Det blir ensamt runt Ex Saabs vd Victor Muller ...

Tidigare Saab VD Victor Muller är den sista mannen ombord på den tidigare Saab-moderen Swedish Automobile. Hans Hugenholtz, Maurizio La Noce och Alex Roepers har lämnat SWAN-styrelsen. Likaså sa Rob Schuijt, tidigare CFO i Saab, adjö till Swedish Automobile.

Ingen riktig förlust, åtminstone för oss. Eftersom SWAN är historia för Saab. Med arbetet för biltillverkaren och förmodligen som en premie för en vilande produktion vid Saab har SWANs styrelse betalat miljontals bonusar och ersättningar. Som ett resultat av denna aktivitet ser vi nu Saabs anställda i stort sett utan arbete.

Muller är nu ensam med SWAN, men förväntar sig nya kandidater som han vill utse till styrelsen. För närvarande är försäljningsförhandlingar fortfarande på gång för att ge den skrämmande sportbilstillverkaren Spyker till en investerare. Men det kan också vara, sa Muller i ett uttalande att de kommer att behålla Spyker och efter förlusten av Saab kommer att köpa fler företag.

Borta är de tidigare styrelseledamöterna på grund av finansiella skillnader och en svensk källa sa att planen B eller D inte hade fungerat. Förmodligen hoppades Muller fortfarande kunna utnyttja de tidigare kontrakten med GM och Saab. Denna räkning fungerade dock inte. Konkursförfarandet tog allt tillbaka till noll.

Vi kommer att höra från Muller igen, det är säkert. Hans vän Antonov, om han fortfarande är sin vän, vill bygga superbilar igen, när han har återhämtat sig från förlusten av sina banker. Visst behöver han en vältalig, telegenisk visionär.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Det blir ensamt runt Ex Saabs vd Victor Muller ..."

  • En fråga som jag hade bett innan här på bloggen och jag fick inget svar: Det var men i höstas ett joint venture, ett utvecklingsföretag för Saab eller svan och Youngman nybildade att utveckla nya Saab-modeller. Vad har blivit hos detta nya gemensamma företag? Är gått i konkurs eller är det fortfarande, och i så fall vad gör de nu?

Kommentarer är stängda.