Saab News China: Saab Motor slår VW Motor….

Det skulle vara en blogg för bilar, som på något sätt har glömts bort. Innan nästa ekonomiska nyheter från Stockholm kommer på bordet, något om bilar och motorer. Rubriken är inte helt rätt. För det borde vara "gammal Saab-motor slår VW Audi TSI-motor ...". eller något sådant. Den gamla Saab 9-5 börjar nu sitt nya liv i Kina. Den förvisade svenskan, som nu heter BAIC C70, är ​​utrustad med en Saab B205-motor. Något modifierad av BAIC, producerar produktionsversionen 206 PS och 300 NM. Inte dåligt.

BAIC - SAAB C70
BAIC - SAAB C70

Pressen i Kina har också noterat och noterat att 2.0 TSI från VW erbjuder endast 200 PS och 280 NM. BAIC / Saab slog Wolfsburg.

Men ex-Saab börjar med en mindre fläck. Klassad som en "lyx salong", kommer den bara med en manuell växellåda och först senare 2012 med en automatisk växellåda. En brist i detta segment.

Ja, de gamla Saab-motorerna hade något och är fortfarande hållbara. Den Saabs Trionic var unik och vi gav bort tekniken för lite pengar. Jag gillade den här tekniken, som var unik och fortfarande hade stor potential. Jag gillar karaktären av Saab motorer, ljudet och öka min 2.3 ti 9-5 BioPower och förfining av 2.0 9000 ti Saab. Men över. Motorerna tillverkas nu i Kina och kommer aldrig tillbaka.

Fördel för kineserna. Åtminstone för framtida köpare av exil gäller Saabs: turbo boost full.

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Saab News China: Saab Motor slår VW Motor…."

 • blank

  Om så är fallet, har VW nått nivån på Saab för 11 år sedan.
  B205R: 280Nm; 205PS

  Jag tror att kineserna inte använde svart magi för att få motorn till 300 Nm.

 • blank

  De gamla Saab-motorerna tillverkas nu i Kina och kommer inte att komma tillbaka. Om allt går bra, kommer de nya Saaberna troligtvis att komma med BMW Power, men det betyder inte att det aldrig kommer att bli en Saab-motor på egen hand igen. Om Saab kommer tillbaka på spår igen är allt möjligt. Också vid BMW GABS en tid då man inte längre trodde att 2011 under året skulle ge BMW fortfarande

 • blank

  Lyckligtvis finns det människor som bara bryr sig om ljudet, åtminstone från insidan låter min 9-3 II som en "riktig" SAAB-motor =)

Kommentarer är stängda.