Saab Crisis: Lite hopp från Stockholm

Igår i Sverige var det Luciafirande firande~~POS=HEADCOMPvilket är mycket viktigt för svenskarna. Den svenska samfunden i Frankfurt hade en mottagning i romaren och det var självklart där företrädare för Saab Dautschland. Kanske tog den gamla troen upplysningsbelysningen till en eller den andra förhandlingspartnern i Stockholm igår. Under tiden rapporterar pressen i Sverige att parterna har konvergerat och att avtalet är nära förestående.

Det skulle vara möjligt, skriver Dagens Industri, ett resultat på torsdag eller fredag. Också på det faktum att drygt en miljard euro under de närmaste åren till Trollhättanflödet rapporteras. I princip sammanfaller det som rapporteras till stor del med vår kunskapsnivå. Youngman kommer att vara inblandad i preferensaktier utan rösträtt, jag kunde föreställa mig andra former.

Om Youngman är utan rösträtt kan GM (normalt) inte göra några invändningar. Det finns dock andra sätt att säkra som kan göra affären med Detroit ännu säkrare. Saab och det gemensamma utvecklingsbolaget finansieras via en bank från Kina, och Youngman ger säkerhet för lånen.

Oavsett om det var Saint Lucia, har den uppenbara insikten väckt, eller om det är uppenbarelsen att fisken fortfarande är utanför kroken, oavsett. Det är viktigt att saker flyttas i Stockholm.

En stråle av hopp, inte mer. Bara när kontrakten är undertecknade och pengar finns på svenska konton, då är det bara skål.

Tills dess, luta dig tillbaka, var lugn eller ägna dig åt världens bästa hobby. Som jag. Jag börjar nu den andra delen av "Mission 9000" 🙂. Detaljer följer.

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om “Saab Crisis: Lite hopp från Stockholm"

 • blank

  Jag är säker på att ingen här vet formuleringen av avtalen med GM och därför är det bara onödigt spekulation.
  vm känner till avtalen och kommer att agera i enlighet därmed - med vetskap om att inget annat kommer att fungera.

 • Kanske börjar det sakta gå upp för "cheferna" i Detroit att det är ogynnsamt att bråka med "kamraterna" i Kina. eftersom pengar inte faller från himlen i Kina heller måste de tjäna. och eftersom staten, administrationen och ekonomin - åtminstone sett utifrån och på grundval av den information som finns här - är en "knut", kommer returtränaren säkert att komma och kommer att bli desto mer våldsam ju längre gm motsätter sig någon lösning . Och om det verkligen är så meningsfullt mot bakgrund av dina egna ekonomiska intressen - att acceptera förlusten av några hundra miljoner euro av kinesiskt ursprung godkännande - att äntligen låta Saab hoppa över bladet en gång till, som åtminstone verkar för mig vara tveksam.
  för även i leendelandet krävs obetalda räkningar någon gång och - mer eller mindre frivilligt och på ett eller annat sätt - betalas. för det gamla testamentet "öga för öga" finns säkert en motsvarande reglering i asiatisk kultur. låt oss vänta …

  skapa glada

  thomas

 • blank

  Låt oss bara vänta. Tom ger oss alla nyheter om ämnet. Resten är bara spekulationer ändå. Jag vågar inte förutse hur GM kommer att positionera sig själv. Fortfarande finns det en glimt av hopp i horisonten, som jag gillar att se.

 • blank

  Hej alla,

  Citat från Tom: "Om Youngman inte har någon rösträtt kan GM (vanligtvis) inte invända."

  Det betyder att GM fortfarande skulle komma överens. Om GL får lov att tro, var GM aldrig intresserad av förhandlingar (se http://www.lifewithsaab.com/2011/12/gm-was-not-interested-in-negotiation.html). Varför ska GM ändra något om denna attityd?

  Dessutom skriver Tom ”normalt”: Men det normala fallet kallas det normala fallet eftersom det normalt inte förekommer. 🙂

  Slå mig inte på grund av min pessimism, men jag tror bara på en lösning när alla kontrakt är undertecknade.

  Hälsning
  Achim

  • blank

   Låt oss se hur GM anpassar sig till det just publicerade meddelandet. Kina planerar att införa importtullar på amerikanska fordon från torsdag. För GM-bilar bör därför debiteras tullar på 8,9%. Det är inte bara bilproducenterna i USA som förlorar goda handelsförbindelser med kineserna.

 • blank

  hur många liv har en katt ...?
  En sak är säkert: Saab har mer och detta krav måste skrivas om.
  Vm säker på att jag någonsin skriver en bok, jag är säker på att det här är säkert en blockbuster. I alla fall är han verkligen den mest envisa förhandlaren och måste ha extremt sittande kött.

  • blank

   Du verkar märka att han var (fortfarande är?) En partner i ett fartygsräddningsföretag ... han hade förmodligen använt en av stålkablarna som förhandlare ...

   Låt oss se vad som händer nästa.

Kommentarer är stängda.