Saab kris: Saab öde dagen

Alla som hade väntat positiva tecken från Sverige igår blev besvikna. På grund av den förnyade avvisningen av GM är återhämtningsplanen i balans. I synnerhet avvisar amerikaner en plan som inte har lämnats in för godkännande och är inte känd i detalj. Speciellt eftersom flera röster säger att företagsstrukturen kräver inget godkännande från Detroit.

Det faktum att General Motors är involverad i att påverka domstolen i Vänersborg och Youngman är nu tydlig. Ett anmärkningsvärt förfarande som visar den tydliga frontlinjen. Hittills har jag fått en förståelse för GM eftersom kontrakt och immateriella rättigheter kräver respekt, så Detroit-gruppen har det inte längre.

GM vill förfoga över Saab, för andra gången, det är faktum. En unik process som säger mycket om företagets kultur. Vi kan bara uttrycka vår missnöje med denna politik i en långsiktig bojkott av GM- och Opel-produkterna. Den nuvarande Saab kommer inte gynna, men på lång sikt kommer den att slå bönräknarna i Detroit. Hur som helst försöker jag fortfarande vara så faktuell som möjligt och be läsarna att göra detsamma.

Viktigare är frågan om GM: s genomskinliga rörelse har påverkat Youngman och Rachel Pang. Jag är rädd att han har. Hittills har inga medel skett från Youngman till Saab och Rachel Pang kommer inte att visas i Vänersborg. Beroende på källan rapporterar hon att hon är sjuk, andra välinformerade cirklar ser andra bakgrunder.

På kort sikt rapporterade den svenska TV: n ett uttag av investerare från Kina, för att sedan neka. Det kan komma till en lösning under sista sekunden, eller inte. Utan pengar från Kina och utan att betala löner, kommer vi inte ha en lycklig dag idag. Allt är fortfarande öppet, kan fortfarande en bra nyheter om ticker-körningen.

Muller förhandlade också under natten igår. Runt klockan 22:00 sa han att imorgon kan bli en bra dag för Saabs framtid, eller början på en stor röra ...

Nyheter följer när det finns nya utvecklingar i Sverige.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab kris: Saab öde dagen"

 • Nytt pressmeddelande från SWAN:

  Saab Automobile sa att Saab Automobile inte kunde slutföras. Saab Automobile slutförde inte omorganisationen av Saab Automobile. Saabs styrelse anser att det ligger i sina fordringsägares bästa. Det förväntas att domstolen kommer att godkänna arkivering och utnämning av mottagare till Saab Automobile inom kort.
  Swan förväntar sig inte att sälja någon av sina aktier i Saab Automobile och vill skriva sitt intresse för Saab Automobile helt

  Det var då!

 • blank

  Förhoppningsvis kan vi inte alla begrava våra "fordonsdrömmar" och hopp idag. 🙁

  PS:
  GM finns i min lista över produkter / företag / personer / etc. en som jag medvetet undviker ekonomiskt stöd av olika anledningar: Nokia, “Mannesmann”, Tom Cruise, osv ...

  • blank

   Vänligen expandera "no go" -listan, åtminstone skulle jag kunna använda den för att minska min frustration oftare i framtiden. Är det klart Nokia på grund av Bochum, Tom Cruise på grund av Saintologie eller? Varför Mannesmann?
   Vem annat än Adam, Georg, GM, etc. för en tid sedan flörtade jag fortfarande med Tahoe. garanterar aldrig igen. Vårt samhälle kommer nu långsamt dyka till nivåen Borgward, Trabi och några fler exotics. Tom bad om artiga kommentarer, jag tycker det är svårt utan att förbanna.

   • blank

    Ja,
    Opel på grund av "Bochum"
    Tom (och många, många andra) för deras "tro"
    Mannesmann Mobilfunk på grund av vissa "inkonsekvenser" (du kan hitta information på Google / Wikipedia)
    en stor fjäderfäbonde på grund av "subventioner och delvis sättet att hålla"
    Schlecker på grund av kända "arbetsförhållanden"
    Produkter av ett varumärke med en tvåsiffrig nummerkombination på grund av andra "aktiviteter som är mycket misstänkta för mig"
    etc., etc.,…. listan kan fortsättas på obestämd tid.

    Tja, GM också ... på grund av Saab (och snart också Opel?).

    Även om detta vägran knappast kommer att störa någon, är det den enda vägran som kan vara aktivt och dagligen.
    Å andra sidan har jag också exempel som jag medvetet "föredrar" och därmed aktivt försöker stödja.

    Hela saken ger förmodligen inte mycket och det finns verkligen mycket oklarhet (eller till och med att skratta åt av vissa), men det är åtminstone en aktiv undersökning av mitt ”köpbeteende” och företag / produkter / etc.

    Lång historia kort, en GM-bil kommer säkert aldrig att vara i garaget med mig i framtiden!

Kommentarer är stängda.