Saab 9-4x - vad gör Steven Wade och Life with Saab!

Vår artikel om Saab 9-4x med Rüsselsheim typskylt gick runt om i världen. Det som bland annat visar att varumärket fortfarande väcker media och läsarnas intresse. Först i Saab-bloggarna, sedan i motorpressen. Bilar Storbritannien har 9-4x som Vauxhall porträttad (hemsk) och även på svenska Auto-Motor-Sport artikeln gjorde det. Inte dåligt, för det är vi i gott företag.

Saab blogger legend Steven Wade, vars stil och objektivitet jag saknar eftersom han inte längre skriver för Inside Saab, har publicerat en absolut värd läsartikel där. Hans bedömning av Saab-situationen, vägen in i avgrunden, berikad med bakgrundskunskap och insikter. Han skriver hur små misstag kan få stor inverkan och slutligen leda till slutet på ett litet, innovativt, svenskt företag.

På sin nya blogg har han publicerat artikeln om Saab på engelska, för de vars svenska inte är lika solid, det rekommenderas att läsa där.

Steven skriver också om Saabs på sin Sweadology, men inte bara. Tyvärr. Det är definitivt värt att titta på Swade!

Saab klarar sig inte bra, svenskernas öde är mer osäker än någonsin. Men bloggscenen växer och växer, kanske är det Saabsuniteds framgång, men det är definitivt kärleken till varumärket Trollhättan. "Life with Saab" har funnits i mer än ett år och jag tycker att vissa artiklar och åsikter från författaren är värda att läsa.

För dem som inte känner till bloggen ännu och vem kan inte få nog av Saab hela dagen.

Text: tom@saabblog.net