Saab Plats: Utveckling i England och Tyskland

Vissa saker kan tyckas ospektakulära till en början, men de är viktiga. Saab GB har gjort det och det skulle vara önskvärt att något liknande snart skulle hända i Tyskland. Vår välinformerade vän i Stockholm föreslog en sådan möjlighet idag. I England har Saab-chefen Charles Toosey Saab Automobile Parts UK Ltd. grundades, ett 100% dotterbolag till Saab Parts AB.

Saab Parts AB är fullt fungerande och påverkas inte av Automobile ABs konkurs. Genom det nya bolagets auktoriserade återförsäljarnätverk levereras 190.000 Saabs med delar på engelska vägar. Detta garanterar tillgången på reservdelar till Saab-drivrutiner i Storbritannien på lång sikt.

Det kan också vara liknande i Tyskland och vi skulle ha ett långsiktigt perspektiv för våra svenska bilar. De tyska Saab-strukturerna skulle vara solida, och jag kan föreställa mig att ett eller annat jobb också kunde säkras vid Saab Tyskland.

Det är fortfarande antagandet om en vanligtvis välinformerad vän. Det är fortfarande väldigt tyst runt Saab Tyskland och det finns inga igenkända rörelser i denna riktning ... Men det skulle vara ett logiskt och önskvärt steg som skulle befästa framtiden och Saab-organisationen för det tyskspråkiga området. För alla möjliga investerare och även för en Saab-köpare som letar efter en begagnad Saab eller ett demonstrationsfordon, är ett giltigt argument.

Inga spektakulära nyheter, men en konsolidering av varumärket och dess strukturer. Och viktigare för vardagen än framtida spekulationer.

Text: tom@saabblog.net

Man tänkte på “Saab Plats: Utveckling i England och Tyskland"

  • Det är beviset att det är ett världs varumärke. Vilka medel är nödvändiga för att bygga om något på det gröna fältet.

    Dessa strukturer finns på alla kontinenter och vill fortsätta.

    Jag tror att de tysta och sömniga svenskar helt enkelt har missbedömt vem det är. Eller tycker vikingarna att Saab är redo för nattklubben? Det finns 10 gånger så många Saab-återförsäljare som Ikea-möbelaffärer, ingen jämförelse än, massa finns där.

    Jag håller mina fingrar korsade och hoppas redan med tänder som knackar på den första 9-han rullar voom-bandet. Då korkarna pop

Kommentarer är stängda.