Saab-administratör Hägglund bekräftade - räddning för museet

Som meddelat igår utsåg domstolen i Vänersborg idag Kent Hägglunds medförvaltare för Saab. Sålunda vilar byrden på en framgångsrik konkursprocess på tre axlar, vilket bara kan vara fördelaktigt. Närheten till Hägglunds advokatbyrå DLA Nordic till billeverantören Magna anser inte domstolen som en intressekonflikt.

Magna har tidigare nämnts som en potentiell köpare, men för tillfället har det blivit lite lugnare runt det kanadensiska bolaget.

I Trollhättan är nu decemberlönen i sikte, bekräftade konkursförvaltaren. Utbetalningen till Saabs anställda är planerad till början av nästa vecka.

Dagens goda nyheter kommer från Saab-museet. Det verkar vara en kortsiktig lösning i sikte. Innovatum, baserat på samma webbplats, skulle kunna ta över sponsringen. Innovatum är tankstanken i Trollhättan, finansierad av staten och regionen. Många en framgångsrik start har börjat där.

Bild från bättre dagar: Reklam på Saab Museum 2010
Bild från bättre dagar: Reklam på Saab Museum 2010

En bra lösning för museet och kulturarvet samt församlingen av tidigare Saab-anställda borde vara ombord, som en vän berättade. Innovatum stöds av kommunen och regionen Västragötland. Dock måste kostnaden för museumsverksamhet sänkas, och jag undrar var jag ska spara. Eftersom lokalerna liksom arbetstagarbasen är ganska hanterbara. Och gamla bilar behöver permanent vård och vill flyttas.

Det verkar som om förhandlingarna kommer att avslutas med mycket kort varsel, kanske nästa vecka. Om museet var säkert skulle det vara en liten seger för Saabvärlden och Trollhättan kommun.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “Saab-administratör Hägglund bekräftade - räddning för museet"

 • Nåväl, låt oss hoppas att det här är gjort med museets rena!

 • blank

  Ett visst utrymme för diskretion när det gäller intresserade är lämpligt - men att inga fler ledtrådar kommer igenom på flera dagar är väldigt patetiskt.

  Vilka aktiviteter av de enskilda investerarna är planerade efter en eventuell övertagande? Måste Chaotic Club GM nödvändigtvis lägga sin senap till varje konstellation? Kan du till exempel få en ny 9-3X i år? Vad sägs om konvertibel produktion?

  Kunderna är intresserade av dessa frågor. Här vore det lämpligt om man åtminstone hade information om en viss tendens beträffande enskilda intressenters projekt. För just SAAB-ägare vill innan de köper en bil veta om deras favoritmärke går att beställa eller om ett annat märke ska "granskas" - men kanske kommer det meddelanden nästa vecka som pekar åt det hållet. Det vore önskvärt.

 • blank

  Tja Tom, då är allt klart för augusti

 • blank

  Det är trevligt att höra om museet. 🙂

 • blank

  Minst en ljuspunkt i dessa tråkiga dagar!

Kommentarer är stängda.