Saab övertagande: Youngman vill ha Saab helt

Hittills var allt baserat på pressrapporter, ett offentligt uttalande från Youngman var det inte längre sedan Saab-konkursen. Youngman-advokaten Johan Nylèn har nu gjort en offentlig bekännelse för Saab för första gången.

Youngman siktar på en fullständig övertagelse av Saab och håller för närvarande på förhandlingar. Samtalen är i ett "känsligt stadium ..." sa Nylèn idag. De kinesiska investerarna har redan vissa rättigheter till PhoeniX-plattformen och är intresserade av en mycket snabb lösning. Före jul gav Rachel Pang konkursförvaltarna sitt förslag att fortsätta produktionen i Trollhättan.

Förutom Youngman är Mahindra & Mahindra, Brightwell och två svenska investerargrupper ombord. Ingenting mer hörs från Magna eller någon annan intresserad europeisk part. Tydligen har vår tidigare namnlösa favorit dragits tillbaka. Åtminstone vet insiderna nu vem jag pratar om.

Under tiden är denna historia för lång. Det har varit en kris i nästan ett år, vilket lämnar sitt varumärke. Också med mig. Igår fick jag mig att besöka den andra svenska tillverkarens hemsida. Hmm.

Det är dags att saken kommer till ett slut. 2011 hade inte en ny bil för mig, men planerad och önskad. 2012 håller på att byta fordon, på ett eller annat sätt.

Text: tom@saabblog.net

19 tankar om “Saab övertagande: Youngman vill ha Saab helt"

 • Hi Tom,

  Jag är ny på SAAB, kom från den svenska grannen (även innan han blev gul), hittade där inget mer. Mitt tips: Ta WAgen med den bästa designen och en stark start och slut.
  Jag kör det sedan 1 månad. SAAB 9-5 II. Visa folk solidaritet och få en innan kanske det inte kommer snart.

  Vi är många, alla är en !!!

  Med vänliga hälsningar espori

 • En sak skulle intressera mig. Det var först nyligen att ett utvecklingsföretag av Swan and Youngman grundades för att utveckla nya Saab-modeller. Är det fortfarande tillgängligt eller är det också i konkursboet och om inte vad gör de nu?

 • Behöver du verkligen mjukvaran och några (om än några) licenser från GM om du vill få igång produktion i Trollhättan? Den kinesiska sidan har de så kallade ”djupa fickorna” och kan ändra olika saker för att komma bort från GM. Det måste finnas möjligheter här - trots allt producerar andra tillverkare också bilar utan ”hjälp” från uppblåsta GM-bilbyggare!

  Youngman-Lotus-förslaget att fortsätta produktionen gjordes efter att GM-blockadinställningen blev känd - här kommer sannolikt att övervägas att fortsätta produktionen utan GM. Innehållet i detta förslag skulle vara av brinnande intresse för oss här i Hamburg.

  Joachim

 • Jag har fram till 12 / 2013 tid, det löser ut mitt leasingavtal. Saab kommer att fortsätta att existera!

 • Gör det som jag: Under den närmaste framtiden får jag problemet från bordet genom att köpa en 9-5 Vector 1.9 TiD med bra utrustning, första hand med väldigt få kilometer. Jag känner mig väldigt bekväm och nu har jag lite luft igen tills SAAB-produktionen äntligen går igång igen - och jag tar det fortfarande på allvar - eller hur? Är jag för naiv eller för optimistisk - SAAB kan inte och får inte gå under !!!!!!

 • Hi Tom,
  ge inte upp! Endast en längdskidåkare har alltid målet att tänka på. Jag undrar bara hur Youngman vill komma runt GMs klippa. Huruvida en svensk regeringens insatser skulle lyckas är säkert svårt att säga i arrogansen av detta nästan en gång insolvent varumärke. Kanske den här veckan kommer att ge en slutlig stråle av hopp. Låt oss hoppas så!
  Achim naumann

 • Hej,
  Jag har Saab 9-5 Vector Tid, År: är 2011.Meine vård om jag någonsin reservdelar (slitdelar, bromsbelägg eller strålkastare, ..) bekomme.Möchte mig Saab lättmetallfälgar 105 köpa någon -19 inches nästa år. får en verkligen fortfarande om kanske 9-5 inte längre genereras.
  Kan någon svara på min fråga?
  LG - Klaus

  • Min nästa artikel kan åtminstone delvis svara på frågan ... Lite tålamod, kom igen. 😉

 • Hej,

  Tyvärr visar din länk ingenting till Tini, medan jag också är nyfiken;))

  LG

 • hoppas att chinosna kämpar igenom det hela. När allt kommer omkring är en serie med 4-5 modeller mer än tillräckligt. "Mini" bygger bara en rad, eller hur? den springer!

  Från detta springbräda lever Saab, plus lyft, modern försäljningspolicy och försäljning, och den tvååriga snabba är över. De smartare huvuden kommer att göra ännu bättre 9-5 (III) och 9-4 (II) rum, jag är säker.

  Personligen har jag inte kisade till konkurrenter, men jag skulle gärna vilja inte etc i framtiden förare av Ro80, NSU, Wartburg, en annan engelsman, stå andra förlorade.

  Sonder vill fortsätta den oerhört moderna CS och 900 stolt och ha en aktiv och modern fabrik i ryggen.

  Den enda riktningen jag letar efter är att leta efter en reservdelsbärare i form av 9000cs med läder, etc. Så jag måste köpa för lite pengar, jag skulle vara säker om jag ram någonstans.

  Tack Tom för de alltid aktuella rapporterna, hoppas Saab lyser fram, människor världen över glömmer snabbt krisen, även med en modell. Eftersom spänningen skulle vara ännu större och konkurrensen skulle vara rädd igen.

  Detroit motorshow, vilken grupp (förutom de tyska förarna) Korea, Taiwan, Japan, Indien, USA, ... att spy.

  Och Tom, jag har alltid gillat Volvo i åratal, de är snygga, har fina stötar och stora dieselmotorer.

  Endast från svenskarna är jag väldigt besviken, men jag vet knappast en utländsk IKEA, ABBA.

  Hälsningar och tack

  • Hej Tini,

   är du säker på att den är tillgänglig? Stationcar, fyrhjulsdrift och nya 9-5. Skulle vara en dröm ...

  • Jag kan inte tänka mig att är tillgänglig, inte alls ännu tillverkas i serier eller jag fick detta fel? Hade min beställning för denna stora bil tecknades i april, välkända skäl är jag för en combo 9-5er Occassions decided'm 😉 som en brygga medan mycket nöjd med bilen, men HUD, makt baklucka, backkamera, iPhone integration etc. etc. skulle sluta redan jag 😉

   Saab vill överleva!

 • Saab är Saab - ingen annan kan matcha det!
  Som välbesökt försäljningsrepresentant har jag provat dem alla - inklusive ”det andra svenska varumärket” (icke-Koenigsegg ;-)) Slutsats: Saab är högst upp på min personliga hitlista!
  Så folk, håll dina fingrar korsade!

 • Åh, kom igen Tom, du vet var du hör hemma. Skräm inte läsaren

 • Tja, du kan fortfarande vänta så länge, om du har väntat så länge 😉

  Din bil möglar inte så är en saab :-p

  LG

  • Ja, det är förståeligt och går till oss alla. Men allt är en kompromiss och inte Saab 🙁

 • Tom, du var på Koenigsegg på hemsidan?
  Annars känner jag ingen annan svensk tillverkare ... 😉

  Nej, tyvärr måste jag erkänna att jag "kisar" då och då till "grannen" .... Jag gillar inte riktigt något längre (jag brukade hitta dem trevligare) ;-(

  • Naturligtvis, Koenigsegg, vad mer? 🙂

Kommentarer är stängda.