Saab plats i Tyskland - avgång i rätt riktning!

Någonting händer på Saab Tyskland! I telefonsamtal och samtal under de senaste dagarna kunde jag känna entusiasmen och energin som råder bakom stängda dörrar. På något sätt en kämpande humör, svår att förstå, men att må bra.

Bra för oss, kunderna och Saab-förare! Saab Country Director Jan-Philipp Schuhmacher är fortfarande ombord och fortsätter att arbeta med Verve för vårt varumärke. A, jag tror, ​​viktigt stöd, vilket garanterar den mycket nödvändiga kontinuiteten även i dessa turbulenta tider.

Det första resultatet på vägen till framtiden: Leveransen av reservdelar är nu placerad på en ny, säker grund. För med konkursöppningen på 19. December har de befintliga partner- och tjänstekontrakten blivit ogiltiga. Saab erbjuder nu tyska återförsäljaravtal som i början tillfälligt kan stängas direkt med Saab Automobile AB i Nyköping. Dessutom arbetar de hårt med nya och hållbara strukturer för att säkerställa leverans av reservdelar till Saab-kunder i framtiden, men endast när de nödvändiga fakta har skapats.

I de första samtalen fick jag veta att majoriteten av Saab-partnerna kom från en mest positiv och glädjande feedback. Många Saab-återförsäljare och serviceföretag kommer att förbli så. Saab Parts AB, som inte påverkas av konkursen i Sverige, erbjuder den vanliga garantin på original reservdelar.

Saab efterhandssekreterare Michael Helfer finns fortfarande ombord i Frankfurt. Jag träffade Michael på köpjouren och på enheten till Trollhättan. Han har stor kunskap om ämnet Saab-teknik, och jag är personligen mycket glad att han fortsätter att stå med grejen. En Saab man är bara en Saab man. Hans avgång skulle ha varit en oersättlig förlust för oss.

Saab bor inte bara i Sverige och inte bara med fansen. Företaget omorganiserar sig, och överallt blåser en frisk luft genom kontor. Fortfarande viktiga frågor, som garanti på nya bilar och goodwillregler, är öppna. Det arbetar också hårt i Sverige och Tyskland. Ska Saab stiga från askan en dag som Phoenix, skulle strukturerna och ett professionellt och motiverat team vara där.

Det finns fortfarande en lång väg att gå. Men de första stegen har tagits, strukturerna konsolideras. Goda nyheter!

Vi, Saab-gemenskapen och Saab-partnerna drar nytta av det.

Text: tom@saabblog.net

10 tankar om "Saab plats i Tyskland - avgång i rätt riktning!"

 • Jag förnekar det nu som en försiktighet ...

 • Hi Tom,

  Efter en så lång torr stavning äntligen en touch av hopp för det värsta drabbade och förstås för oss. Håll upp det, vi behöver och vill ha goda nyheter. Hälsningar från Sachsen

 • senast när han är på löneskatt av Saab under en tvåmånadersperiod. Rätt, Tom? 😉

 • Tom jobbar redan med en ny slogan 😉

 • Framför allt: det var redan mycket mediaffektivt, ungefär ett år sedan, när Saab tycktes bli räddad. Men den här gången borde du tänka på något annat för att vara trovärdigt ...

 • ska inte betyda bättre ... "med Phoenix (plattformen) stiger från askan ....

 • Som en belöning för detta nu år som varar Nervenkrimi kommer jag - om det kommer så långt / är - en ny Saab-order. Även om det inte är budgettekniskt planerat - det måste vara lätt då ...

 • På grund av SAAB är död! Svenskar ger aldrig upp!

  SAAB UP

 • Respekt! Saab är tillbaka, åtminstone på något sätt. Håll det upp och turbo in!

 • Det här är de meddelanden som vi väntat på sistone.
  Detta är laget SAAB behöver. JPS går för det !!

  Lyckligtvis fungerar konfiguratorn fortfarande. Så du kan någonsin sätta ihop Ü-Saab.

  LG Mark

Kommentarer är stängda.