Saab kris: pengar på vägen?

Uppdatering: 09: 42

Informationen om Saab-krisen är fortfarande mycket motsägelsefull. Det vi vet är säkert att pengar från Kina är på väg. Som det uppstod igår förväntas mindre summor idag. Under de kommande 14-dagarna kommer mer pengar att flöda från Saab Investor Youngman till Saab.

Beroende på källa förväntas för närvarande cirka 3,5 miljoner euro, ett belopp på cirka 35 miljoner euro förväntas flöda de kommande 2-3 veckorna. Siffrorna har inte bekräftats och är fortfarande spekulativa. Klockan 9 hittades inget mottagande av pengar. Förhoppningsvis kommer partnerna från Kina att hålla sitt löfte att betala eftersom tidsfönstret är extremt trångt.

Saab Automobile AB kommer att lägga fram en konkret betalningsplan för framtida kassaflöden på torsdagen i Vänersborg. Alla betalningar, enligt information från Stockholm, borde inte gå direkt till Saab-konton utan att skicka konton till ett stort advokatbyrå i Stockholm. Det är rätt då tar Youngman Victor Muller i framtiden på den mycket korta koppeln.

Om pengarna verkligen kommer, skakar min tro under tiden så att jag bara tror någonting när pengarna verkligen finns där, så avvärjs den akuta risken för konkurs. Åtminstone de närmaste timmarna. Eftersom det inte räcker för lönerna bör de betalas på onsdag eller torsdag med nästa del. Olika rapporter cirkulerar också om skattebetalningar. Det enda som är klart är att den svenska staten ska få sina pengar. Kanske till och med direkt från Youngman. Kineserna har minst lika bra nerver som Victor Muller, verkar det. I alla fall är banan nu lite tydligare än på måndag.

Vi är på väg att fortsätta rekonstruktionen, men domstolen i Vänersborg måste fortfarande hålla med. Kontrakten verkar inte vara redo för den sista signaturen. En slutlig lösning skulle ha varit det bättre scenariot.

Dramatiket fortsätter. Tyvärr, för det är bestämt för mycket drama. Drama är kontraproduktiv, för några veckor har Saab gått i fel riktning igen. Varumärket eroderar.

Fler nyheter kommer att följa. Vi försöker vara lugna och avslappnade och objektiva. Vänligen.

Text: tom@saabbblog.net

4 tankar om “Saab kris: pengar på vägen?"

  • så jag överförde pengar igår också! Jag hade min 2,3 Biopower hjort 🙂 Jag kan bara rekommendera den. Och jag köpte en original SAAB bagagerumsmatta. Det blir smutsigt ute nu ...
    alles wird gut

  • blank

    Det är otroligt vad du gör med Saab varumärket här! Men särskilt de anställda! I stället för att riva på bältet för att äntligen bygga bra bilar, slösar du dag efter dag för kraftspel. Männen på förhandlingsbordet borde faktiskt bli bättre informerade om anställdas och deras familjs sociala ansvar! Eftersom det var exakt dessa människor som förde Saabs chefer sin levnadsstandard. Så det är dags att visa ansvar! Respektera men Youngman! Även om ingenting är säkert än, verkar han vara den enda som visar ansvar här! Ändå hoppas jag på ett bra slut, förtjänar varumärket Saab med sina stora bilar det!

  • blank

    Vi har inget annat val än att vänta. Det är väldigt dåligt för arbetskraften i Sverige. Jag hoppas verkligen att pengarna kommer att användas omedelbart till löneutbetalningar och inte i en hemlig "krigskassa"...

Kommentarer är stängda.