Saab-konkurssökande söker rekrytering

Uppdatering: 13.14

Otillfredsställelsen är stor och för närvarande är det inte så kul att skriva om den nuvarande utvecklingen i Sverige. Konkursförvaltaren duo är nu att bli en trio. Kent Hägglund från advokatbyrån DLA Nordic bör stärka laget. DLA Nordic är en av Sveriges största advokatbyråer.

Den aktuella ansökan lämnades in idag vid domstolen i Vänersborg. Ingenting har vidare varit känt om fackföreningarnas och vissa borgenärers ansökan om att ersätta konkursförvaltarna. För närvarande diskuterar fackföreningarna i Stockholm vad de vill göra med konkursförvaltare.

Klockan tikar och en Saab insider sa idag är utbytet av konkursförvaltare lika användbart som ett hål i huvudet. Därmed innebär han att en ny konkursförvaltare skulle sakta ner den redan mycket långsamma processen ännu mer. Om sakerna äntligen går igen, tillägger han, de turkiska investerarna är favoriterna i Sverige.

Mahindra & Mahindra, faktiskt indianerna med en annan budgivare är mina favoritinvesterare, verkar ha liten chans. Eftersom alla köpare måste - eller vill - pröva på GM behöver du Detroits goodwill. Indien är en av de viktigaste marknaderna för GM, med Mahindra som en konkurrent. Synd.

Det jag skulle vilja - och önskat i alla månader - skulle vara en ljudlös process och ett jobb som äntligen visar framgång. Tyvärr har denna begäran ännu inte uppfyllts.

Uppdateringar om utveckling i Trollhättan följer så snart nyheten är tillgänglig.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “Saab-konkurssökande söker rekrytering"

 • Tom ... om de där uppe bara var hälften så engagerade i det coola varumärket som du eller alla andra bloggare, inklusive, naturligtvis, JMSchumacher (mycket personlig kille) så skulle skorstenarna verkligen röka ... och allt skulle vara detsamma ...

  Långsamt har jag en känsla av att allt detta var så önskat och min åsikt om Sverige i detta område har fallit kraftigt. Det är inte normalt vad som händer där och hatar att någon annan går dit för att prata med dessa ficklampor.
  Synd för ett så vackert varumärke ...
  Jag bryr mig inte om det fortsätter ... i monkeatern där uppe ... det är löjligt ...
  Det skulle vara synd om ditt fantastiska jobb här .... ;-(
  Så ... nu kör jag ett varv med Saabine ...

 • blank

  Det var ganska bullrigt för några dagar, men det var inte ett gott tecken.

  För mig konsoliderar jag långsamt en bild av en svensk mentalitet som jag inte skulle erkänna länge. Ursäkta.

  • blank

   Du kan säga det med den svenska mentaliteten. Jag tror också att problemet är fundamentalt i en djupt sitter "svensk socialdemokrati", som främst handlar om att skydda löner, helgdagar, kvällar, övertid och helger.
   För dem som inte tror det försöker komma i Sverige från lördagskvällen, behövs mycket välbehövliga smärtstillande medel. Alla apotek (utom ett i Göteborg, ett i Malmö och ett i Stockholm) är stängda. Apoteken på sjukhusen är också stängda från 16.00 klockan eller från söndagskvällen. Varför det inte spelar någon roll, utan läkare får du högst ett aspirin! Och bara om du skriver i smärta på marken. Och doktor är i alla fall ingen där, för helgen och så socialt fortsätter, och om du måste först 500-kronor som utlänning, så att läkaren säger att han inte kunde göra någonting, även innan han gör sig till Ikea. Självklart har de också på helgen, och det är så billigt Kjötbuller!
   Allt upplevde sig själv. Tips: Om du kan köra Saab, över gränsen till Norge. Där får du hjälp direkt!

Kommentarer är stängda.