan! För några veckor sedan skrev de att GM slutar kontrakt och följer då inte! VM, han kanske har haft bra och dåliga sidor, slutligen misslyckades också på Detroit.
  VW - det skulle säkert vara ett intressant spel. På den här punkten håller jag med Klaus 9-5 II, som bygger många och vackra bilar, men en produkt för individualister har inte. Jag tror att det skulle vara ett bra komplement och synergieffekterna skulle vara där också. BMW - ja, de vill också växa och har redan kontrakt med VM. Kanske vill bayersna köpa några marknadsandelar i norr? Hur som helst, det bayerska varumärket i norr är populärt och svenskarna var verkligen ett tag här i Bayern. Så också en fin "historia"!

 • Hej!
  Jag tror att jag skrev det för några veckor sedan ...
  Är det otänkbart att den stora okända är Luxemburgs investerare och ägare till Renault Lotus F1-laget, Gérard Lopez ???
  Han gillar att stanna i bakgrunden och var mycket intresserad av SAAB redan före 2, sedan tillsammans med Bernie Ecclestone ....
  Varför ska han inte vara där längre ????

  Med vänliga hälsningar från Luxemburg 😉
  Wolli

 • Tekniskt tror jag att GM inte var den värsta matchen Saab blev involverad i. Men faktum är att Saab skadade sin bild (dock stor) och besviken många kunder. Jag tror att målet måste vara att rikta företaget självständigt och på eget ansvar. Med högsta koncentration på kvalitet och krav köparna förväntar / ehem. Köparna skulle ha förväntat sig. Du måste öka prestanda nu och släpp inte vidare. För att du vid något tillfälle måste fråga dig själv, vad är Saab alls Saab? Eller, vad är det fortfarande svenska om Saab?

 • Hej Klaus 9-5 II

  Vad tycker du om Red Bull-Didi Mateschitz som budgivare?

 • Till bjudaren i bilindustrin tänker jag på PSA eller eventl. även hos VW.
  Kanske är det okända också från en helt annan branschriktning.

  LG - Klaus

 • @ Philmos
  Ja, jag börjar från Volkswagen-gruppen. Denna hemlighet passar Wolfsburgs strateger och machinations.
  För att komma till toppen av världen finns det fortfarande inget globalt företag med ett fungerande försäljningsnät som SAAB.
  Dessutom har VW en bil för alla, men också för individualisterna?
  Ännu inte ....

 • Magna är redan offentligt, så det kan inte vara den okända budgivaren. FIAT kan de också samarbeta med Brightwell. Kanske tycker vi alla i fel riktning?

 • Jag tror att den fjärde bjudaren är Magna. Motsatta åsikter?

 • Godta 100 procent av din åsikt. Eftersom GM en gång har tagit Saab i galgen.
  Vem vet vad den möjliga framtiden med GM-engagemang fortfarande ger någonting negativt
  kunde.

  Låt oss önska det bästa för Saab och hoppas på en slutsats utan GM med sitt dödliga inflytande.

  LG - Klaus

 • Den sista halvan av din kommentar (vi skulle välkomna någon lösning som håller framtiden för SAAB redo) är tydlig - vad kommer nästa men inte!

  GM har visat sig vara en olämplig partner och du borde verkligen lämna den här gruppen. De kan göra tillräckligt dumma saker med Opel.

  Jag tror att de flesta Saab-ägare ser det så, och förnyade partnerskapssatser är bara bortkastad tid på GM!

  DR

 • Har vi ett lyxproblem här?

  Veckor sedan hade vi alla sorg, chanserna att överleva för SAAB som helhet var realistiskt noll.

  Idag har vi åtminstone 2 seriösa budgivare (Youngman och Brightwell) som vill ha SAAB i sin helhet som en bilproducent baserad och tillverkad i Trollhättan. För att inte tala om Mahindra & Mahindra och den stora fjärde okända.

  Dessa utsikter kan inte förväntas om du tänker tillbaka 4 veckor. Vi borde välkomna någon lösning som ger en framtid för SAAB - vare sig med GM eller utan GM verkligen är sekundär.

 • Nackdelarna är tydliga, GM skulle vara tillbaka. Å andra sidan, men bara om de två nya modellerna, från nästa generation med Saab 9-3 på en ny plattform men återigen GM-fri.
  Jag tror att arbetet utförs på ett kontrakt för Brightwell omgående efterträdare, så att överbrygga bara om tiden med ett brett utbud av modeller.
  Bilarna är egentligen inte dåliga, som sagt många gånger (och även i artikeln tidigare).

 • Den kinesiska firade "vårfest" eller till och med "kinesiskt nyår" och det är
  mer konsekvent firade som jul med oss, kanske hörde man så lite om det
  Kina? +

 • Det blir spännande! Enligt Ttela kommer Youngman, inklusive företagets grundare, att komma till Sverige på måndag och kommer att göra ett bud på "nödvändig" höjd.

 • Personligen kan jag inte säga något positivt om denna nyhet. GM skulle få sin fot i dörren igen och enorm ekonomisk inverkan på Saab. Detroits proposition skulle ha blivit förverkligat och det skulle vara möjligt att återigen kompensera förluster som lidit av konkursen. Och proprietär plattform ??? Ska det vara ett skämt? Vi behöver ju inte längre några svenska ingenjörer, så låt oss gå till Göteborg. Tyvärr, men jag kan göra vänner med de kinesiska avsikterna.
  Men jag har fortfarande hoppet på att vår "namnlösa" investerare hoppar med ett slag från den sjunkande 😉

 • För att vara ärlig har jag varit de senaste månaderna

  skäms över att mitt land är hem för en sådan "cutthroat" bank

 • Det är korrekt, EIB är en institution i Europeiska unionen. Och i Saab-samhället är luxemburgarna alltid välkomna. För EIB är Luxemburg egentligen inget. 😉

 • Hi Tom
  En liten anteckning: EIB är inte en luxemburgsk bank, den har bara sitt säte här ...
  Inte för att hela Saab-samhället också önskar oss luxemburgare i helvete ... 🙂

 • Jag tror att Brightwell inte borde göra mer. Kära oberoende och utan GM!

 • Jag antar att vid licensering av Brightwell är en "råtttav" av utgåvor av GM bifogad - Exempel: försäljning av fordon endast i Europa (liknande Opel).

  Då uppstår naturligtvis frågan huruvida det inte skulle vara mer fördelaktigt i framtiden att komma undan GM direkt - kanske bör Brightwell börja med Plan B med en gång ......

Kommentarer är stängda.