GM säger nej! Enligt princip och till alla ...

Den svenska delegationen är nu tillbaka från Kina och vad vänner säger låter bra. Youngman har väldigt imponerande intresse för Saab och kommer att göra ett bestämt bud. För närvarande i Sverige är Youngman favorit som en möjlig, ny Saab-ägare. Osäkerheten råder fortfarande över det slutliga erbjudandebeloppet. De nämnda 5-miljardkronorna är, som jag skrev igår, under reserven att se. Eftersom Youngman fortfarande inte har all information som behövs av konkursförvaltarna.

Absolut klarhet gäller nu över General Motors. Slutligen, även om det inte är som vi önskar. Jonas Fröberg, Saabs fan och insider på Svenska Dagbladet, pratade med GM-presssekreterare James Cain igår. Definitivt kommer Detroit inte längre att bevilja licenser för Saab 9-4x eller Saab 9-5. Så några drömmar är nu äntligen begravda. GM bryr sig inte vem köparen är. Vare sig från Kina Turkiet eller Centraleuropa. GM gillar inte dem alla.

Varför? Jonas Fröberg finner tre möjliga förklaringar. För det första kan GM, ett statligt bolag, vara under politiskt tryck. Å andra sidan kan man försöka rädda det svindlande Opelskeppet. Eftersom, säger Fröberg, vill Opel bli en premie för att generera mer intäkter. Saab skulle vara en riktig konkurrens där.

Förmodligen kommer Sydpolen att avfrostas snabbare än Opel Premium, så min åsikt. Den tredje möjligheten ser Fröberg i uttalandet att GM helt enkelt är trött på att förhandla vidare om Saab-ämnet.

Sanningen kommer att vara en blandning av alla tre gissningar. Scenariot kring Saab 9-3 är fortfarande oklart. 9-3 är belastad endast lite GM och Youngman vill bygga 9-3 Griffin utan GM-komponenter. Det här beslutet är förmodligen det enda sättet att se en annan bilproduktion i Trollhättan.

Hur Brightwell svarar på det tydliga meddelandet från USA är ännu inte känt. Amerikanerna ser, det här är också den nuvarande politiken mot Kina, ekonomin tydligen och igen som en form av krigföring. Saab betalar en del av räkningen, som också har fördelen att vi äntligen kan lägga den irriterande GM-frågan på filen. Nå, nu för gott. Hejdå gm

Det är och är fortfarande spännande. I morgon kommer det att finnas en presskonferens från insolvensförvaltarna. Förmodligen öppnar den officiella budgivaren. Det är antagandet av Jonas Fröberg och min också.

Och som Fröberg skrev idag i Svenska Dagbladet. Det är meddelandet vi vill höra. Så att det äntligen fortsätter och frågan tar upp fart. Vi stannar stilla.

Text: tom@saabblog.net

35 tankar om "GM säger nej! Enligt princip och till alla ..."

 • Hej Saab vänner.
  Tack vare tx föraren Saabansbraten och Saab 9-5 vi II.Lassen oss från sollchen vill Saab kör vår cars'm dåligt machen.Ich sedan 1981 Saab mekaniker och enda som sagen.Der nya Saab 9-5, oavsett vilken version är den bästa bil som Saab någonsin producerats hat.Zum 9-4X jag kan inte kommentera det eftersom den här bilen inte har kört med oss ​​och var till fehlt.Es ger erfarenhet inte en perfekt Auto.Ich hade S-klass Mercedes och Jaguar. Men även där fanns det och är svaga punkter och bearbetningsbrister (ljus, inomhus
  Dessutom har Saab alltid gjort bra med GM-teknik.
  Bara för att GM svarar på licenserna så det är oförståeligt att göra ett sådant uttalande om kvaliteten på en 9-5 eller 9-4X.
  Jag är personligen stolt över att ha en Saab 9 5 Tidvektor, Bj 2011 och önskar att den ska pågå länge.
  Så till alla kritiker som inte vet om bra bilar och fortfarande vill säga, fortsätter de i din wannabe Saab-värld men håller din skit som du skrev nästa gång för dig.

  I det bästa av hoppet på Saab.

 • Jag hoppas på alla SAAB-anställda, att det fortsätter i Trollhättan med bilindustrin. Förmodligen kommer personalnedskärningar, men det måste accepteras tillfälligt. Denna lösning skulle vara bättre än att platta allt.
  Frågan är verkligen vad som händer med 9-4 och 9-5. Visuellt Jag gillar bilarna från utsidan redan. Inuti har det blid konnotation att ratten exempelvis kan hittas i en Opel eller Chevrolet.
  Kanske kommer den nya ägaren att kunna sätta en GM-fri 9-4 eller 9-5 på hjulen om några år. Så länge som kunskapen i Trollhättan inte går förlorad ... ..
  En sak är säker, kommer GM och deras närstående bilmärken fortsätter att förlora Symphatien i Skandinavien i alla fall och jag misstänker även i sitt eget land (även där det finns en SAAB gemenskap) och jag kan inte tänka mig att det skapar GM (med en annan logotyp, till exempel, Flash) på 9-4 för att hitta många fans. Och Opel som ett premium märke ... .. det måste först passa in i ramen så att bilden visas högre inuti. Enligt min åsikt är huvudproblemet i Rüsselsheim hanteringen av orden garanti och goodwill, märker jag det varje dag på min "företagsbil".

 • Så om Youngman vill bygga 9-3 utan GM, tycker jag att det är SUPER.
  Är det bara frågan om vilka delar som finns och varifrån tillverkaren kan levereras då?

  Jag hoppas bara att det är bra och att Youngman får kontraktet för SAAB.

 • Wow, det här händer verkligen. Jag har redan postat flera gånger att jag tycker det är tveksamt att alltid klaga på GM och då är 9.5 och 9.4 plötsligt drömbilar men GM bara smuts. Nu behöver du inte de gamla GM-lådorna igen ... var är inställningen?!?
  Jag har inte läst en bra recension på 9.5 och jag var verkligen rädd när 9.5 med 1.9 liter diesel på gården .... och 2.8 avstod som galen.
  Men - Jag var alltid redo för min individualitet också att klippa hörn och älska mina Saabs. Jag är ibland fruktansvärt orimligt och gå inte säker den bästa bilen i sin klass (9.3 cabriolet och Sportwagon) med 5 växlad automat, spänn bakifrån - som jag tycker fan honom ändå eftersom han på något sätt tickar som jag.

 • * Applåder *
  Denna plötsliga förändring i utsikten är också konstig. Kanske bör du verkligen börja långsamt att titta på bilarna i sig själva, utan bakgrund och tankar. Och även då tror jag: Saab 9-5 II, även om det inte är Saab på det, är en vacker textil (er) medfört något. Det faktum att Saab verkligen sticker ut gör honom bara sötare och lyckligare, för det bekräftar än en gång att oerhört intressanta saker kunde och kunde komma ifrån detta hus.

 • @ luloel: Jag har inte läst en sådan nonsens här länge! Vad gör du nu 9-5 Limo och säkert Combi dåligt? Var fram till nu den modernaste bilen, vad Saab fick bygga. Alla i bloggen var väldigt entusiastiska över fordonen. Återförsäljare, etc., minns du fortfarande det? Det faktum att pressen också tyckte om 9-5 för första gången var också ett tecken på erkännande. fråga och växlar motorn är definitivt bättre lösas med tyska tillverkare premium, men om Saab sedan 10000 eller 15000 € plötsligt kosta mer med denna teknik, den gnagande går bra igen direkt. Därför håll bollen platt, pojkar. Den som klagade 9-5 Aero 2.8TV6 med XWD har förmodligen sett bilen på de flesta gånger i tidningen på avstånd, låt ned sedan dess. Så många förare av andra märken på parkeringsplatser, bensinstationer, etc. kan förmodligen inte vara fel ...., Erkännande, förvåning, etc. Tiden!

 • riktad till de här som talar nedsättande om 9-5 II:
  Hela mitt liv kör jag bara och exklusivt "individuella" bilar.
  Jag har kört olika Citroen DS 25s i 21 år, jag har fortfarande Citroen GSA, Citroen Ami6 Berline, 2CV, Citroen HY, Visa, CX, XM och tills nyligen den nuvarande C6, också Ford Scorpio Cosworth, Ford Capri, jag var Bilhandlare på VW med Phaeton firmabil, hade SAAB 95, har fortfarande 9-3 konvertibler, med firmabilar totalt över 70 bilar på 25 år (!!!) men jag kan inte komma ihåg att ett fordon någonsin beundrades så beundransvärt och för “vackert ”Kändes som min nuvarande 9-5 II sedan. Min tillfredsställelse: 100%. Utan alternativ utom kanske Jaguar XF. Sportcombi skulle definitivt ha varit en bästsäljare.

 • Ja, jag måste hålla med Xulum 100%. Han träffar klämpunkterna! Efter en provkörning i 9-5 Aero Jag blev besviken: Chassis (standard version) verkligen orimligt, efter färddator skrämmande törstig och den automatiska (tyvärr bara 6-kurs) är fortfarande långt ifrån dt premiumklassen .. Och det är bara standarden! Tillbaka i min 9-5 (BJ.98) Jag har, uppenbarligen kände bekväm trots sportchassi.
  Men jag har hopp om att Saab kan komma ihåg de gamla styrkorna. Kineserna kunde m. M. garanterar att de ger svenskarna den nödvändiga friheten att innovera i teknik och design. Och jag är optimistisk eftersom det gäller tillgång till europa. Market.

 • Skulle de kinesiska men GM förbjuda sitt skrot att sälja till Kina, förstå ett annat språk, skurkarna från Detroit nicht.Druck solte counterpressure.

  I bästa hopp om SAAB från SH

 • Hej, jag var förra veckan legemgaragist här i Schweiz. Jag kan med säkerhet säga att schweizaren inte gillar den nya 9-5er. Endast bearbetningen inuti och för att han ser ut som insignierna.
  Jag tror att vi väntar tills Youngman erbjuder verkligen står. Då kan du bygga nya bilar, speciellt en golfjägare. Det skulle vara något?
  Jag tror att min 9-5er Vector kan hantera detta tills dess. 9-3 ser också väldigt sexig ut. Jag vill bara inte se en bmw eller audi eller vad de kallas framför min ytterdörr, inte ens en volvo.

  Hälsningar från Schweiz

 • Mycket bra kommentar! Jag tror det också, och efter att ha sett videon om Youngman och hur han gjorde det, har jag ännu större förtroende för att det skulle kunna fungera.
  Innan 40 år hade man inte samma rädsla för japanerna eller koreanerna och nu - en del av den globaliserade ekonomin, med alla fördelar och nackdelar.
  Men vad jag kan garantera nu, oavsett resultatet av situationen, ingen GM mer!
  Griffin upp!

 • Tack, det är alltid trevligt att höra en bedömning ibland från en återförsäljare. Välkommen till bloggen!

 • GM ville bara dumpa Saab tyst. Det hade en enorm fördel: alla garantiförpliktelser som GM verkligen erbjöd vid Saab-konkursen samt processkostnader gick till Spyker. Har BMW redan gjort med Rover ...

  Och nu: Fram till nyligen högt berömda GM Saabs 9.4 och 9.5 betraktades också som GM inte livskraftig. Vem behöver dessa bilar i Europa utan diesel eller med Opel 4 cylinder diesel.

 • Nu något från en återförsäljares synvinkel: vi har drivit Saab-verksamheten sedan början av 70-talet, åtminstone gick vi igenom några upp- och nedgångar, men vi har inte haft en så dåligt säljande bil som den nya sedan 9-5 sedan länge. För lång, för pompös, dålig service, dåliga material inuti, speciellt plasten, inga riktiga dieselmotorer som motsvarar denna bil (1.9 ltr = löjligt) osv, etc. Hur ska vi tjäna pengar med en sådan bil, som vi måste, för att hålla försäljningen igång. Stationvagnen skulle inte vara mycket annorlunda, bara en riktig insignia. 9-4x finns inte med dieselmotorer och hur länge den ska produceras för Europa under Muller, kunde ingen säga oss, så ingenting för oss återförsäljare heller. Dessutom skulle vi ha varit tvungna att handla med dessa saker vid någon tidpunkt (dåliga restvärden skulle förväntas). Så uppmana alla investerare att utveckla sina egna koncept och plattformar så snart som möjligt, innovativa, precis som Saab brukade vara. Bättre att krydda 9-3 (eller kanske du kan komma tillbaka till de gamla 9-5), särskilt konvertiblet är inte dåligt

 • Jag måste hålla med Philmos: Jag kan göra utan 9-4 och 9-5 (speciellt SportCombi). Jag har inte verkligen hatat mig från avföringen.
  Bortsett från GM-komponenter! Jag kan bara stödja det. Den enda frågan är mot vad Youngman vill ersätta komponenterna och om du inte nu kanske från ett europeiskt premiumfordon gör en China Böller? När allt kommer omkring måste kineserna ekonomiskt förstärka ekonomin.

 • Din fråga är motiverad: Varför säljer GM sin dotter och nekar licensen? Även de mentalt immobila GM-människorna kunde äntligen se det under Spyker (senare Swan) det var inte blomstrande och nya investerare behövdes.

  men sedan verkligen intresserade studenter senare stänga dörren i deras ansikten faktiskt produceras mer än en dålig eftersmak - detta är klassificerat som mycket skadligt för affärer för SAAB och alla de berörda företagen.

  De berörda (SAAB / Sverige) bör faktiskt vidta rättsliga åtgärder mot sådant beteende - på något sätt har hela saken registrerats för ensidigt och lagligt för de flesta som extremt tveksamt.

 • Det bekräftar vad många fruktade av GM under lång tid. Så nu kan du med säkerhet säga att killarna från GM är bakom kulisserna. Jag hoppas att någon kommer att hålla fast vid proceduren, så att det också kommer att märkas av SAAB-kunder. Kapitalism av värsta slag! Förhoppningsvis kommer kineserna att få butiken igång igen! Så länge mina bilar fortfarande är med ... Historien är långsamt mogen för Hollywood!

 • Med dagens globalisering finns det bara en bråkdel av delar gjorda i ditt eget land i vilken bil som helst. Eftersom det ens är en del av de stora OEM-producenternas politik att diktera leverantörerna där de måste producera delarna ...

  Därför, oavsett var vissa delar kommer ifrån, kommer det viktigaste resultatet från Sverige och representerar lämplig kvalitet.

  I slutändan, enligt min åsikt, vem / var delarna utvecklas och det är då mestadels i bilmärkes land.

 • Varför GM Saab "säljer" vid den tiden, om kort tid senare är "fortsatt användning" av licenserna helt och "förbjudet" kategoriskt?
  Detta har en mycket dålig eftersmak för mig.

  Och varför är de så rädda för en nischproducent som Saab som har varit "dumpning" i årtionden?

  Är det tillåtet utan vidare ado? Uppför sig de korrekt (lagligt)?
  Kan man agera mot GM (utan det skulle verkligen vara meningsfullt, jag är bara intresserad av en sådan rent "juridisk / teoretisk")?

  Förhoppningsvis kommer Saab att fortsätta snart (om nödvändigt, med 1-2 års paus, så länge den gamla Saabinen nu kan hålla ut)!

 • hur mycket Kina Inside är i en Volvo .................. ??? Hur mycket Kina är i våra liv redan ... .. titta på det medvetet ... .. producerar inte Apple i Kina och det är en mega-hype om varumärkesprodukterna ... inte rädd för produkter från Kina .... Jag tror att Youngman är väl medveten om att man inte kan göra poäng i Europa med billiga produkter där kvaliteten på deras är densamma.

 • Jag är inte ledsen för svinen GM.
  Men SAAB 9-5 Sportcombi, den absolut vackraste stationen någonsin!
  Jag blev precis täckt i januari med en ny 9-5 sedan, men borde bara vara en övergång till Sportcombi ...
  Från drömmen. 🙁
  Föreställ dig, GM är faktiskt 2011 största bilproducent världen över med över 9 miljoner produktion och räddar de få tusen SAAB ...
  Ska den västeuropeiska anbudsgivaren eventuellt vara VW-gruppen? Med 8,2 Mio i 2011 rankad 2 och uttalandet att vara nummer 1?
  Buh, Wolfsburg är inte min sak, men de har pengar, en lobby och de saknar fortfarande ett nischmärke ...
  Vi ser det med spänning och aldrig en produkt från GM ...

 • Jag var tvungen att byta däck igår. Däckhandlaren var trevlig
  och ville köpa mig nya hjulmuttrar. Det var GM,
  Jag vägrade snabbt. På min 9-5 kommer han deratiga delar
  - om möjligt - inte mer.

 • Tja, GM levererade förmodligen en brant mall för en ny utgåva av Spirit of SAAB istället för att låta SAAB träffa väggen i slow motion. David mot Goliat. SAAB samlar definitivt en hel del sympatipoäng.

  Jag håller mina fingrar i att allt går bra för kvalitetsmärket “100% GM free”! Jag skulle gärna acceptera "Kina inuti" om du låter SAAB-Ings utveckla delarna.

 • det borde fortfarande ses om komponenter som tillverkades i Kina faktiskt skulle installeras, eller om det var "bara" möjligt tack vare kinesiska pengar. Men säkert har du rätt ...

 • Kära människor! Kom ihåg GM gratis av Youngman kallas Kina inuti

 • Jag tror att GM-killarna förtjänar att den kinesiska sidan kommer att lägga dem i rampljuset i Kina snart!

  Vad tycker amerikanerna om vem de är?

  Jag vill inte göra min åsikt om det offentligt ....

 • Enligt de senaste rapporterna från Saabsunited ska Youngmans bud anlända idag 🙂

 • Nå då för en ny början. Det är där korkarna popar och jag ska shoppa för min 5 Saab och min andra CS, en vacker svart och då en tredjedel, och samlingen är perfekt.

  Och jag hoppas kunna bläddra i nya broschyrer snart.

 • till filmos

  Jag håller med dem på alla punkter.

  Och äntligen en GM-fri framtid.

 • Jag tror att GM ska ansöka om namnändring i GN - General NOtors. Också i allmänhet notorisk.

  HCrumb kunde inte ens vara så fel - exemplet med Opel har sett att GM inte tvekar att förhandla i månader för att få ett företag att strax före finalen, så att säga då men att riva den färdiga kontraktet tillbaka eftersom du chanserna beräknas igen.

  Men huruvida med eller utan GM-licenser tenderar jag att tro att GM kommer att försöka sätta politiskt tryck på ett nytt SAAB-företag (nya ägare). Den amerikanska marknaden har alltid varit SAAB: s största inre marknad (eller minst en av de största), och GM kan fortfarande släppa någon näthet (punitära avgifter för svenska importbilar etc.).

  Men låt oss vänta ... vi har redan träning i det.

 • Jag har inget att lägga till tidigare talare och håller våra fingrar korsade för alla. Låt oss hoppas på en bra budtävling !! På ämnet av GM hade jag redan uttryckt min åsikt. Alla en trevlig helg.
  PS: Tom, var snäll och håll dig uppdaterad !!!

 • Jag bryr mig inte att Detroit säger "Nej", jag tycker att det är ännu bättre. Det är skamligt och skamligt att de inte gjorde det för några månader sedan !!! Jag kan inte och vill inte förstå något sådant. För SAAB som ett varumärke, när det verkligen kommer till ett köp, är det verkligen bättre. Den första re-köpare kommer säkert att vara överallt på planeten, die-hard fans som sedan också köpa 9-3er och vänta igen 4 år för något nytt. Och dessa fans kommer att göra detta, men mycket mer motiverade om de sedan tillbaka "produceras Genfrei" - jag kan på den kartong klistermärke "producerad GM-fri" betyder; ·) ... och den ena eller den andra då även sträcker berömda långfingret i luften, om SAAB är spärrad utan licens från Detroit. Låt oss hoppas att detta händer - särskilt för dem som inte har lyxproblemet med "vilken typ av bil ska jag köra", men deras existens beror på det. Och det här är bara några ... både i Sverige och på vår tröskel.
  amen

 • Då bör Youngman göra det, bygga 9-3 II Griffin och utveckla nya modeller. Jag tror att fansen köper bilen ändå, det finns sämre saker än den här bilen. Du kan göra utan 9-4X och 9-5. Jag hittade också 9-5 för en Saab för massiv och för clunky, för inelegant, men det är min åsikt. Jag ser en riktig chans för Youngman, jag skulle också vara glad om den äntligen fungerar. Eftersom ansträngningarna kineserna sätter upp med GM är ganska annorlunda.

 • Hi Tom
  det är bara goda nyheter för en GM-fri framtid ... nu skulle det bara vara att önska att museet bevaras!

 • Som redan skrivet någon annanstans, här är möjligt förklaring nummer 4:

  Kan det vara att du i slutändan vill köpa dig ett företag som är halvvägs utan skuld och framför allt krympt av insolvens? Exakt: varumärket med perspektivproduktion vart?

Kommentarer är stängda.